09 Nisan 2010, Cuma 14:23:25

İDDİALIYIZ! KİMSE BİZİ GEÇEMEZ!

Türkiye’deki pasaport fiyatları yurtdışına seyahat etmek isteyen ve farklı kültürlerle tanışmak isteyen vatandaşlarımıza adeta “zenginsen yurtdışına çıkabilirsin” dedirtiyor.
  • valla bu millete az bile. tarihiyle ovunmekten baska hicbirsey yapmayiz, biz kurtulamiyoruz baska ulkenin vatandasligini alabilen alsin hemen rahat rahat dolassin vizesiz bakkal deftersiz. bunu da anca turklukle bagdastirip hemen atlarsiniz 'aaa bak turk olmaktan utaniyor' diye de anlayan anlar herhalde kurtulundan ne demek istedgimi.
  • daha da zam yap padişahım. "ne kadar rezil olursak o kadar iyidir."
  • 13 YORUMU OKUDUM ELLERİNİZE SAGLIK...BİR ARKADAŞ EN UZAK DOGU DEMİŞ AMA BENDE ŞANGHAY DAN YAZIYORUM....HAMİT ÜNLÜ
  • HANGİ KONUDA ÖNDE DEĞİLİZKİ? BUNDADA ÖNDE OLMAYALIM!!! HAYATIMIZIN HER KONUSUNDA FAAHİŞ RAKAMLARLA HİZMET ALIYORUZ!! FIRSAT BU FIRSAT YAPIN YAPABİLDİĞİNİZİ'!!!
  • havalimanında pasaport güvenliği yapmış biri olarak şu kesin ki, en alelade ve bakkalın veresiye defterine benzeyen ama yine de dünyanın en pahalı pasaportu bizde, yazıklar olsun böyle devlete ki vatandaşını bu sınırlara hapsediyor, şayet pasaport ucuz olsa yurt dışına çıkıp gezmek en büyük hayalim ama bu acımasız politika yüzünden bu yaşıma kadar hiçbiyere kıpırdıyamadım.
  • gezen görür bu imkani devlet kendi insanina hic bir zaman saglamadi
  • 17 yildir yurt disinda yasiyorum. Her nisan ayinda Ermeni konusu baslayinda ve ne zaman Turk ekonomisinin basi sikissa doviz icin devlet bizi hatirlar ve bizden lobicilik yapmamizi turkiyeye para gondermemizi ister. Helal olsun elden ne gelirse yapariz. Fakat yabanci dusmanligi, oy kullanma, cifte vatandaslik, cifte vergi, vize ve pasaport islemleri gibi konularda yillardir bir adim bile atilmis degil. Ben o pasaportu gururla tasimak isterim, yoksa parasi pulu muhim degil
  • Şimdi teknik alt yapıyı hazırlamaya başlıyoruz diyorlar. Bu geçikmenin ihale yapıldı yapılmadı gibi sallama nedenlerinin dışında bir tek nedeni var. Pasaporttan alınacak para. Başlangıçta EU dan korkup, kıllarını kıpırdatmadılar.Çünkü 650 TL yerine 20 Euro almak hiç işlerine gelmiyordu. Şimdi EU mavi pasaportla sokmam deyice, sıkıştılar. Ama yine de parasını 1.000 küsur tl ye çıkardılar. Bakalım ne olacak.
  • bu ulkede iktidara gelenler 1 torba komure,1 kilo pirince halkini satin alacak kadar dusurmusse,al sana medeniyet deyip elektriksiz,yolsuz yere camasir makinesi buzdulabi tv yollayip alinterini peskes cekmisse,devletin bayragini,okullarini yakan, ogretmenini oldurenleri alkislarla omuzlarda tasimizsa,vatani icin canini ortaya koyanlari hapislere atmissa,imrali domuzunu krallar gibi yasatiyorsa,NE MUTLU TURKUM DIYENE den nefret edenin lesini gommeye kirmizi plaka arac gondermisse, sozu edilen pasaportun fiyati bence sana az bile.neyine gerek pasaport senin?sen once dersine calis.sen derken lafim hepimize tabi.kitabini okumazsan kitaplarini okuturlar.bilmem anlatabildimmi.(cook uzak dogudan birisi)
  • bu ve buna benzer konulari vatandas lehine duzeltmek icin ne yapabiliriz??? bilen varsa ozellikle avukat arkadaslar bize akil verebilirler mi??? artik canimiza tak dedi...yeter artik...bizim verdigimiz vergilerle devleti yonetenler ve yedi sulaleleri ozel ucaklarla,makam arabalari ile luks ,satafat,gormemislik ve vicdansizlik icinde yasasinlar, vatandaslarda esi gorulmemis vergilerle,harclarla,zamlarla dunyanin en pahali benzinini,cep telini,dogal gazini,arabasini,internetini,pasaportunu vs kullanmak zorunda birakilsinlar...insan gibi yasamak bizim de hakkimiz...her seye boyun eg nereye kadar??? guzel bir japon atasozu var..buyukler biz diz coktugumuz icin buyukturler ayaga kalkalim...uzun lafin kisasi..

Dünya Bankası’nın verileri, tüm dünya üzerindeki ülkeler ele alındığında en pahalı pasaportun Türkiye’de olduğunu ortaya koyuyor. Buna göre 5 yıllık pasaportun fiyatı Türkiye’de 330 dolar düzeyinde bulunuyor.

BİZDEN PAHALISI YOK!

Hükümet son dönemde yaptığı vize kaldırma işlemleriyle çok sayıda ülkenin sınır kapılarında kolaylık sağlanması yönünde adımlar atarken, pasaport ücretlerinin yüksek olması vatandaşların seyahat imkânlarını zorluyor.

Dünya Bankası tarafından yapılan araştırmanın raporlarına göre tüm dünya ülkelerinin ortalaması 45–50 dolardayken, Türkiye’de pasaport almak isteyenler bu bedelin 6 katından fazlasını ödemek zorunda kalıyor.

Yapılan araştırmaya göre, Türkiye’den sonra pasaportun en pahalı olduğu ikinci ülke 200 dolarla Lübnan olurken, onu 156 dolarlık fiyatla Çad izliyor.

Listede dördüncü sırada bir Avrupa ülkesi olan Norveç yer alıyor. Ülkede 5 yıllık pasaportun bedeli 152 dolar. Norveç’i sırasıyla 150 dolarla Demokratik Kongo Cumhuriyeti, 145 dolarla Danimarka, 143 dolarla Bosna Hersek, 129 dolarla Hırvatistan, 115 dolarla Avustralya, 97 dolarla ABD takip ediyor. Dünya üzerinde pasaportun ücretsiz olduğu tek ülke ise komşu ülke Ermenistan… Ermenistan’da 5 yıllık pasaport için hiçbir bedel ödenmiyor.

Yine aynı araştırmada ortaya çıkan sonuçlar, en ucuz pasaportun Afrika ülkesi Swaziland’da olduğunu gösteriyor. Swaziland’da pasaport almak isteyenler 4.74 dolar ödüyor. Swaziland’ı da sırasıyla Lüksemburg, Botswana, Kenya, Gana, Çek Cumhuriyeti, Filipinler ve El Salvador gibi ülkeler izliyor.
Bu ülkelerde pasaport fiyatları 5 ile 9 dolar arasında değişiyor.

TÜRKİYE’NİN REKORU ELİNDEN BIRAKMAYA HİÇ NİYETİ YOK!

Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne uyum çerçevesinde 1 Haziran’dan itibaren hayata geçirmeyi planladığı çipli pasaportlarla birlikte ödenecek miktar da bir hayli artacak.

Türkiye’nin halen kullanmakta olduğu mavi pasaportlarda harç bedelinin 100 liraya yakın bir artış göstereceği konuşuluyor.

HAZIRLIKLAR BAŞLADI

Yeni pasaportlarla ilgili teknik altyapı hazırlıklarına da başlandı. İl Emniyet Müdürlüklerine ve Konsolosluklara Mayıs ayından itibaren yeni pasaportların teknik altyapısı gönderilecek. Biometrik pasaportların çipleri de Almanya’dan ithal edilecek.

PEKİ, SİSTEM NASIL İŞLEYECEK?

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Osman Çapalı imzasıyla bütün illere pasaportlarla ilgili hazırlanan yeni düzenleme kurgusu gönderildi. Buna göre artık çipli pasaportlar için Emniyet Müdürlükleri'ne bağlı Pasaport Büro Amirlikleri, müracaatları ve gerekli evrakları aldıktan sonra Ankara'da oluşturulacak merkeze gönderecek. Pasaportlar burada hazırlandıktan sonra tekrardan gönderilen ile iade edilecek. İl Emniyet Müdürlükleri de pasaportları sahiplerine dağıtacak.

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Çapalı imzalı yeni kurguya göre, Türkiye genelinde pasaport müracaat alma bankolarında görevli 300 kadar personele, 19 Nisan-1Mayıs tarihleri arasında 'Pasaport Müracaat Sistemi Kullanıcı Eğitimi' verilecek.

Öte yandan Emniyete yakın kaynaklar çipli pasaportlara geçişte büyük sıkıntılar yaşanmasının muhtemel olduğunu belirtiyor.

©AirportHaber.com

İDDİALIYIZ! KİMSE BİZİ GEÇEMEZ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Misafir ~ 14 yıl önce
valla bu millete az bile. tarihiyle ovunmekten baska hicbirsey yapmayiz, biz kurtulamiyoruz baska ulkenin vatandasligini alabilen alsin hemen rahat rahat dolassin vizesiz bakkal deftersiz. bunu da anca turklukle bagdastirip hemen atlarsiniz 'aaa bak turk olmaktan utaniyor' diye de anlayan anlar herhalde kurtulundan ne demek istedgimi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
daha da zam yap padişahım. "ne kadar rezil olursak o kadar iyidir."

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
13 YORUMU OKUDUM ELLERİNİZE SAGLIK...BİR ARKADAŞ EN UZAK DOGU DEMİŞ AMA BENDE ŞANGHAY DAN YAZIYORUM....HAMİT ÜNLÜ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
HANGİ KONUDA ÖNDE DEĞİLİZKİ? BUNDADA ÖNDE OLMAYALIM!!! HAYATIMIZIN HER KONUSUNDA FAAHİŞ RAKAMLARLA HİZMET ALIYORUZ!! FIRSAT BU FIRSAT YAPIN YAPABİLDİĞİNİZİ'!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
havalimanında pasaport güvenliği yapmış biri olarak şu kesin ki, en alelade ve bakkalın veresiye defterine benzeyen ama yine de dünyanın en pahalı pasaportu bizde, yazıklar olsun böyle devlete ki vatandaşını bu sınırlara hapsediyor, şayet pasaport ucuz olsa yurt dışına çıkıp gezmek en büyük hayalim ama bu acımasız politika yüzünden bu yaşıma kadar hiçbiyere kıpırdıyamadım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
gezen görür bu imkani devlet kendi insanina hic bir zaman saglamadi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
17 yildir yurt disinda yasiyorum. Her nisan ayinda Ermeni konusu baslayinda ve ne zaman Turk ekonomisinin basi sikissa doviz icin devlet bizi hatirlar ve bizden lobicilik yapmamizi turkiyeye para gondermemizi ister. Helal olsun elden ne gelirse yapariz. Fakat yabanci dusmanligi, oy kullanma, cifte vatandaslik, cifte vergi, vize ve pasaport islemleri gibi konularda yillardir bir adim bile atilmis degil. Ben o pasaportu gururla tasimak isterim, yoksa parasi pulu muhim degil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Şimdi teknik alt yapıyı hazırlamaya başlıyoruz diyorlar. Bu geçikmenin ihale yapıldı yapılmadı gibi sallama nedenlerinin dışında bir tek nedeni var. Pasaporttan alınacak para. Başlangıçta EU dan korkup, kıllarını kıpırdatmadılar.Çünkü 650 TL yerine 20 Euro almak hiç işlerine gelmiyordu. Şimdi EU mavi pasaportla sokmam deyice, sıkıştılar. Ama yine de parasını 1.000 küsur tl ye çıkardılar. Bakalım ne olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu ulkede iktidara gelenler 1 torba komure,1 kilo pirince halkini satin alacak kadar dusurmusse,al sana medeniyet deyip elektriksiz,yolsuz yere camasir makinesi buzdulabi tv yollayip alinterini peskes cekmisse,devletin bayragini,okullarini yakan, ogretmenini oldurenleri alkislarla omuzlarda tasimizsa,vatani icin canini ortaya koyanlari hapislere atmissa,imrali domuzunu krallar gibi yasatiyorsa,NE MUTLU TURKUM DIYENE den nefret edenin lesini gommeye kirmizi plaka arac gondermisse, sozu edilen pasaportun fiyati bence sana az bile.neyine gerek pasaport senin?sen once dersine calis.sen derken lafim hepimize tabi.kitabini okumazsan kitaplarini okuturlar.bilmem anlatabildimmi.(cook uzak dogudan birisi)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu ve buna benzer konulari vatandas lehine duzeltmek icin ne yapabiliriz??? bilen varsa ozellikle avukat arkadaslar bize akil verebilirler mi??? artik canimiza tak dedi...yeter artik...bizim verdigimiz vergilerle devleti yonetenler ve yedi sulaleleri ozel ucaklarla,makam arabalari ile luks ,satafat,gormemislik ve vicdansizlik icinde yasasinlar, vatandaslarda esi gorulmemis vergilerle,harclarla,zamlarla dunyanin en pahali benzinini,cep telini,dogal gazini,arabasini,internetini,pasaportunu vs kullanmak zorunda birakilsinlar...insan gibi yasamak bizim de hakkimiz...her seye boyun eg nereye kadar??? guzel bir japon atasozu var..buyukler biz diz coktugumuz icin buyukturler ayaga kalkalim...uzun lafin kisasi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000