20 Şubat 2018, Salı 09:31:39

İbadi'den uçuş açıklaması

Irak Başbakanı İbadi, "Merkezi yönetim olarak IKBY'deki havalimanlarında kontrolü garantiye aldığımızda yurt dışı uçuşları da başlatacağız" dedi.

Irak Başbakanı İbadi, "Merkezi yönetim olarak IKBY'deki havalimanlarında kontrolü garantiye aldığımızda yurt dışı uçuşları da başlatacağız" dedi.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) ülkenin bir parçası olduğunu, Erbil ve Süleymaniye'deki havalimanlarındaki yurt dışı uçuşlarının ise merkezi yönetimin buralarda tam olarak kontrolü sağlamasının ardından başlayacağını ifade etti.

Alman televizyonu DW'nin Arapça yayın yapan kanalına verdiği  röportajda İbadi, Bağdat ile Erbil arasındaki ilişkiler hakkında değerlendirmelerde bulundu:

"IKBY halkı, Irak'ın bir parçasıdır ve birleşik Irak kapsamındadır.  Irak'tan ayrılmak için bir referandum girişimi yapıldı. Bu referandum açık bir  şekilde başarısız oldu. Bölge için (IKBY) riskli sonuçlar doğurdu. Bu sonuçları  gidermek için Irak'ın diğer yerlerinde olduğu gibi IKBY'deki vatandaşlarımızı da  desteklemek istiyoruz.

IKBY'deki devlet daireleri ve güvenlik birimleri şu veya bu partiye değil, vatandaşlara hizmet etmeli. IKBY'deki memur maaşlarını yakında ödeyeceğiz ancak bu ödemelerin partilerin eline geçmemesi için sağlam  verilere dayanmak istiyoruz."

HAVALİMANLARININ DURUMU

IKBY'deki havalimanlarının yurt içi seferlerinin açık olduğunu  hatırlatan İbadi, yurt dışı uçuş yasağının kalıp kalkmayacağına ilişkin ise  şunları söyledi:

"Merkezi yönetim olarak IKBY'deki havalimanlarında kontrolü garantiye  aldığımızda yurt dışı uçuşları da başlatacağız. Bunun da yakın bir gelecekte  gerçekleşeceğini düşünüyoruz. Müzakerelerimiz sürüyor, son aşamalardayız. Görev  kolay değil. IKBY, 1991'den beri Irak'tan yarı ayrılmış durumda. Bugün bu ülkeyi  yeniden birleştirmek istiyoruz."

İbadi'den uçuş açıklaması

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000