21 Kasım 2017, Salı 09:45:49

IFTE 2018'de takvim belli oldu

Havacılık sektöründe kariyer hedefleyenler ile eğitim kuruluşlarını buluşturan Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarı IFTE, bu yıl 11-12 Mayıs’ta Wow Otel’de kapılarını açacak.

Havacılık sektöründe kariyer hedefleyenler ile eğitim kuruluşlarını buluşturan Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarı IFTE, bu yıl 11-12 Mayıs’ta Wow Otel’de kapılarını açacak.

Organizasyonu bu yıl Gökyüzü Fuarcılık tarafından üstlenilen IFTE 2018, Mayıs ayında havacılık sektöründeki eğitim kuruluşlarını bir araya getirecek.  Türkiye’nin tek Havacılık Eğitim Fuarı olma özelliği taşıyan IFTE 2018, 11-12 Mayıs tarihlerinde yenilikleri ve yepyeni vizyonuyla İstanbul Wow Convention Center’da havacılık severlere ve havacılık sektöründe kariyer hedefleyenlere yeniden kapılarını açacak. IFTE 2018, 11-12 Mayıs 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek, Cuma günü başlayacak fuar Cumartesi günü akşam sona erecek.

Havacılık alanında kariyer hedefleyen öğrencilerin hayatlarının geri kalanını doğrudan ilgilendiren çok önemli kararı vermeden önce mutlaka ziyaret etmesi gereken IFTE 2018, bu yıl sektörün lider markalarını bir araya getirecek. Pilot, teknisyen, kontrolör ya da kabin memuru olmak isteyen öğrencilerin ve halen havacılık sektörü içerisinde olup meslek değiştirmek isteyenlerin, eğitim kuruluşları ile birebir görüşme fırsatı bulacağı fuarı bu yıl 20 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.    

Gökyüzü Fuarcılık Genel Koordinatörü Murat Herdem, havacılık sektörünün son yıllarda hızlı şekilde büyümesine karşın yetişmiş iş gücünün ihtiyaçlara cevap veremediğini belirterek, “ Havacılık sektöründe son yıllarda ciddi bir iş gücü açığı ortaya çıktı. Özel eğitim kurumları ve üniversiteler kuruldu. Sektörün ihtiyacına büyük oranda karşılık verildi ve hatta pilotlar, teknisyenler, kabin memurları Türkiye’den aldıkları eğitimler sonrasında yurtdışında çok daha yüksek maddi imkanlar sunan iş olanakları buldular. Ancak buna rağmen iş gücü açığımız bulunuyor. Türkiye’nin yakın gelecekte havacılık eğitim merkezi olma hedefi var. Bu hedefe emin adımlarla ilerlerken  havacılık sektöründe kariyer hedefleyenlere yol gösterici olması açısından düzenleyeceğimiz fuar da büyük önem taşıyor. Türkiye’den ve dünyanın çeşitli ülkelerinden 100’ün üzerinde kuruluşu fuarımızda ağırlamayı planlıyoruz. Fuar sona erdiğinde ziyaretçilerimizin aklında, meslek hedeflerine ilişkin soru işareti kalmayacak” dedi.

Ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek olan fuarda eğitim kurumları havacılık otoriteleri ile birebir görüşme imkanının yanı sıra çalıştay yapma fırsatı da bulacak. Ayrıca fuar süresince havacılık sektörünün popüler ve merak uyandıran sürpriz isimleriyle söyleşiler de yer alacak.

IFTE 2018'de takvim belli oldu

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000