15 Eylül 2008, Pazartesi 00:47:42

İflas eden şirketin yolcuları perişan

İngiltere'den Türkiye'ye turistik turlar düzenleyen bir turizm şirketinin iflas etmesi sonucu tüm turlar iptal edilince, İngiliz turistler mahsur kaldı.
  • Yorumunuz..gideceği belliydi.
  • AAA bizi çok şaşırttınız.neden hayırsever FREEBIRD devreye girmiyor?

İngiliz Sivil Havacılık İdaresi(CAA)'nden yapılan açıklamada Travel Turkey adıyla da çalışan K&S Travel şirketinin, Cumartesi günü tüm turlarını durdurduğunu açıkladı. Bu durumun ise tatile çıkmış ve çıkmaya hazırlanmakta olan 550 turisti zor durumda bıraktığı belirtildi.

CAA, K&S şirketinin iflas etmesinin ilk olarak Bodrum'da tatil yapmakta olan 150 kadar turisti etkilediğini açıkladı. CAA ayrıca tatilleri sona erdiğinde bu kişilerin İngiltere'ye getirilmesi için uçak kiralanabileceğini kaydetti.

CAA, K&S şirketinden rezervasyon yaptırmış ve önümüzdeki günlerde tatile çıkacak 400 kadar kişinin de iflastan etkilendiğini belirtti. CAA, bu kişilerden de uçuşları iptal olduğu için havaalanlarına gelmemelerini istedi. Havacılık İdaresi, bu kişilerin paralarını geri almayı hak ettiklerini vurguladı.

CAA sözcüsü, şirketin kapanmasını doğrulayarak "Bu küçük bir aksaklık; ama aksaklıkların hepsi aynıdır" dedi. K&S Travel şirketinden ise açıklama için kimseye ulaşılamadı.

İngiltere'de K&S Travel şirketinden önce XL Leisure Group da Cuma günü tüm uçuşlarını durdurduğunu duyurmuş; ABD, Avrupa, Kuzey Afrika ve Karayiplerde 85 bin turist mahsur kalmıştı. XL şirketi, ani iflas sebebi olarak ise küresel ekonomik krizi ve petrol fiyatlarını gösterdi.

Şirketin iflas etmesinin ardından dünyanın bazı yerlerinde havaalanlarında eve dönüş yolu bulmaya çalışan turistler uzun kuyruklar oluşturmuştu.

İflas eden şirketin yolcuları perişan

Yorumlar

dünya ~ 16 yıl önce
Yorumunuz..gideceği belliydi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu ~ 16 yıl önce
AAA bizi çok şaşırttınız.neden hayırsever FREEBIRD devreye girmiyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000