01 Şubat 2012, Çarşamba 08:22:29

İHA SALDIRILARINI SAVUNDU

ABD Başkanı, Pakistan’daki militanlara karşı insansız uçakların kullanıldığını doğruladı. Obama, hiçbir yetkilinin kabul etmediği operasyonları “Çok fazla sivil kaybına neden olmuyor” diye savundu.
  • Bir gun amerikanında ustunde bu sekilde ihalar dolassa sagı solu vursa ..tepelerinde askeri ucak dolasmak neymis ogrenseler o korkuyu bir tatsalar diger taraftanda cok fazla sivil kayıp olmuyor diye savunma yapılıp bunlara devam edilse
ABD Başkanı Barack Obama, sivillerin de ölümüne neden olduğu gerekçesiyle Pakistan’da büyük öfke yaratan insansız uçak saldırılarını ‘itiraf’ etti.

Sosyal paylaşım sitesi Google+ üzerinden yapılan ve YouTube’dan canlı yayınlanan bir saatlik sohbet programında konuşan Obama, insansız uçak saldırılarını savunup bunları ‘aktif teröristler listesinde bulunan kişileri hedef alan nokta operasyonları’ olarak değerlendirdi.

Obama, başkanlığı döneminde artan insansız uçak saldırılarının çoğunun Pakistan’ın aşiret bölgelerine düzenlendiğini ve El Kaide militanlarının hedeflendiğini söyledi. ABD Başkanı, sivil ölümler nedeniyle sık sık Pakistan’la kriz çıkaran operasyonları “Bu militanları başka şekilde ortadan kaldırmak, içinde olduğumuz savaşlardan çok daha zorlu bir askeri operasyon olur” diyerek savundu. “İnsansız hava araçları çok fazla sivil kaybına neden olmuyor” iddiasında da bulunan Obama, “İnsansız uçaklar El Kaide hedeflerine çok dikkatli saldırılarda kullanılıyor. Aktif terörist listesindekiler ve ABD’lilere zarar vermeye çalışanlar hedefleniyor. Herkes şunu bilsin, bu iş çok sıkı kontrol altında” dedi.

CIA tarafından Afganistan Pakistan sınırındaki dağlık bölgede 2010’da 101, 2011’de ise 64 insansız saldırısı kayıtlara geçti. Operasyonları ‘egemenliğinin ihlal ettiği’ gerekçesiyle kınayan İslamabad’ın tepkisine rağmen ABD insansız uçakları kullanmaktan vazgeçmezken , geçen Kasım’daki son saldırılardan birinde 24 Pakistan askeri ölmüştü.
İHA SALDIRILARINI SAVUNDU

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
Bir gun amerikanında ustunde bu sekilde ihalar dolassa sagı solu vursa ..tepelerinde askeri ucak dolasmak neymis ogrenseler o korkuyu bir tatsalar diger taraftanda cok fazla sivil kayıp olmuyor diye savunma yapılıp bunlara devam edilse

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000