26 Mayıs 2018, Cumartesi 17:17:19

İGA'da hizmet ücreti 20 Euro olacak!

Atatürk Havalimanı’nda 15 dolar olan yurt dışına gidecek yolcu başına alınan hizmet ücreti 3. Havalimanında 20 avro olarak belirlendi. CHP’li İBB Meclis Üyesi Nadir Ataman, bu aradaki farkın yurt dışı uçuşlarına zam olarak yansıyacağına iddia etti.
  • AHL de istatistiklere baktım 2017 de dış hat uçuşlarında yolcu sayısı 44,3 milyon olarak gerçekleşmiş yıllık artışla bu seneyi 50 milyon olarak sayarsak 50 milyon x 20 Euro = 1 milyar euro sadece bu yılla ait diğer yıllar sürekli artış beklentisi de var yani 25 yılda 25 milyar eurodan fazla parayı zaten buradan çıkarmış oldu. yıllık 100 milyon kapasite olduğunda püfff 50 milyar euro.. kirası geliri parkı uçuş parası vs. vs. ekstra cebe parası olan şirketler para basıyor.. boşuna dememişler para parayı çeker.
  • Vergilerle yapılmadığı bilmeyecek kadar fransız / yap, işlet, devret
  • en az 50 euro olmalı ve dünyada en pahalı olmalıydı
  • Kullanmayın olsun bitsin, nereye gidecekseniz Gökçen'den yada Ankara'dan aktarmayla gidin bunlara inat. Milleti iyice enayi yerine koyuyorlar.
  • İnşaat ve kira giderinin toplam maliyeti,36 milyar € olduğunu ve 25 yıllık işletme süresinin olduğunu biliyor muyuz?
  • Bunlar daha iyi günlerimiz. Bilet fiyatları 3 e katlayacak. Yakıt ulaşım vs. Bu havalimanının parasını her yerde olduğu gibi bizler ödeyeceğiz. Anlamsızca yapılan yatırımların bariz bir sonucudur bu. Ülke batmış ama dev havalimanımız var.
  • Meydan şahıs malı devletin değil Bütün tscilrr gatelrr duty free ler evzaneler her çeşit arsç gereç yer hizmetleri kargo hixmetlerinhepsi bir kişinin onuda tahmin edin
  • Ülkece yollarla köprülerle havalimanlarıyla övünmesini biliyoruz ama iş az da olsa bedel ödemeye gelince hemen muhalefet.
  • Metrosu dönemde rekabet yokluğunda shuttle ve otopark ücretlerinin AHL veya ISG seviyesinin hatırı sayılır mertebede yukarıda olması mümkün. Buu farkları hizmet bedel artışına eklemek gerekecek. Bunların üstüne IGA taksi sürücülerinin YSS ve KM çevre yolunu forse etmesini beklemek ise akla uzak ihtimal değil. Denge getirmek için acilen İspark veya özel işletmeciler komşu alanlarda alternatif otoparklar açmalıdır.
  • Tk istasyonunda gorev yaptim. Pariste dis hat yolcu terminal ucreti 9 euro, transit ozel anlasmayla 6 eu, hem orlyde hemde cdg de ayni. Thy yabanci havayollari ile de rekabet edebilmeli, 11-14 eu maca yenik basliyor. Bu hainlik, olmaz, Milli havayolumuzu korumaliyiz. Sadece mutehaitleri degil.

Atatürk Havalimanı’nda 15 dolar olan yurt dışına gidecek yolcu başına alınan hizmet ücreti 3. Havalimanında 20 avro olarak belirlendi. CHP’li İBB Meclis Üyesi Nadir Ataman, bu aradaki farkın yurt dışı uçuşlarına zam olarak yansıyacağına dikkat çekerek “Bir çok kalemde olduğu gibi uçak biletlerine de gizli zam yapıldı. Bu maliyetler 3. Havalimanı’ndaki yurtdışı uçuşlarını azaltır. Devletin vergilerle yaptığı bir havaalanında yararlanmanın bedeli 20 avro değil 20 TL de olsa yanlıştır” dedi.

Cengiz-MAPA- Limak-Kolin-Kalyon ortaklığından oluşan İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu, havayolu şirketlerine gönderdiği 16 Mayıs 2018 tarihli yazı ile 3. Havalimanının ücret tarifesini bildirdi. Sözcü'de yer alan habere göre; yazıda “29.10.2018 tarihinde açılacak olan İstanbul  Yeni Havalimanımızdan yurt dışına gidecek yolculardan İstanbul Yeni Havalimanı ihale şartnamesi gereği beher yolcu başına 20.00 euro yolcu hizmet ücreti alınacaktır. Diğer (iç hat, dış/iç transit/transfer) yolcu hizmet ücretleri halen Atatürk Havalimanı'nda uygulanan ücretlerle aynı olacaktır. İstanbul Yeni Havalimanımızda uygulanacak dış hat yolcu servis ücretinin AOC Başkanlığı üyeleri bulunan tüm hava yollarına ve temsilci şirketlerce temsil hizmeti verilen hava yollarına duyurulmasını ve gereğini önemle rica ederiz” denildi.

TÜRKİYE HARAÇ DEVLETİNE DÖNDÜ

Atatürk Havalimanı'nda yolcu başına 15 dolar alınan verginin,  bu yazı ile resmen 3. havalimanında 20 avro olarak ödeneceği ortaya çıkmış oldu. Bu farkın gizli zam anlamına geldiğine dikkat çeken CHP'li İBB Meclis Üyesi Nadir Ataman, “Yaptığınız şey anayasaya insan haklarına aykırıdır. Seyahat hakkı insanın temel haklarındandır. Devlet bu hakları yurttaşlarına kullandırmak için vergi alır, haraç almaz. Devletin vergilerle yaptığı bir havaalanında yararlanmanın bedeli 20 avro değil 20 TL de olsa yanlıştır.  Bu Türkiye’yi haraç devletine çevirdiğinizin kanıtıdır” dedi.

MİLLET DÖVİZLERİNİ BOZDURDU

Ataman, “Berber, manav dolarlarını  avrolarını bozdurma kampanyalarına katıldı dövizlerini bozdurdu. Ama yeni havalimanı sözleşmesindeki transfer ücretleri bile avro üzerinden yapılmış” değerlendirmesinde de bulundu. Yolcu hizmet ücretinin bugünkü kura göre 110 TL olduğunu ifade eden Ataman “Bu da otomatik olarak bilet fiyatlarına yansıyacak. Çıkış harcı, pul derken yurt dışına çıkış ücretleri cep yakacak. Acaba yandaş müteahhitleri sözleşmede başka ne gibi ayrıcalıklar tanındı? Eğer samimiysen bu sözleşmenin avro ve dolar olan kısımlarını iptal et” çağrısında bulundu. Ataman, bu maliyetlerin 3. Havalimanı'ndaki yurtdışı uçuşlarını azaltacağını, başka havalimanlarının tercih edileceğini vurguladı.

İGA'da hizmet ücreti 20 Euro olacak!

Yorumlar Tüm Yorumlar (54)

Vatandaş ~ 6 yıl önce
AHL de istatistiklere baktım 2017 de dış hat uçuşlarında yolcu sayısı 44,3 milyon olarak gerçekleşmiş yıllık artışla bu seneyi 50 milyon olarak sayarsak 50 milyon x 20 Euro = 1 milyar euro sadece bu yılla ait diğer yıllar sürekli artış beklentisi de var yani 25 yılda 25 milyar eurodan fazla parayı zaten buradan çıkarmış oldu. yıllık 100 milyon kapasite olduğunda püfff 50 milyar euro.. kirası geliri parkı uçuş parası vs. vs. ekstra cebe parası olan şirketler para basıyor.. boşuna dememişler para parayı çeker.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kasaba politikacısı seni ~ 6 yıl önce
Vergilerle yapılmadığı bilmeyecek kadar fransız / yap, işlet, devret

Yanıtla

Kalan karakter 1000
az ~ 6 yıl önce
en az 50 euro olmalı ve dünyada en pahalı olmalıydı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
protesto !! ~ 6 yıl önce
Kullanmayın olsun bitsin, nereye gidecekseniz Gökçen'den yada Ankara'dan aktarmayla gidin bunlara inat. Milleti iyice enayi yerine koyuyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Maliyet ~ 6 yıl önce
İnşaat ve kira giderinin toplam maliyeti,36 milyar € olduğunu ve 25 yıllık işletme süresinin olduğunu biliyor muyuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Günler ~ 6 yıl önce
Bunlar daha iyi günlerimiz. Bilet fiyatları 3 e katlayacak. Yakıt ulaşım vs. Bu havalimanının parasını her yerde olduğu gibi bizler ödeyeceğiz. Anlamsızca yapılan yatırımların bariz bir sonucudur bu. Ülke batmış ama dev havalimanımız var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
118.1 ~ 6 yıl önce
Meydan şahıs malı devletin değil Bütün tscilrr gatelrr duty free ler evzaneler her çeşit arsç gereç yer hizmetleri kargo hixmetlerinhepsi bir kişinin onuda tahmin edin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Limak ~ 6 yıl önce
Limak
İçerideki hainler ~ 6 yıl önce
Ülkece yollarla köprülerle havalimanlarıyla övünmesini biliyoruz ama iş az da olsa bedel ödemeye gelince hemen muhalefet.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
içimizdeki koyunlar ~ 6 yıl önce
ülkece bu dediğin şeylerle övünmüyoruz, övünenler hükümet, inanlar da ak koyunlar. Kafaları çalışmıyor ki, bunların gerçekte ülkeye bir artısı yok, kazananlar zengin birkaç tane yandaş işadamı, parası da fakir halktan çıkıyor. Biz eğitim seviyemizle, üretimimizle, markalarımızla, teknolojik tasarımlarımızla, yazılımlarımızla, hukuk, adalet, demokrasi, emniyet, özgürlüklerimizle övünmek isteriz ama yok, hepsi son 15 yılda yerlerde, bütün dünyanın dalga geçtiği son sıralarda yer alan bir ülke olduk. Geçen gün TRT de Pakistanın para birimine karşı paramızın değerlendiği haberi vardı mesela, ak koyunlar ne verirsen yiyor. Çocuklarımızı bırakın torunlarımız ödeyecek borçlarımızı artık. Sarayın bir günlük gideri, seçimlerde hükümetin harcadığı paralar, örtülü ödeneklerin sorumsuzca harcanması, Suriyelilere tanınan ayrıcalıklar ve verilen paralar, kullanılan kaçak elektrik ve suyun paralarının halka ödetilmesi, haksız yere hapis yatanlar, sahte davalar, din örgütlerine musama gösterilmes
Asıl hain senin gibiler ~ 6 yıl önce
İnşaat yapmakla hangi ülke ileri gitmiş be ahmak? Ki o yatırımlar hep göçün önlenemediģi bir bölgeye yapıldı.Millet aç kalınca ne yapacak bu yapıları mı yiyecek?
haklsın ~ 6 yıl önce
en az 300euro olsun millet mutlu olur
Hain ~ 6 yıl önce
Köprülerle ve yollarla övünenler cahil takım.Kim olduğu belli. Aklı başında kimse otoyolla vs ile övünmez. Medeniyet otoyolla değil, çoluk çocuğa tecavüz etmemekle olur.
UçanKaçan ~ 6 yıl önce
Metrosu dönemde rekabet yokluğunda shuttle ve otopark ücretlerinin AHL veya ISG seviyesinin hatırı sayılır mertebede yukarıda olması mümkün. Buu farkları hizmet bedel artışına eklemek gerekecek. Bunların üstüne IGA taksi sürücülerinin YSS ve KM çevre yolunu forse etmesini beklemek ise akla uzak ihtimal değil. Denge getirmek için acilen İspark veya özel işletmeciler komşu alanlarda alternatif otoparklar açmalıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Paris ornegi ~ 6 yıl önce
Tk istasyonunda gorev yaptim. Pariste dis hat yolcu terminal ucreti 9 euro, transit ozel anlasmayla 6 eu, hem orlyde hemde cdg de ayni. Thy yabanci havayollari ile de rekabet edebilmeli, 11-14 eu maca yenik basliyor. Bu hainlik, olmaz, Milli havayolumuzu korumaliyiz. Sadece mutehaitleri degil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000