14 Şubat 2009, Cumartesi 07:20:05

İddialar Havaalanı yangınına kadar uzandı

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Atasay hakkında yeni iddialar ortaya attı. İddialar havalimanındaki yangına kadar uzandı.

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın yakın çevresinden Cihan Kamer'in, pırlantadan KDV alınmamasına ilişkin düzenlemeden 36 gün sonra Atasay Kıymetli Madenler A.Ş'yi kurduğunu ifade eden Kart, Atasay'ın KDV'nin yanı sıra ÖTV'yi de ödemediğini öne sürdü. Kart "Bu aşamadan sonra Atasay'ın önlenemez yükselişi başladı" diye konuştu.

Kart, cuma günü TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Cihan Kamer-Atasay-Atagold ve Erdoğan'ın ilişkilerinin "tuhaf" olduğunu, kamu yetkisinin kurumsal olarak kötüye kullanıldığı, muvazaalı yollarla çıkar yapılanmasına alet edildiği bir dönemin yaşandığını savundu. Daha önce, pırlantanın işlenmemiş halinden, hammaddesinden KDV alınırken, 2004'teki düzenlemeden sonra bunun yapılmadığını anımsatan Kart, ÖTV uygulamasının ise 1 Ağustos 2002'den bu yana devam ettiğini söyledi.
 
Şüpheli yangın
KDV ile ÖTV'nin, fonksiyonları farklı 2 ayrı vergi türü olduğuna dikkati çeken Kart, "KDV'nin kaldırılıp, ÖTV'nin getirilmesi söz konusu değildir. ÖTV zaten mevcuttu" dedi ve ekledi: "KDV kaldırılarak, muazzam bir ayrıcalık ve haksız kazanç yolu yaratılmıştır. Pırlanta üretimini Türkiye'de yapmak yerine ithal yolu seçildiğinde artık ÖTV de alınmıyor. Kamer'in ifadesiyle 2003'e kadar gayri faal olan Atagold'un atağa kalktığını, 2005'te Çin'de fabrika kurduğunu ve ithalattan ÖTV alınmamasıyla değerlendirdiğimiz zaman, fotoğrafın tüm unsurları daha net ortaya çıkıyor."

Kart, İstanbul Atatürk Havaalanı kargo bölümünde 25 Mayıs 2006'ta yangın çıktığını, yangının nedeni konusunda çeşitli rivayetler bulunduğunu kaydetti. İstanbul Altın Rafinerisi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Halaç'ın, kargo terminalinde ABD ve başka ülkelere gönderilmek üzere çok miktarda işlenmiş altın, 400 kg gümüş ve 1 kasada uluslararası banka işlemlerinde kullanmak için yaklaşık 14 milyon doların bulunduğunu açıkladığına işaret eden Kart, "Halaç'a göre, yangından hemen önce Atasay Kuyumculuk, 2.5 milyon dolar değerinde altının kargodan giriş işlemlerini yaptırtı" dedi. Kart, bunların erime ihtimali bulunduğunu ancak Atasay altınlarının sigorta kapsamında olduğunu belirtti. Atasay'dan bir yetkilinin ise "Yurt dışından gelen bir miktar altınımızı kargodan çektik" dediğine işaret eden Kart, danışıklı ilişkilerin üstüne gidebilecek bir Teftiş Kurulu yapılanması olup olmadığını sordu.

İddialar Havaalanı yangınına kadar uzandı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000