03 Şubat 2012, Cuma 11:04:13

İFLAS EDEN EDENE. BİR HAVAYOLU DAHA İFLAS ETTİ

Macar Hava Yolları (Malev) bu sabah itibarıyla resmen iflas etti.
  • gözümüzde çok değerli thy orası kesin, ama gerçekten o kadar değerli mi? gerçekten globally yours mu hiç sanmıyorum; asya-da nerde thy? amerikaya yeni başladı hemen globally yours olduk abartmayalım arkadaslar daaha yenilecek çok fırın ekmek var, ayağımızı yorganımıza göre uzatalım kimse thy-yi kaybetmek istemez çok sevildiğinde bu kadar haşin zati herkes :)
  • HER HABERDE THY YE SALDIRAN ZIHNIYETI ANLMAK GERCEKTEN MUMKUN DEGIL. KABUL ETSINIZ DE ETMESENIZDE DUNYADA TURKIYEYI EN IYI TEMSIL EDEN TEK MARKA.
  • Merkez Bankasının döviz rezervleri iyi durumda, kamu borcu minimum seviyede, Deniz Gökçe'nin bir derste dediği gibi devletin cebinde para var. Bu durumda THY istediği kadar zarar etsin, devlet bir dış politika aracı olarak gördüğü THY'yi sübvanse eder. THY iflas etseydi 2001 krizinde giderdi ama dayandı... Bu arada bunu yazarken belirteyim, yönetici sıfatıyla THYde çalışanların güvendiği nokta da bu. Ayrıca şirketin kimliksiz oluşunun nedeni de bu. Bazen özelim bazen kamuyum gibi davranmasının ana nedeni şirketin hiçbir zaman batmayacağının bilinmesidir...
  • Herkez geniş-gövdeli uçak siparişi veriyor. 2013, 1014 tamamen dolu. Sadece o batanları TEĞET geçmemiş. Ayrıca iflas etsek ne olacak ki? Nasılsa hesap soran yok. Sivil Havacılığımızdan kimden hesap sorulmuş ki!
  • asagidaki haber MALEV in resmi sitesinden alinmistir bir zahmet arastirin google diye bir sey var sonra yorum yazin tum seferler bugun 05.00 GMT den itibaren iptal edildi Based on the Board of Directors’ decision Hungary’s National Airline ceased its operation to minimize its losses. According to this statement, after nearly 66 years of continuous operation, Malév aircrafts will not depart from 6 am 03 February. http://www.malev.com/press_release_20120203.htm
  • BUDAPEST, Hungary -- Hungary's national carrier ceased operations, grounded all its flights and stranded more than 7,000 passengers Friday, blaming what it called an "unsustainable" financial situation. Malev has debts of around 60 billion forints ($270 million) and has been unable to find new investors. The state-owned airline, which was established the year after the end of World War II, stopped all its flights at 6 a.m. on Friday (0500 GMT, midnight Thursday EST). http://www.huffingtonpost.com/2012/02/03/malev-hungarian-airline-c_n_1252268.html
  • thy nin tis süreci öncesi iflas haberlerini kasıtlı yaptığınızı düşünüyorum. insanları korkutuyorsunuz. bu mesajı 3.cü atışım neden yayınlanmıyor.
  • yahu kriz yunanistanda (güya) ama ne hikmetse olympic ve aegean maaşallah uçuyor...spanair ve malev neden gitti güme..?
  • Her haberi başka yerlere bağlayan arkadaşlara gerçekten acıyorum. Bir şirket zarar açıklayabilir. Şartları onu gerektiriyordur. Ancak ne zaman bir haber çıksa hemen ülkemizdeki havayollarına veya yabancı pilotlara ve ya asker kökenli pilotlara bağlıyorsunuz. Bir kere de haberle ilgili yorum yapsanız ya. MEA
  • Köklü bir firma ve 1 gecede iflas bayragini cekti.Ben bu firmayla cok uctum.tam dakik bir firma idi.Insallah iyiye giderde tekrardan gökyüzünde görürüz MALI firmasini.
 Malev Yönetim Kurulu Başkanı Janos Berenyi, Macar hükümetinin Malev'in iflas etmemesi için elinden geleni yaptığını, krizin atlatılması için çalıştıklarını, ancak tüm çabalarına rağmen gerekli maddi desteği bulamadıklarını belirterek, artık yapacakları bir şey olmadığını, iflaslarını verdiklerini söyledi. 

Geçtiğimiz yıl sonu itibariyle biriken borçları sebebiyle ödeme zorluğu çekmeye başlayan Malev'in bu hafta başı itibarıyla her an iflas edebileceği konuşuluyordu. 

Malev Yönetim Kurulu Başkanı Berenyi, 3 gün önce yaptığı basın toplantısında, ''Panik yapmayın, şimdilik tüm seferlerimizi aksaklık olmadan gerçekleştiriyoruz'' açıklamasında bulunmuştu. 

Malev'in borcunun 60 milyar forint (200 milyon avro) olduğu, Avrupa Birliği'nin kabul etmemesi üzerine Macar hükümetinin Malev'e maddi katkıda bulunamadığı için iflasın kaçınılmaz olduğu belirtildi. 

Havayolu Şirketleri Zor Durumda 

Dünyanın büyük bölümünde yoğun şekilde hissedilen ekonomik krizin vurduğu sektörlerin başında havayolu geliyor. 

Geçtiğimiz hafta yaşanılan kriz sebebiyle İspanya havayolu şirketi Spanair iflasını açıklamış, ABD'li havayodlu şirketi "American Airlaines" ise 13 Bin kişiyi işten çıkarma kararı almıştı.

İFLAS EDEN EDENE. BİR HAVAYOLU DAHA İFLAS ETTİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Misafir ~ 12 yıl önce
gözümüzde çok değerli thy orası kesin, ama gerçekten o kadar değerli mi? gerçekten globally yours mu hiç sanmıyorum; asya-da nerde thy? amerikaya yeni başladı hemen globally yours olduk abartmayalım arkadaslar daaha yenilecek çok fırın ekmek var, ayağımızı yorganımıza göre uzatalım kimse thy-yi kaybetmek istemez çok sevildiğinde bu kadar haşin zati herkes :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
HER HABERDE THY YE SALDIRAN ZIHNIYETI ANLMAK GERCEKTEN MUMKUN DEGIL. KABUL ETSINIZ DE ETMESENIZDE DUNYADA TURKIYEYI EN IYI TEMSIL EDEN TEK MARKA.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Merkez Bankasının döviz rezervleri iyi durumda, kamu borcu minimum seviyede, Deniz Gökçe'nin bir derste dediği gibi devletin cebinde para var. Bu durumda THY istediği kadar zarar etsin, devlet bir dış politika aracı olarak gördüğü THY'yi sübvanse eder. THY iflas etseydi 2001 krizinde giderdi ama dayandı... Bu arada bunu yazarken belirteyim, yönetici sıfatıyla THYde çalışanların güvendiği nokta da bu. Ayrıca şirketin kimliksiz oluşunun nedeni de bu. Bazen özelim bazen kamuyum gibi davranmasının ana nedeni şirketin hiçbir zaman batmayacağının bilinmesidir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Herkez geniş-gövdeli uçak siparişi veriyor. 2013, 1014 tamamen dolu. Sadece o batanları TEĞET geçmemiş. Ayrıca iflas etsek ne olacak ki? Nasılsa hesap soran yok. Sivil Havacılığımızdan kimden hesap sorulmuş ki!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
asagidaki haber MALEV in resmi sitesinden alinmistir bir zahmet arastirin google diye bir sey var sonra yorum yazin tum seferler bugun 05.00 GMT den itibaren iptal edildi Based on the Board of Directors’ decision Hungary’s National Airline ceased its operation to minimize its losses. According to this statement, after nearly 66 years of continuous operation, Malév aircrafts will not depart from 6 am 03 February. http://www.malev.com/press_release_20120203.htm

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
BUDAPEST, Hungary -- Hungary's national carrier ceased operations, grounded all its flights and stranded more than 7,000 passengers Friday, blaming what it called an "unsustainable" financial situation. Malev has debts of around 60 billion forints ($270 million) and has been unable to find new investors. The state-owned airline, which was established the year after the end of World War II, stopped all its flights at 6 a.m. on Friday (0500 GMT, midnight Thursday EST). http://www.huffingtonpost.com/2012/02/03/malev-hungarian-airline-c_n_1252268.html

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
thy nin tis süreci öncesi iflas haberlerini kasıtlı yaptığınızı düşünüyorum. insanları korkutuyorsunuz. bu mesajı 3.cü atışım neden yayınlanmıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
yahu kriz yunanistanda (güya) ama ne hikmetse olympic ve aegean maaşallah uçuyor...spanair ve malev neden gitti güme..?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Her haberi başka yerlere bağlayan arkadaşlara gerçekten acıyorum. Bir şirket zarar açıklayabilir. Şartları onu gerektiriyordur. Ancak ne zaman bir haber çıksa hemen ülkemizdeki havayollarına veya yabancı pilotlara ve ya asker kökenli pilotlara bağlıyorsunuz. Bir kere de haberle ilgili yorum yapsanız ya. MEA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Köklü bir firma ve 1 gecede iflas bayragini cekti.Ben bu firmayla cok uctum.tam dakik bir firma idi.Insallah iyiye giderde tekrardan gökyüzünde görürüz MALI firmasini.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000