12 Nisan 2010, Pazartesi 07:12:28

IĞDIR HAVAALANINA KAVUŞUYOR

Iğdır Milletvekili Ali Güner Iğdır Havaalanı İnşaatında İncelemelerde Bulundu.
  • doğuda dağa taşa havaalanı karadenize gelince yok.sabrediyoruz.doğudaki şehirler ve köyler bittikten sonra sıra ordu ve giresuna gelecek herhalde...
  • Iğdır havaalanı ermenistan sınırına çok yakın 1.5 - 2 km kadar mesafede bu sebeple uçakların iniş kalkış usullerinde öemli ölçüde sınırlamalar olacak gibi. Bu konu aynı zamanda tampon bölgede uçuşla da ilgili. Açılabilirse çok sıkıntılı bir meydan olacak.
  • Önemli olan bu havaalanına havayolu şirketleri uçuş yapacabilecekler mi daha doğrusu yolcu potansiyeli olacak mı yoksa burasa da inek otlatma alanına mı dönüşecek. Bir diğer önemli konu da pist uzunluğu ne kadar uluslararası standartlara uygun mu sonra radar, ve yaklaşma cihazları pist ışıklandırma sistemleri ve terminal içi, çevre güvenliği bunlar önemli konular.. Umarım kullanılabilir bir havaalanı olur hizmet verir halkımıza..

AK Parti Iğdır Milletvekili Ali Güner, yapımına başlanılan havaalanı inşaatında yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Beraberindekilerle incelemelerde bulunduktan sonra bir açıklama yapan Ali Güner, Iğdır'ın havaalanına ihtiyacı olduğunu ve havaalanına kavuşacaklarını belirtti.

Güner, "Başbakan 22 Temmuz seçimlerinden sonra Iğdır'a bir havaalanı sözü vermişti. Ve bu da gerçekleşiyor. Havaalanın bitiminden sonra bölgemizde ekonomik alanda daha da iyi gelişmeler olacak ve bu bölge için çok faydalı olacağı düşüncesindeyim. Havaalanında ki çalışmalar tüm hızı ile devam ediyor. Çalışmalar böyle devam ederse, normal süreden daha önce havaalanın açılışı gerçekleşir" dedi.


 

IĞDIR HAVAALANINA KAVUŞUYOR

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
doğuda dağa taşa havaalanı karadenize gelince yok.sabrediyoruz.doğudaki şehirler ve köyler bittikten sonra sıra ordu ve giresuna gelecek herhalde...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Iğdır havaalanı ermenistan sınırına çok yakın 1.5 - 2 km kadar mesafede bu sebeple uçakların iniş kalkış usullerinde öemli ölçüde sınırlamalar olacak gibi. Bu konu aynı zamanda tampon bölgede uçuşla da ilgili. Açılabilirse çok sıkıntılı bir meydan olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Önemli olan bu havaalanına havayolu şirketleri uçuş yapacabilecekler mi daha doğrusu yolcu potansiyeli olacak mı yoksa burasa da inek otlatma alanına mı dönüşecek. Bir diğer önemli konu da pist uzunluğu ne kadar uluslararası standartlara uygun mu sonra radar, ve yaklaşma cihazları pist ışıklandırma sistemleri ve terminal içi, çevre güvenliği bunlar önemli konular.. Umarım kullanılabilir bir havaalanı olur hizmet verir halkımıza..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000