11 Temmuz 2012, Çarşamba 11:27:40

IĞDIR HAVALİMANI CUMA GÜNÜ AÇILIYOR

Iğdır’da 21 milyon lira harcanarak yaptırılan havalimanı, 13 Temmuz Cuma günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacak.
  • Yer yok yorumunu neye göre yaptın... Şu an hem Istanbul hemde Ankara uçaklarında yer var. Tamam talep var uçaklar doluyor ama biletler bitmiş değil...
  • İnanılmaz!!...Kasım ayına kadar Iğdır -İstanbul geliş gidiş full dolu.Haftanın iki(2) günü İstanbul seferi yetersiz olduğu daha ilk günden belli oldu.Haftanın her günü(Cumartesi-Pazar hariç) AnadoluJet Iğdır-Ankara %80 doluluğa(ilk ay orada da yer yok) erişti 5(beş)saat içinde.Müthiş bir şeyler oluyor Iğdır'da.Artık Pegasus ve Sun Exspres'i de bekleriz.Ne rekabet olacak ama..Teşekkürler hattı açan ve hatta sahip olan/çıkan herkese...
  • Iğdìra uçak iniyor
  • flight check uçağı iniş yaptı Iğdır meydanına....
  • DARISI ORDU GİRESUN HAVALİMANINA AZ KALDI 2014E. HAYIRLI OLSUN...
  • Doğu Anadolunun bu güzel şehrine,doğunun Çukurovasına yakışır. Bir gazetenin 3 gün sonra geldiği bu yerler nasıl yakınlaştı. Hiç kimse olaya siyasi olarak bakmasın,emeği geçenlere sonsuz teşekkürler.
  • ILK TEKER IFLIGHT CHECK UCAGI KOYDU BIRDE VOR CIHAZINA ILAVETEN ILS DE HIZMETE VERILDI VATANA MILLETIMIZE HAYIRLI OLSUN...
  • yer hizmetlerini hangi şirket aldı?
  • Evet,17 Temmuz'dan itibaren İstanbul direk ve Ankara uçuşları başlıyor.THY ve AnadoluJet tarifeleri koymaya başlamış.Fiyat ise;Iğdır-İstanbul 94TL. Hayırlı olsun Iğdır'a ve Doğu'ya.
  • Ufku geniş çağdaş bir Ulaştırma Bakanı öncülüğünde... Yere göğe sığmayan, uçuş köprü bacaklarını her yıl çoğaltan, ülke uçuş yollarını sürekli genişleterek, uçuş emniyetini çağın gereği sunan bir DHMİ.. Uçuş hatlarımız hep açık ve aydınlık olsun!.. Iğdır Havalimanı da hayırlı olsun..

Merkeze bağlı Küllük Köyü mevkiindeki havalimanındaki çalışmaların son düzenlemelerinin yapıldığını vurgulayan Vali Amir Çiçek, Iğdırlı’nın uçak yolculuğu yapmak için bu güne kadar Kars, Ağrı veya Erzurum’a gitmek zorunda kaldığını belirtti. Temeli 16 yıl önce atılan ve yapımı ’yılan hikayesi’ne dönen 16 bin hektar üzerine kurulu havalimanının genişliği 60, uzunluğu ise 3 bin metre olan pistine ilk kez Erdoğan’ın uçağı inecek.

Havalimanında ’VOR’ cihazı denemesi yapıldığını ilk deneme uçuşunun da başarılı geçtiğini hatırlatan Vali Çiçek, 16 yıllık hayalin gerçekleşeceğini ve Iğdır’ın kaderinin değişeceğini söyledi. Vali Çiçek, "Kars’ın bir ilçesi iken 1992 yılında il olarak, Nahcivan, Ermenistan ve İran’a komşu olan Iğdır’a 1996 yılında havalimanı yapılması için temel atıldı. Ancak çalışmalar 2001 yılında durdurulmuş. Yıllık yolcu kapasitesi 500 bin olması tahmin edilen havalimanın temelini 12 Haziran 2010 günü Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından atıldı. 13 Temmuz’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacak" diye konuştu.

IĞDIR HAVALİMANI CUMA GÜNÜ AÇILIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Iğdır'a ~ 12 yıl önce
Yer yok yorumunu neye göre yaptın... Şu an hem Istanbul hemde Ankara uçaklarında yer var. Tamam talep var uçaklar doluyor ama biletler bitmiş değil...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Iğdır ~ 12 yıl önce
İnanılmaz!!...Kasım ayına kadar Iğdır -İstanbul geliş gidiş full dolu.Haftanın iki(2) günü İstanbul seferi yetersiz olduğu daha ilk günden belli oldu.Haftanın her günü(Cumartesi-Pazar hariç) AnadoluJet Iğdır-Ankara %80 doluluğa(ilk ay orada da yer yok) erişti 5(beş)saat içinde.Müthiş bir şeyler oluyor Iğdır'da.Artık Pegasus ve Sun Exspres'i de bekleriz.Ne rekabet olacak ama..Teşekkürler hattı açan ve hatta sahip olan/çıkan herkese...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ali şengül ~ 12 yıl önce
Iğdìra uçak iniyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dhmi ~ 12 yıl önce
flight check uçağı iniş yaptı Iğdır meydanına....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HAYIRLI OLSUN ~ 12 yıl önce
DARISI ORDU GİRESUN HAVALİMANINA AZ KALDI 2014E. HAYIRLI OLSUN...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL ~ 12 yıl önce
Doğu Anadolunun bu güzel şehrine,doğunun Çukurovasına yakışır. Bir gazetenin 3 gün sonra geldiği bu yerler nasıl yakınlaştı. Hiç kimse olaya siyasi olarak bakmasın,emeği geçenlere sonsuz teşekkürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FLYJET ~ 12 yıl önce
ILK TEKER IFLIGHT CHECK UCAGI KOYDU BIRDE VOR CIHAZINA ILAVETEN ILS DE HIZMETE VERILDI VATANA MILLETIMIZE HAYIRLI OLSUN...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yer hizmetleri kim ~ 12 yıl önce
yer hizmetlerini hangi şirket aldı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
IĞDIR ~ 12 yıl önce
Evet,17 Temmuz'dan itibaren İstanbul direk ve Ankara uçuşları başlıyor.THY ve AnadoluJet tarifeleri koymaya başlamış.Fiyat ise;Iğdır-İstanbul 94TL. Hayırlı olsun Iğdır'a ve Doğu'ya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacılık sektörü adına teşekkürler!.. ~ 12 yıl önce
Ufku geniş çağdaş bir Ulaştırma Bakanı öncülüğünde... Yere göğe sığmayan, uçuş köprü bacaklarını her yıl çoğaltan, ülke uçuş yollarını sürekli genişleterek, uçuş emniyetini çağın gereği sunan bir DHMİ.. Uçuş hatlarımız hep açık ve aydınlık olsun!.. Iğdır Havalimanı da hayırlı olsun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000