02 Temmuz 2013, Salı 10:17:15

İDEAL HAVALİMANINDA NELER OLMALI?

Avrupa’nın en çok kullanılan uçak bileti karşılaştırma motoru Skyscanner, yolcuların havaalanlarında görmek istedikleri özellikleri ortaya çıkarmak için bir anket gerçekleştirdi. Anketin sonuçlarına göre; ideal havaalanında en çok “sinema” isteniyor.
  • en önemli sigara içme salonları avrupada hemen hemen bütün havaalanlarında var.
  • Öncelik kesinlikle ücretsiz wifi süreli olabilir tabi. Daha sonra yanında akıllı telefon, notebook tablet vs gibi cihazları olmayanlar için internet cafe veya nete girebilecekleri kiosklar olmalı. Uyku alanları büyük ihtiyaç özellikle transit yolcusu çok olan terminaller için. Teraslar olmalı özellikle sigara içen yolcular için. Çocuklar uzun bekleyişlerde sıkılıyorlar ailelerinide sıkıntıya sokuyorlar onlar içinde oyun alanı güzel olur.
  • wifi sart ,sinemada guzel bir fikir..insanlari mesgul edecek birsey lazim..birde normal fiyatlar.. (ben charles de gaulle havalimanini seviyorum,hem oturacak uzanacak cok guzel koltuklari var,hemde 15 dk ucretsiz internet wifi baglantisi veriyor,her cihaza 15 dk, bende hem ipadden hem cep telefonundan 1 saat ara ile girip zaman geciriyorum) ataturkte wifi hizmeti kotu,starbuckta bile otursaniz turk telekom sifresi almak icin turkiye hatli telefon sahibi olmaniz gerekiyor. ispanya madridte wifi uzerinden sadece ucus ve kalkis saatlari verilyior,oda guzel.cepten ucuslari takip edebiliyorsunuz,yuruyup bakmaniza gerek yok.
  • insanlar böyle işte...verdikçe astarını isterler...utanmasalar şey verin diyecekler red light district
  • Barbeküde olsun olmuşken dimi ama :)
  • neden yok ?

Dünyada bini aşkın havayolunun milyonlarca noktasını tarayarak en hesaplı uçak bileti alternatiflerini sunan Skyscanner, 10.000’i aşkın seyahatsever ile yaptığı ankette, yolculara ideal havaalanında görmek istedikleri özellikleri sordu. Anket sonuçlarına göre seyahatseverlerin hayallerindeki havaalanında sinemadan uyku bölmelerine, kitaplıktan parka kadar pek çok özellik bulunuyor.

İlk Sırada Sinema

Ankete katılanların neredeyse yarısı (%49’u) havaalanlarında en çok sinema olmasını istediklerini belirtiyor. Yolcuların havaalanında geçirdikleri süreyi keyifli bir aktivitede harcamayı tercih ettikleri göze çarpıyor.

Uyku Bölmeleri Gözde

Geçtiğimiz ay Abu Dabi Havaalanı’nda uygulanmaya başlanan havaalanı uyku bölmeleri yolculardan oldukça ilgi görmüştü. Saatlik kiralanabilen uyku bölmeleri, özellikle uzun saatler boyunca seyahat eden yolcular için havaalanı otellerine oranla daha pratik ve hesaplı fırsatlar sunabiliyor. Ankete katılan seyahatseverlerin %36’sının oylarından da anlaşılacağı gibi uyku bölmesi uygulaması önümüzdeki dönemde diğer havaalanlarında da yaygınlaşacağa benziyor.

Havaalanı Kitaplığı 3. Sırada

Ankete katılan seyahatseverlerin %32’sinin tercihi ise tatile çıkmadan kitap ödünç alabilecekleri ve indikleri havaalanında kitabı bırakabilecekleri ortak bir kitaplık.

Diğer yandan ankete göre; havaalanlarında açık alan isteği de ön plana çıkıyor. %31’lik oranla 4. sırada yer alan açık park ve %12’lik oranla 9. sırada yer alan yapay sahil, seyahatseverlerin havaalanlarının kapalı ortamlarından uzaklaşmak istediklerinin göstergesi.

5. sırada yer alan güzellik salonu da tahmin edilebileceği üzere en çok kadın yolcuların ideali olarak yer alıyor. Kadın katılımcıların %45’inin oyunu alan ve yolculara ücretsiz makyaj malzemelerinin yanı sıra saç bakımı ve temizlik ürünleri sunabilen güzellik salonu, kadınların hayallerini süsleyen havaalanın bir numarası.

Ankete Katılanların “İdeal Havaalanında en çok istenilen ilk on özellik”;

1- Sinema - %49
2- Uyku Bölmeleri - %36
3- Kitaplık - %32
4- Açık Park Alanı - %31
5- Güzellik Salonu  - %30
6- Çocuk Oyun Alanı - %21
7- Havuz - %20
8- Spor Salonu - %15
9- Yapay Sahil - %12
10- Bisikletler - %11 

İDEAL HAVALİMANINDA NELER OLMALI?

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

xxx ~ 11 yıl önce
en önemli sigara içme salonları avrupada hemen hemen bütün havaalanlarında var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
öncelik sırası ~ 11 yıl önce
Öncelik kesinlikle ücretsiz wifi süreli olabilir tabi. Daha sonra yanında akıllı telefon, notebook tablet vs gibi cihazları olmayanlar için internet cafe veya nete girebilecekleri kiosklar olmalı. Uyku alanları büyük ihtiyaç özellikle transit yolcusu çok olan terminaller için. Teraslar olmalı özellikle sigara içen yolcular için. Çocuklar uzun bekleyişlerde sıkılıyorlar ailelerinide sıkıntıya sokuyorlar onlar içinde oyun alanı güzel olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ziya tarkan kozan ~ 11 yıl önce
wifi sart ,sinemada guzel bir fikir..insanlari mesgul edecek birsey lazim..birde normal fiyatlar.. (ben charles de gaulle havalimanini seviyorum,hem oturacak uzanacak cok guzel koltuklari var,hemde 15 dk ucretsiz internet wifi baglantisi veriyor,her cihaza 15 dk, bende hem ipadden hem cep telefonundan 1 saat ara ile girip zaman geciriyorum) ataturkte wifi hizmeti kotu,starbuckta bile otursaniz turk telekom sifresi almak icin turkiye hatli telefon sahibi olmaniz gerekiyor. ispanya madridte wifi uzerinden sadece ucus ve kalkis saatlari verilyior,oda guzel.cepten ucuslari takip edebiliyorsunuz,yuruyup bakmaniza gerek yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eee öyle amaaa ~ 11 yıl önce
insanlar böyle işte...verdikçe astarını isterler...utanmasalar şey verin diyecekler red light district

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Terassa ~ 11 yıl önce
Barbeküde olsun olmuşken dimi ama :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teras ~ 11 yıl önce
neden yok ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000