07 Nisan 2011, Perşembe 08:11:56

İÇ DONANIM FUARI KAPILARINI AÇTI

Almanya'nın Hamburg kentinde düzenlenen Aircraft İnteriors Expo - Havacılık İç Donanım Fuarı, kapılarını ziyaretçilere açtı.
Almanya'nın Hamburg kentinde düzenlenen Aircraft İnteriors Expo- Havacılık İç Donanım Fuarı, kapılarını ziyaretçilere açtı.

Fuara, Türkiye'den 3 A Plastik Ambalaj Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Çobanpınar Spring Water Co, SEM Global Travel Supplies, Print Harman Etiket Matbaacılık ve Ambalaj Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'nin de aralarında bulunduğu uluslararası alanda üretim yapan firmaları katılıyor.

Hamburg Kongre ve Fuar Merkezi'nde (CCH) düzenlenen fuarı Hamburg Başkonsolosu Devrim Öztürk, Ticaret Ataşesi Şevket Ilgaç ve Ticaret Ateşeliğinde uzman Sacid Dizman gezerek, yetkililerden bilgi aldı.

Ilgaç, yaptığı açıklamada, Hamburg'da düzenlenen Havacılık İç Donanım Fuarı'na ilk kez Türk firmaların katıldığına dikkati çekerek, Türkiye'de birçok sektörün klasik sektörden çıkarak yeni alanlarda üretim yaptıklarını ve pazar paylarını artırmak için fuarlara yöneldiklerini vurguladı.

Türk firmaların son yıllarda ihtisas fuarlarına ilgi duyduklarını belirten Ilgaç, havacılık gibi son derece hassas teknoloji üretimi gerektiren ve buna bağlı olarak da katma değeri yüksek daha karlı bir sektörde önemli gelişmeler kaydettiklerini söyledi.

Fuara katılan 3 A Plastik Ambalaj Sanayi Ticaret Limited Şirketi Genel Müdürü Tamer Alpergün, gazetecilere yaptığı açıklamada Türkiye'de uçakların içinde kullanılabilinir ve yıkanabilinir ikram ve yemek plastik kutuları ürettiklerini ifade ederek, uçak şirketlerine catering (hazır yemek) malzemeleri ürettiklerini söyledi.

Print Harman Etiket, Matbaacılık ve Ambalaj Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Genel Müdürü Akif Çaylak, gıda, tekstil, kozmetik sektöründe ambalaj malzemesi ürettiklerini ve üretikleri ambalajların uçaklarda da kullanılmaya başlandığını söyledi.

Son yıllarda her alanda olduğu gibi havacılık sektöründe de Türkiye'de ilerlemeler görüldüğüne dikkati çeken Çaylak, ''Türkiye'de insanlar üzerinde ekonomi krizinin etkisi Avrupa'da olduğu gibi olumsuz olmadı. Türk toplumu, daha dinamik, çözümü devletten beklemeyen, kendisi üreten, daha dinamik bir toplum haline geldi. Devletin aldığı tedbirlerle özellikle ekonomik alanda istikrar ortamı sağlandı'' dedi.

Çobanpınar Spring Water Co. İhracaat Müdürü Nuray Gölvan, firmalara bardak su sattıklarını ifade ederek, fuara yeni katılmalarına rağmen yoğun ilginin olduğunu söyledi.

SEM Global Travel Supplies Satış yöneticisi Orhan Göçer ise 1983 yılından beri gıda ambalajı, havacılık sektörü, catering firmalarına ekipman ürettiklerini ve dünyada 70'in üzerinde ülkelere satış yaptıklarını söyledi.

(News.Eu)
İÇ DONANIM FUARI KAPILARINI AÇTI

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000