07 Kasım 2010, Pazar 08:12:02

İçerde köstebek varmış!

Honduras’ta bir askeri üsten askeri uçak kaçırılması olayına 19 askerin dahil olduğu belirtildi.
Geçtiğimiz günlerde Honduras’ın başkenti Tegucigalpa’nın kuzeyindeki La Mesa Uluslararası Havaalanı’nın içinde bulunan askeri üsten bir askeri uçak çalınmıştı. Silahlı beş kişinin askeri üsse zorla girerek gerçekleştirdiği plana 19 askeri personelin de dahil olduğu belirlendi.

Güvenlik Bakanı Oscar Alvarez, yaptığı açıklamada silahlı beş kişinin kapıdaki üç görevliye saldırdığını, içeriye girip uçağa binerek havalandıklarını söylemişti. Alvarez, operasyonun son derece profesyonelce yapıldığının altını çizmişti.

Dün yapılan açıklamada ise en az 19 askerin hırsızlara yardım ettiği belirtildi. Honduras Savunma Bakanı Marlon Pascua, doğrudan ya da dolaylı olarak bu olaya adı karışanların ciddi şekilde cezalandırılacağını söyledi. Pascua, uçakta yarım saatlik uçuşa yetecek kadar yakıt bulunduğunu da vurguladı.

Kaçırılan uçağın, uyuşturucu kaçakçılığı yapan çetelerin elinden alınarak askeri üsse bırakılan uçaklardan biri olduğu bildirildi. Eylemin uyuşturucu tacirleri tarafından yapılmış olması ihtimali üzerinde duruluyor. Resmi rakamlara göre, yılda yaklaşık 800 ton kokain Honduras üzerinden geçerek Kolombiya’dan ABD’ye aktarılıyor.
İçerde köstebek varmış!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000