24 Ağustos 2017, Perşembe 12:35:44

ICF Airports Antalya'da bir ilke imza attı!

ICF Antalya Havalimanı, Boni ve Apple işbirliğiyle, görme engelli yolcuların havalimanı hizmetlerine kolay ulaşımını sağlamak amacıyla geliştirilen ve dünyada bir ilk olan “ICF Smart Steps” uygulaması, hayata geçirildi.
  • Ya kardeşim iyi güzelde,niye havaalaninda yolcular icin bir saatliğinede olsa internet hizmeti vermiyorsunuz.ben iki gün önce antalyadan uçtum Internet bağlantisi Yok. Zaten paket tur olduğu icin bizi 7 saat öncesinden otelden aldilar. Havaalanindada ucağimiz 4 Saat rötar yaptimi.zaten almanyada uçacağim alana 300 km mesafede oturuyorum beni alandan almaya gelecek olan arkadaşima bir haber bile veremedim.yani tmm güzel engelli insanlarimiz icin yapilan her güzel şeyi takdir ediyoruz ama oraya gelene kadar daha basit ve faydali şeyleri yapmiyorsunuz.yolcular in isteklerine biraz kulak verin lüften.slmlar...
  • Elbette yapılan iyi birşey ancak cep telefonlarının havalimanının birçok noktasında çekmediği de unutulmasın.Ha birde şu tramwayın dış hatlar diye yolcuları T1'de bırakması ve uçuşları T2'den olanların 2 km öteye nasıl gidebileceklerini sormaları ,tuvaletlerde sık sık tuvalet kağıdı,sabun vb.malzemelerin bulunmaması (taşeron temizlik şirketi kaynaklı)gibi basit ama önemli konuları da önemseseler
  • ICF Airport un Antalya Havalimanı uygulamasında uçakların Tescilleri bile mevcut helal olsun .!
  • Çok güzel bir uygulama. Temenni ederim ki yayılsın.Bu husus bizim eksik tarafımız.Kutluyorum.

ICF Antalya Havalimanı, Boni ve Apple işbirliğiyle, görme engelli yolcuların havalimanı hizmetlerine kolay ulaşımını sağlamak amacıyla geliştirilen ve dünyada bir ilk olan “ICF Smart Steps” uygulaması, hayata geçirildi. iPhone uygulaması olan “ICF Smart Steps”, görme engelli yolcuların yardıma ihtiyaç duymadan güvenli bir şekilde seyahatlerini gerçekleştirmelerini ve engelleri ortadan kaldırmayı hedefliyor.

Antalya Havalimanı Terminalleri işletmecisi ICF Airports, Türk teknoloji firması Boni ve Apple ile yaptığı işbirliğiyle, engelli yolcuların diğer yolcularla eşit şartlarda seyahat edebilmelerini sağlayan bir teknolojiyi hayata geçirdi. Dünyada bir ilk olarak uygulanmaya başlanan bina içi harita ve yönlendirme sistemi “ICF Smart Steps”, havaalanının yolculara açık olan her noktasını görme engelliler için erişilebilir kılıyor. 

ICF Genel Müdürü Serhat Soğukpınar, konuyla ilgili şu bilgileri verdi: “Dünyada Apple’ın Maps Connect ürününü kullanarak çalışan ilk uygulama olan ICF Smart Steps; iPhone akıllı telefonlarında yer alan basınç ölçer, pusula ve adım sayaçları gibi sensörler ve Antalya Havalimanında bulunan kablosuz ağ sinyalleri Apple Maps Connect sayesinde analiz edilerek, yüksek hassasiyette, anlık olarak konum belirleme yapıyor. Havaalimanımıza gelen görme engelli yolcularımız artık yardıma ihtiyaç duymadan, çevreyi keşfederek dilediği yere gidebiliyor. Yine havalimanı içinde bulunan noktalarla ilgili sesli bilgi alabiliyor, bulunduğu konumda etrafındaki yerler hakkındaki bilgiyi telefonlarını doğrultarak dinleyebiliyor ve gitmek istediği yeri seçtikten sonra yine sesli olarak yön tarifi alabiliyor. ICF olarak, görme engelli yolcularımıza daha konforlu bir seyahat için destek olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.”



ICF Airports Antalya'da bir ilke imza attı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Erol Say ~ 7 yıl önce
Ya kardeşim iyi güzelde,niye havaalaninda yolcular icin bir saatliğinede olsa internet hizmeti vermiyorsunuz.ben iki gün önce antalyadan uçtum Internet bağlantisi Yok. Zaten paket tur olduğu icin bizi 7 saat öncesinden otelden aldilar. Havaalanindada ucağimiz 4 Saat rötar yaptimi.zaten almanyada uçacağim alana 300 km mesafede oturuyorum beni alandan almaya gelecek olan arkadaşima bir haber bile veremedim.yani tmm güzel engelli insanlarimiz icin yapilan her güzel şeyi takdir ediyoruz ama oraya gelene kadar daha basit ve faydali şeyleri yapmiyorsunuz.yolcular in isteklerine biraz kulak verin lüften.slmlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 7 yıl önce
Ona gelene kadar öyle mi? İnternetsiz kal sen.
... ~ 7 yıl önce
Yazık sana gelme bidaha buraya
Keşke ~ 7 yıl önce
Elbette yapılan iyi birşey ancak cep telefonlarının havalimanının birçok noktasında çekmediği de unutulmasın.Ha birde şu tramwayın dış hatlar diye yolcuları T1'de bırakması ve uçuşları T2'den olanların 2 km öteye nasıl gidebileceklerini sormaları ,tuvaletlerde sık sık tuvalet kağıdı,sabun vb.malzemelerin bulunmaması (taşeron temizlik şirketi kaynaklı)gibi basit ama önemli konuları da önemseseler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AYT ~ 7 yıl önce
ICF Airport un Antalya Havalimanı uygulamasında uçakların Tescilleri bile mevcut helal olsun .!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ÇETİN ÖZBEY ~ 7 yıl önce
Çok güzel bir uygulama. Temenni ederim ki yayılsın.Bu husus bizim eksik tarafımız.Kutluyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eksik... ~ 7 yıl önce
Neden bu kendimizi sürekli eksik görme sorunu. Haberin ilk paragrafında "ICF Antalya Havalimanı, Boni ve Apple işbirliğiyle, görme engelli yolcuların havalimanı hizmetlerine kolay ulaşımını sağlamak amacıyla geliştirilen ve dünyada bir ilk olan “ICF Smart Steps” uygulaması, hayata geçirildi" diye yazılmış ama bu husus bizim eksik tarafımız olarak görülüyor. Evet bir çok ileri düzey gelmiş ülkelere oranla diğer alanlarda engelliler için daha çok çalışılması lazım ama bence bu yorum bu haberin altına gitmemiş. Naçizane düşüncem.
.. ~ 7 yıl önce
Eksiğiz tabi. Sen hiç engelli dostu kaldırım, bina vs görüyor musun da eksik değiliz? Hadi binalarda çok geç ve yavaş da olsa bir şeyler oluyor. Kaldırımlar? Engelliyi geçtim engelsiz adam yürüyemiyor.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000