08 Eylül 2011, Perşembe 17:05:12

"İÇ HATLARDA ŞİRKET SAYISI DÜŞÜRÜLMELİ"

Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev, ülkede iç hatlarda faaliyet gösteren uçak şirketi sayısının düşürülmesi gerektiğini söyledi...
Medvedev, buz hokeyi takımını, oyuncuları ve teknik heyetiyle birlikte tamamen kaybeden Yaroslavl kentinde 43 kişinin hayatını kaybettiği uçak kazasının meydana geldiği bölgeyi ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı ve ölenlerin anısına uçağın düştüğü bölgeye çiçek bıraktı.
 
Yetkililerden kazayla ilgili bilgi alan Medvedev, burada yaptığı açıklamada, artık havayolu şirketlerinin faaliyetlerini nasıl sürdürdüğünü yakından takip etme zamanının geldiğini belirterek, "İç hat seferi yapan şirket sayısı radikal bir şekilde düşürülmeli" diye konuştu.
 
Ülke genelinde Yaroslavl Lokomotif buz hokeyi takımı için yas tutulan Rusya'da yüzden fazla havayolu şirketi faaliyet gösteriyor.
 
Rus yetkililer, dün Yaroslavl Lokomotif takımını taşıyan "Yak-Service" havayolları şirketine ait YAK-42 tipi uçağın düşüş nedeni öğrenmek için bölgede kara kutu arama çalışmalarını sürdürürken, uçağın kötü yakıttan dolayı kalkış sırasında yeterli irtifaya çıkamadığı için düşmüş olabileceği ileri sürüldü.
 
Yaroslavl'da dün kalktıktan kısa bir süre sonra alev alarak Volga Nehri'ne düşen 45 kişinin bulunduğu uçaktaki yolcuların 36'sı, Yaroslavl Lokomotif takımının oyuncu, teknik ve idari kadrosundan oluşuyordu.
 
Kaza, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de bugün katıldığı uluslararası forumun açılış gününe denk geldi. Forumun yapıldığı salonun da Yaroslavl Lokomotif takımının karşılaşmalarını oynadığı stadyum olduğu dikkati çekti.
 
Medvedev ile birlikte kaza bölgesine giden Ulaştırma Bakanı İgor Levitin de yaptığı açıklamada, Rusya genelinde yolcu taşıma hakkına sahip yaklaşık 130 şirket bulunduğunu, ancak yolcuların yüzde 85'inin sadece 10 büyük havayolu şirketi tarafından taşındığına işaret etti.
 
Yaroslavl kentinde de bu sabah yüzlerce kişi kentteki Rus Ortodoks Katedrali'nde kazada hayatını kaybedenleri anmak için bir araya geldi.
 
Rusya Ulaştırma Bakan Yardımcısı Valeriy Okulov da yaptığı açıklamada, dün düşen uçağın 1993 yılında yapıldığını ve 3 motorlu bir uçak olduğunu belirterek, uçağın kesin düşüş nedenini ancak kara kutunun bulunmasından sonra açıklayabileceklerini kaydetti.

Akşam
"İÇ HATLARDA ŞİRKET SAYISI DÜŞÜRÜLMELİ"

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000