21 Aralık 2012, Cuma 14:10:45

IĞDIR'A ILS MÜJDESİ

Iğdır Havaalanı'na uçakların kapalı havalarda inişinde yardımcı olan Aletli İniş Sistemi'nin (ILS) kurulmasıyla ilgili çalışma başlatıldığı bildirildi.
  • Dunya ILS leri kaldiriyor, biz hala ILS derdindeyiz.. RNP approach larin maliyetleri hem daha dusuk, hem de tum ucaklara musait.
  • bende isterim : ))
  • Kahramanmarasada takilacak mi ?
  • acaba cat3 mü olacak sistem yoksa cat1 le yetinirler mi?
  • Kahramanmarasada ILS takilsin
  • iyide sayın bakan ,madem ıls koyacaktını neden ıspartayada koymadınızda 57 kısının ölümüne sebep oldunuz ?
  • Aslında altyapısı var da,ILS sistemin kendisi yok.Localizer ILS için her şey hazır.Getirilip kurulumun yapılması gerekiyor o kadar.Yoksa Iğdır'da Kar,Yağmur,Dolu,rüzgar vs.. coğrafi menfi oluşumlar yok.Olmaz da kolay kolay...Bekliyoruz.
  • bence mujde ıcın henuz cok erken.. cunku DHMİ henuz 2013 yılı yatırım planına dahıl ettıyse sıstemın sıparışının verılmesı, cıhazın getırılmesı vede kurulması ıcın daha onumuzde 1-1.5 yıl var demektır kı , bu da ığdırlı vatandaşlarımızın bı sure daha havaların basık vede goruşun kısıtlı oldugu donemlerde sıkıntı cekerek. ( ucak ıptallerı yada gecıkmelerı nedenıyle) magdur olabıleceklerı anlamına gelır..

Iğdır Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, son günlerde etkili olan sisli hava nedeniyle uçakların havaalanına iniş yapamadığı belirtildi. Bu sorunun giderilmesi amacıyla ILS sisteminin kurulması için çalışma başlatıldığı ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

"Son günlerde ilimiz havalimanına olumsuz hava şartlarından dolayı uçaklar iniş yapamamaktadır. Havalimanına uçakların inişine yardımcı olan 'VOR-DME-NDB' cihazlarının yatay görüşte 5 bin metre, dikey görüşte ise bin 919 metre yaklaşabilme özellikleri vardır. Kış şartlarından kaynaklanan yoğun sis nedeniyle görüş aralığı belirtilen mesafesinin üstündedir. Bu nedenle havalimanına inişler mümkün olmamaktadır. Ayrıca konuyla ilgili olarak kötü hava şartlarında elektronik cihazlarla havalimanına güvenilir bir iniş yapmasını sağlayan ILS sisteminin kurulması için Devlet Hava Meydanları İşletmesince gerekli çalışmalar başlatılmış olup, 2013 yatırım programına alınmış bulunmaktadır."

IĞDIR'A ILS MÜJDESİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Isim ve Rumuz ~ 11 yıl önce
Dunya ILS leri kaldiriyor, biz hala ILS derdindeyiz.. RNP approach larin maliyetleri hem daha dusuk, hem de tum ucaklara musait.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dünya kim ? ~ 11 yıl önce
Dünya diye bahsettiğiniz kim ya da kaç tane ILS'i var bilmiyorum ama herhalde yenisini kurmak için kaldırıyordur :) ILS kurulumu ucuz değil evet ama kurduğunuz zaman tüm ticari uçaklar kullanıyor. Ya RNP approach öyle mi ? Tek bir uçağa sertifika almak için SHGM'ye ödeyeceğiniz parayla bir ILS alınıp kuruluyor işte :) Sizce hangisi daha ucuz ?
başım kel ~ 11 yıl önce
bende isterim : ))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ils ~ 11 yıl önce
Kahramanmarasada takilacak mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Keşke olsa ~ 11 yıl önce
Kahraman Maraşa ILS kurulamıyor diye biliyorum. Havaalanının yer seçiminde hatalı davranılmış. Etrafı dağlarla çevrili.
enes ~ 11 yıl önce
acaba cat3 mü olacak sistem yoksa cat1 le yetinirler mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pu hah haha ~ 11 yıl önce
CAT 4 olacakmış :)
Kahramanmaras ~ 11 yıl önce
Kahramanmarasada ILS takilsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hade be ~ 11 yıl önce
iyide sayın bakan ,madem ıls koyacaktını neden ıspartayada koymadınızda 57 kısının ölümüne sebep oldunuz ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LTBQ ~ 11 yıl önce
ispartanın coğrafi şartları ils kurulumuna izin vermemektedir.
Levent ~ 11 yıl önce
Aslında altyapısı var da,ILS sistemin kendisi yok.Localizer ILS için her şey hazır.Getirilip kurulumun yapılması gerekiyor o kadar.Yoksa Iğdır'da Kar,Yağmur,Dolu,rüzgar vs.. coğrafi menfi oluşumlar yok.Olmaz da kolay kolay...Bekliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
erdınc durmazer ~ 11 yıl önce
bence mujde ıcın henuz cok erken.. cunku DHMİ henuz 2013 yılı yatırım planına dahıl ettıyse sıstemın sıparışının verılmesı, cıhazın getırılmesı vede kurulması ıcın daha onumuzde 1-1.5 yıl var demektır kı , bu da ığdırlı vatandaşlarımızın bı sure daha havaların basık vede goruşun kısıtlı oldugu donemlerde sıkıntı cekerek. ( ucak ıptallerı yada gecıkmelerı nedenıyle) magdur olabıleceklerı anlamına gelır..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000