09 Ocak 2019, Çarşamba 12:02:04

Kolin İnşaat İGA'dan çıktı

İstanbul Havalimanı’nın inşası ve 25 yıl boyunca işletmesini üstelenen İGA Havalimanı İşletmesi AŞ’de ortaklık yapısının değiştiği öğrenildi.
  • nolacak simdi onlara?
  • Vardır bir bildikleri
  • Yandaşlar bile projeden çekilmeye başlamışsa artık dönüşü olmayan bir yola girilmiş demektir. Sonumuz hayrolsun artık ne diyelim.
  • GÖNLÜMDEN GEÇEN BU TÜR AYRILIKLARIN OLMAMASI , ÇÜNKÜ ÖKÜZÜN ALTINDA BUZAĞI ARAYANLAR VAR.ÇOK NORMAL BİR İŞLEM FAKAT SÜRECİN ONAYDAN GEÇMESİ LAZIM. HAYIRLI - UĞURLU OLMASI NASİPLERİN BOL OLMASI DİLEKLERİMLE.
  • Bir firma daha cikmis. Uc firmaya kalmis diyorlar.
  • parasını ödemeden sahibi olduğun kazanç garantili dünyanın en karlı projesinden neden çekilirsin? cevap tulumbada su bitti. devlet borcum borç bir ara tahsil edersin diyor. e ama havalimanının inşaatı olduğu gibi devam edecek, işletecek açık tutacaksın. o kadar maçan var mı yok? o halde devredip kaçarsın. diğerleri de kaçacak. bu ihale cengizde kalır. gerekirse fetöcü olur biter. Adalet herkese lazım. Sen başkasının hakkı gasp edilip sana devredilirken ses çıkarmadıysan aynısı başına gelecektir.
  • Nasıl sabiha gökçen Malezyalılara kaldı ise bu havalimanı da kademeli olarak hisse devirleriyle yabancıların elinde kalacaktır. Şu anda Türkiye'de hangi işletme Türk kaldı ki havalimanı kalsın?
  • Yutamayacaklari buyuklukte lokmaya el atinca sonucun boyle olmasi normal. dunya capinda bir proje deniyor ama henuz alti yillik tifil bir sirket onemli bir pay alip ise girisiyor.
  • termik santral yapacağız diye onbinlerce zeytin ağacını kesmemişmiydi bu şirket ?
  • Acaba başka hisse devirleride gerçekleşecek mi ? Kolin'i devir yapmaya iten neden acaba ne ?

İstanbul Havalimanı’nın inşası ve 25 yıl boyunca işletmesini üstelenen İGA Havalimanı İşletmesi AŞ’de ortaklık yapısının değiştiği öğrenildi. 5 ortaklı İGA Havalimanı’nında Kolin İnşaat, yüzde 20 hissesini Kalyon’a devretti. Devir işleminin sicil kayıtlarına yansıması ile birlikte Kalyon’un şirketteki payı yüzde 40’a çıkmış olacak.

6 YIL ÖNCE KURULDU

Geçen Aralık ayında yapılan genel kurulda sermayesi 7 milyar 368 milyon TL’ye yükseltilen İGA Havalimanı AŞ 7 Ekim 2013 günü kuruldu. Şirketin kuruluşunda yer alan 5 ortak da eşit hisseye sahip oldu.

5 ORTAK EŞİT PAY SAHİBİYDİ

Şirketin son genel kurulu geçen 20 Aralık günü yapıldı. Ticaret Sicil Gazetesinde 2 Ocak günü yayımlanan genel kurul kararına göre Cengiz İnşaat San. Ve Tic. AŞ, Mapa İnşaat ve Tic. AŞ, Limak İnşaat San. Ve Tic. AŞ, Kolin İnşaat Tur. San. Ve AŞ ve Kalyon Havacılık ve İnşaat AŞ’nin yüzde 20’şer pay sahibi olduğu kaydedildi.

YÜZDE 20 HİSSESİNİ DEVRETTİ

Ancak, anılan genel kurul sonrası İGA Havalimanı ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Şirkette yüzde 20 hissesi bulunan Kolin İnşaat, payını Kalyon Havacılık AŞ’ye devrederek ortaklıktan ayrıldı. Hurriyet'in konuya yakın iki ayrı kaynaktan edindiği bilgiye göre devir kararı bu hafta başında kesinleşti.

Hisse devrine ilişkin süreç şirketin sicil kayıtlarına henüz yansımadı. Konuya ilişkin ulaştığımız Kolin İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Celal Koloğlu’ndan ise dönüş olmadı.

 

Kolin İnşaat İGA'dan çıktı

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

icerdeki adamlari ~ 5 yıl önce
nolacak simdi onlara?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 5 yıl önce
Vardır bir bildikleri

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ABC ~ 5 yıl önce
Yandaşlar bile projeden çekilmeye başlamışsa artık dönüşü olmayan bir yola girilmiş demektir. Sonumuz hayrolsun artık ne diyelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OCAK19 ~ 5 yıl önce
GÖNLÜMDEN GEÇEN BU TÜR AYRILIKLARIN OLMAMASI , ÇÜNKÜ ÖKÜZÜN ALTINDA BUZAĞI ARAYANLAR VAR.ÇOK NORMAL BİR İŞLEM FAKAT SÜRECİN ONAYDAN GEÇMESİ LAZIM. HAYIRLI - UĞURLU OLMASI NASİPLERİN BOL OLMASI DİLEKLERİMLE.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yaprak dokumu ~ 5 yıl önce
Bir firma daha cikmis. Uc firmaya kalmis diyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ihale ~ 5 yıl önce
parasını ödemeden sahibi olduğun kazanç garantili dünyanın en karlı projesinden neden çekilirsin? cevap tulumbada su bitti. devlet borcum borç bir ara tahsil edersin diyor. e ama havalimanının inşaatı olduğu gibi devam edecek, işletecek açık tutacaksın. o kadar maçan var mı yok? o halde devredip kaçarsın. diğerleri de kaçacak. bu ihale cengizde kalır. gerekirse fetöcü olur biter. Adalet herkese lazım. Sen başkasının hakkı gasp edilip sana devredilirken ses çıkarmadıysan aynısı başına gelecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
delicevat ~ 5 yıl önce
Nasıl sabiha gökçen Malezyalılara kaldı ise bu havalimanı da kademeli olarak hisse devirleriyle yabancıların elinde kalacaktır. Şu anda Türkiye'de hangi işletme Türk kaldı ki havalimanı kalsın?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Burak ~ 5 yıl önce
Aslanlar gibi tav holding dururken kime verdiler.
eng ~ 5 yıl önce
tav türk mü ?
TAV ~ 5 yıl önce
Yandas olmadigi kesin.
Lokma ~ 5 yıl önce
Yutamayacaklari buyuklukte lokmaya el atinca sonucun boyle olmasi normal. dunya capinda bir proje deniyor ama henuz alti yillik tifil bir sirket onemli bir pay alip ise girisiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zeytinin intikamı ~ 5 yıl önce
termik santral yapacağız diye onbinlerce zeytin ağacını kesmemişmiydi bu şirket ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
why not ~ 5 yıl önce
Acaba başka hisse devirleride gerçekleşecek mi ? Kolin'i devir yapmaya iten neden acaba ne ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000