06 Şubat 2019, Çarşamba 15:19:23

İGA'da iki şirketten biri daha gidiyor!

İstanbul Havalimanı’nda Kolin İnşaat’ın yüzde 20 hissesini Kalyon’a devretmesinden sonra bir hissedarın daha ayrılmak üzere olduğu iddia edildi. Yeni hisse devri kime yapılacak, hangi ortak ayrılacak?
  • tgsye alımlar başladı mı
  • Tav tav tav
  • Dökülüyorlar.Başladı çözülme.Allah sonumuzu hayırlı etsin.Rezil edecekler Ülkemi,İnsanlarımı,İnsanları.Bakın ne aksilikler göreceğiz İGA da
  • Basindan beri soyleniyor bu sirketlerin (kismen Limak haric) havacilikla bir ilgisinin olmadigi, insaat isinin nakit para ile dondugu, hic bir insaat sirketinin parasini 20-30 senelik bir projeye gommeyecegi. Proje zaten olu dogmustu, bu adamlara verilince mezar tasini bastan dikmis oldular. Simdi olacak olan su, hisseleri ve yukumlulukleri bir firmada toplayip iflas ettirecekler (ihale sartlarinda olmamasina ragmen devlet maskeli beslere kefil edildigi icin de tum borclar ve isletme devlete kalacak) veya yari fiyata (kucagina oturulacak ulkenin isaret ettigi) bir yabanci yatirimciya satacaklar. Bu sirada olan Turk havaciligina olacak, bu yilin sonuna dogru kuvvetle muhtemel THY buyuk finansal kriz yasayacak ve iflasin esigine gelecek. Onu da ucte bir fiyatina verirler bir baska yabanci yatirimciya, "Turk sirketlerine buyuk ilgi, yabancilar paha bicemiyor vs." gibi (Borajet'i hatirlayiniz) mansetler, alkislar esliginde. Milli milli derken bir tek Metin Milli kalacak gibi bize.
  • Mevcut ortaklar inşaatı bilir,Havalimanı işletmekten uzak firmalar .İşten anlamadıkları için yönetimi DHMİ ye ihale ettiler.Onlarda ancak Aprondan anlarlar. Böyle giderse İşletme duvara toslar ve THY yara alır.Thy ciddi gelir kaybına uğrayacaktır.Bunu ancak Tavın Dünya tecrübesi ve bilgi birikimi önleyebilir.Tav Havalimanı işletmeciliğinde Dünyanın sayılı firmalarındandır. Çoğunluk hisse Tavda olmadıkça oraya gitmeyecektir.Bu büyüklükteki bir Havalimanını ancak Tav yönetebilir .Toplama adam ve koymaca akılla THY nın geleceği riske atılamaz.
  • THY nin ortak olması tam manası ile uçurur havada ve karada İlker bey bitir işi
  • Büyük havalimanına büyük bir ortak yakışır oda tabiki THY
  • Inslah tav gibi bir sirket buranin sahibi olur
  • %20 hisseyi havalimanına en büyük değeri katan dünyada en çok noktaya uçan her geçen gün büyüyen onbinlerce çalışanı olan mümkünse bir fonla %1 ni çalışanlarıda ortak ederek THY alsın büyük havalimanına dünyanın en çok noktasına uçan THY yakışır
  • dökülüyor yazan arkadaş 100 milyar rakamını yanlış yazmış 1 trilyon dolar olacak doğrusu.100 milyar çok az sallamış

İstanbul’da resmi açılışı 29 Ekim 2018’de yapılan İstanbul Havalimanı’nda ortaklar arasında hisse devirlerine bir yenisi daha ekleniyor. Bir süre önce Kolin İnşaat’a ait yüzde 20 hisseyi Kalyon İnşaat’ın devralmasından sonra bir hisse devrinin daha olmasının beklendiği ileri sürüldü.

AirportHaber’in edindiği bilgiye göre, Kolin İnşaat’a ait yüzde 20 hisseyi devralmasıyla yüzde 40 hisseye ulaşan ve büyük ortak durumuna gelen Kalyon İnşaat, yüzde 20’lik diğer hissenin de sahibi olmak için harekete geçti.

Kalyon İnşaat’ın, yüzde 20’şer hisseye sahip olan Cengiz İnşaat’ın veya Mapa İnşaat’ın hisselerini almak için hazırlandığı ileri sürüldü.

KALYON YÜZDE 60’IN SAHİBİ OLACAK

Bu alımın gerçekleşmesi halinde İstanbul Havalimanı’nda üç ortak ile yola devam edilecek. Kalyon İnşaat yüzde 60 hisse ile büyük ortak konumuna ulaşacak. Limak ve Mapa veya Cengiz İnşaattan biri ortak olarak devam edecek. Kalan iki firmanın toplam hisse oranı ise yüzde 40 olacak.

©AirportHaber.com

İGA'da iki şirketten biri daha gidiyor!

Yorumlar Tüm Yorumlar (32)

tgsfan ~ 5 yıl önce
tgsye alımlar başladı mı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aır ~ 5 yıl önce
Tav tav tav

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DÖKÜL ~ 5 yıl önce
Dökülüyorlar.Başladı çözülme.Allah sonumuzu hayırlı etsin.Rezil edecekler Ülkemi,İnsanlarımı,İnsanları.Bakın ne aksilikler göreceğiz İGA da

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Metin ~ 5 yıl önce
Basindan beri soyleniyor bu sirketlerin (kismen Limak haric) havacilikla bir ilgisinin olmadigi, insaat isinin nakit para ile dondugu, hic bir insaat sirketinin parasini 20-30 senelik bir projeye gommeyecegi. Proje zaten olu dogmustu, bu adamlara verilince mezar tasini bastan dikmis oldular. Simdi olacak olan su, hisseleri ve yukumlulukleri bir firmada toplayip iflas ettirecekler (ihale sartlarinda olmamasina ragmen devlet maskeli beslere kefil edildigi icin de tum borclar ve isletme devlete kalacak) veya yari fiyata (kucagina oturulacak ulkenin isaret ettigi) bir yabanci yatirimciya satacaklar. Bu sirada olan Turk havaciligina olacak, bu yilin sonuna dogru kuvvetle muhtemel THY buyuk finansal kriz yasayacak ve iflasin esigine gelecek. Onu da ucte bir fiyatina verirler bir baska yabanci yatirimciya, "Turk sirketlerine buyuk ilgi, yabancilar paha bicemiyor vs." gibi (Borajet'i hatirlayiniz) mansetler, alkislar esliginde. Milli milli derken bir tek Metin Milli kalacak gibi bize.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
shmyo ~ 5 yıl önce
ne kadar kötü ihtimal varsa yazdın. Felaket tellallığı bu..
Maalesef ~ 5 yıl önce
Dediginizde haklisiniz...Dogru sekilde yonetilip-isletilemezse maalesef THY basta olmak uzere havacilik sektoru operasyonel ve sonucunda finansal acidan buyuk zorluklarla karsilasacak..En basitinden keske konutlasma ve ulasim isini en bastan yapsalardi da (havalimani insaati ile paralel) insanlar metro ile sadece gayrettepeden gitmek zorunda kalmazlardi. Bazi kisiler TAV ortaklik yapisina neden katilmiyor diyorlar? TAV zaten ihale surecinde yer aldi ve belli bir tur surecinden sonra adamlarin yaptigi fizibilite (operasyon-finansal) calismalarina uygun olmadigi icin ihaleden cekildi. Adamlar akilli ve tecrubeli, cunku o zamandan projenin karli olmadigini anladilar. Ancak yuksek bir tesvikle TAV i tekrar dahil edebilirler. He oldu veya olmadi yabanci ortak belli zaten. Katar. 15 Milyar dolarcik alinirken bosuna bazi seylerin sozunu vermediler.
Vesveseci'ye ~ 5 yıl önce
Bilip bilmeden sallama işleri işte. Thy iflasın eşiğine gelecekmiş(!). Bölgesel rakiplerin durumu, Thy uçak doluluk ve karlılık oranları göz önüne alınarak yapılmadan, tabiri caizse işkembeden atarak yapılan yorumlar. Büyük ihtimalle borsada hissesi falan vardır, hisse fiyatı takibinden kendini finans uzmanı falan sanıyordur. İlaveten her yeni yatırım gibi İGAnın da ilk etapta biraz yalpalaması, ortaklık, yönetim kadrosu değişimleri olması da gayet normal. Müthiş bir yatırım söz konusu. Bu vatandaşlara sorsak daha başlamadan kapatmalı havalimanını. Zaten kendisi de büyük ihtimalle "ne gerek vardı bu projeye, yeşilköyü 2 milyar dolara(!) büyütsek yeterdi" kafasındadır.
Vesveseci'ye yazana ~ 5 yıl önce
Thy madem çok güçlü,büyük firma niye en ufak bir krizde mali olarak yaprak gibi sallanıyor? Niye uçaklarını yatırıyor? Niye bilançosunu Japon yeni olarak gösteriyor? Yalakalık olsun diye yorum yapma.
Vesveseci'ye (2) ~ 5 yıl önce
Siz marstan falan mı geldiniz? Uçakları yatırmanın THYnin beceriksizliği olduğu sonucuna nereden vardın? Memlekette kan gövdeyi götürdü, havalimanı saldırısı, terör eylemleri derken üstüne bi de darbe girişimi oldu. Yolcuların bundan hiç etkilenmediğini mi sanıyorsun? Darbe girişiminden 3-4 saat sonra havalimanı açıldı, THY sefer yaptı bee. Böylesi kaotik bi ortamda elbette azalan talebe göre kapasite düşürmek yapılması en gereken şeydir. Çok şükür 1 senede THY çıktı o darboğazdan. Uçakları yatırmanın ne kadar doğru bi karar olduğuna bu bile yeter bence. Senin gibi iş bilmezlerin eline kalsaydı zaten çıkamazdı 3-5 sene. Hatta ilk yorumlarında yaptığın gibi batardı da. Sen en iyisi yüzüne soğuk bi su çarp gel. THYde çok şükür işini layıkıyla yapmaya çalışan bir sürü insan var. Az zahmet edip thy mali raporlarına bakarsan söylediklerimin de yalakalık değil hakikat olduğunu anlarsın. Hadi kal selametle.
Meydan1 ~ 5 yıl önce
Mevcut ortaklar inşaatı bilir,Havalimanı işletmekten uzak firmalar .İşten anlamadıkları için yönetimi DHMİ ye ihale ettiler.Onlarda ancak Aprondan anlarlar. Böyle giderse İşletme duvara toslar ve THY yara alır.Thy ciddi gelir kaybına uğrayacaktır.Bunu ancak Tavın Dünya tecrübesi ve bilgi birikimi önleyebilir.Tav Havalimanı işletmeciliğinde Dünyanın sayılı firmalarındandır. Çoğunluk hisse Tavda olmadıkça oraya gitmeyecektir.Bu büyüklükteki bir Havalimanını ancak Tav yönetebilir .Toplama adam ve koymaca akılla THY nın geleceği riske atılamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eymen ~ 5 yıl önce
THY nin ortak olması tam manası ile uçurur havada ve karada İlker bey bitir işi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iyi biliriz ~ 5 yıl önce
Sizin uçururunuzu iyi biliriz. Masallah enflasyon issizlik faiz dolar hepsi uçuyor.
Emr ~ 5 yıl önce
Büyük havalimanına büyük bir ortak yakışır oda tabiki THY

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Burak ~ 5 yıl önce
Inslah tav gibi bir sirket buranin sahibi olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mert ~ 5 yıl önce
%20 hisseyi havalimanına en büyük değeri katan dünyada en çok noktaya uçan her geçen gün büyüyen onbinlerce çalışanı olan mümkünse bir fonla %1 ni çalışanlarıda ortak ederek THY alsın büyük havalimanına dünyanın en çok noktasına uçan THY yakışır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dökülüyor'a ~ 5 yıl önce
dökülüyor yazan arkadaş 100 milyar rakamını yanlış yazmış 1 trilyon dolar olacak doğrusu.100 milyar çok az sallamış

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000