02 Haziran 2017, Cuma 09:02:01

IATA'dan yasak raporu!

ABD Başkanı Donald Trump'ın uçaklarda başlattığı laptop yasağının etkisi ortaya çıktı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın uçaklarda başlattığı laptop yasağının etkisi ortaya çıktı. Etkilenenler arasında THY ve Emirates gibi şirketler de bulunuyor.

Aralarında THY ve Emirates gibi dünyaca ünlü havayolu şirketlerinin de dahil olduğu markaların ABD’ye uçuşlarında yolcuların dizüstü bilgisayar kullanmalarına yasak getirilmesi sonrasında Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) bir rapor hazırladı. Yasak, Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar gibi ülkelerde geçerli.

Hava ulaşımını tercih edenlerin oranının Nisan ayında ortalama yüzde 10.7 arttığının vurgulandığı araştırmada Orta Doğu çıkışlı şirketlere rağbetin azaldığı kaydedildi. Orta Doğu’da hizmet veren havayolu şirketlerinin büyüme hızının son 5 yılın ortalama büyüme hızının altında kaldığı kaydedilirken Reuters’ın haberinde Emirates, Qatar Airways ve THY’nin de bu kuraldan etkilendiği vurgulandı.
IATA’nın yaptığı açıklamada Mart ayında Orta Doğu ile ABD arasındaki hava trafiği yolcu bazında son 7 yılda ilk defa düşüş meydana geldiği kaydedildi.

IATA’nın ekonomiden sorumlu yöneticisi Brian Pearce, “Bunun için kesin bir yorum yapmak şu aşamada zor fakat bizce rakamlar bize seyahate ciddi bir etkisi olduğunu gösteriyor” dedi.

ABD’nin bu yasağı ABD ve Avrupa menşeili havayolu şirketlerine taşıması da gündemde. IATA ise bu yasağın yerine havaalanlarında daha sıkı aramalar yapılmasını savunuyor. Eğer yasaktan Avrupa da etkilenirse uzmanlar yaklaşık 1.4 milyar dolarlık iş gücü kaybı yaşanacağını açıkladı zira laptop ve tabletlerin olmaması yüzünden uçakta yolcuların çalışmasının önüne geçiliyor. (Sözcü)

IATA'dan yasak raporu!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000