22 Ocak 2016, Cuma 14:27:06

Hürkuş'tan 'olağanüstü' test

TUSAŞ tarafından üretilen Hürkuş, Spin testlerine başladı.
  • Supperrrrr gerisi teferruat ...yavas yavas cok daha iyisi de olacak.. Sabir
  • Evet hadi söyleyin neden önemli bu pırpır? Buradan yola çıkılıp savaş uçağı mı yapılacak 10 yıl sonra? Yooo. Bu zaten 10 yıldır bitmedi üstelik yüzde 80 parça hazır geliyor. Jetpa ve Tai aynı kaba eden dervişler gibi görünüyor farkı ne?
  • iyide bu hürkuşu bizimkiler yapmadıki neden algı operasyonu yapılıyor bize sahte osmanlıcılık oynattırmak isteyen abd deki güçler korenin yıllardır üretip bizede sattıgı k1 bir gecede hürkuş oluverdi tıpkı atak helikopteri gibi ta129 agusta bir gecede a129 atak oluverdi keşke yapabilsek keşke diyorum atak helikopterini çok begenen pakistan almak isteyince amerikalılar satamazsınız çünkü motorunu biz veriyoruz deyince satış iptal oldu artık abd nin kuklası olmadan bagımsız bir ülke olmayı denesek keşke bunları yapsak ilimle daha çok meşgul olsak din tüccarlarından yakamızı kurtarsak ama nafile
  • Bazı kıskanç siyaset girdabi yosunlari kıskanıyor bu projeyi. Oysa ben milli olmasindan dolayi gururluyum. Iktidar sadace kaynak saglar. Mühendis bu ülkenin mühendisidir. Teknik de uçak lastiği sokmeyi ucak yapmak sananlarin yorumlarini esefke okumuştum. Bir önceki hür kuş haberinde
  • Anladığım kadarıyla uçağın sınırları deneniyor. Yoksa spin (viral) 'e girmek uçuş hocaları tarafından akademi öğrencilerine gösterilen bir hareket. Genelde perdövites'ten çıkarken karşılaşılan bir durum. Yeterli irtifa varsa; doğru manevra hareketleri ile 2-3 saniyede çıkılabilir.
  • Uçağın test uçuşları çok önemli. Her türlü şekilde testi yapılmalı. Bu uçak ilerisi için çok önemli.
  • Hürkuş'ü "KİZİR-1" füzesi ile de donattikmiydi vay halimize eehheyyteeht
  • Acele etmeyin öyle hemen olmaz. Şimdilik koltuk kaplama yapıyoruz ama süngerini de üretmek için birtakım savunma sanayi kümelenmeleri var. Zaten bir prototibin üretime girmesi nerden baksanız 25 sene.
  • Hürkuş'un test sertifikasyon vs. haberleri kabak tadı verdi. Artık teslimat, yeni satış, ihracat haberleri görmek istiyoruz. Olduğu kadar satın gitsin.
  • Harbiden çok tehlikeli görünüyor, ölümle dans ediyor mübarek.

TUSAŞ tarafından üretilen Hürkuş, Spin testlerine başladı.

Yerli üretim Hürkuş, 20 Ocak itibariyle yeni bir teste başladı. Normal uçuş modundan çıkarak olağanüstü ve anormal durumlardaki performansını incelemek üzere gerçekleştirilen test uçuşları TUSAŞ'ın Akıncı'daki tesislerinde başladı.

Normal uçuşundan çıkarılarak anormal ve tehlikeli durumlarda neler yapabileceği gözlenen uçak, bu şekilde 500'den fazla teste tabi tutulacak.

İlk denemede başarılı bir sonuç veren Hürkuş'un spin testlerine daha sonra devam edilecek.

 

Hürkuş'tan 'olağanüstü' test

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

Go runty ~ 8 yıl önce
Supperrrrr gerisi teferruat ...yavas yavas cok daha iyisi de olacak.. Sabir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
güzel soru ~ 8 yıl önce
Evet hadi söyleyin neden önemli bu pırpır? Buradan yola çıkılıp savaş uçağı mı yapılacak 10 yıl sonra? Yooo. Bu zaten 10 yıldır bitmedi üstelik yüzde 80 parça hazır geliyor. Jetpa ve Tai aynı kaba eden dervişler gibi görünüyor farkı ne?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hobi ~ 8 yıl önce
iyide bu hürkuşu bizimkiler yapmadıki neden algı operasyonu yapılıyor bize sahte osmanlıcılık oynattırmak isteyen abd deki güçler korenin yıllardır üretip bizede sattıgı k1 bir gecede hürkuş oluverdi tıpkı atak helikopteri gibi ta129 agusta bir gecede a129 atak oluverdi keşke yapabilsek keşke diyorum atak helikopterini çok begenen pakistan almak isteyince amerikalılar satamazsınız çünkü motorunu biz veriyoruz deyince satış iptal oldu artık abd nin kuklası olmadan bagımsız bir ülke olmayı denesek keşke bunları yapsak ilimle daha çok meşgul olsak din tüccarlarından yakamızı kurtarsak ama nafile

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bravo ~ 8 yıl önce
Özü budur işte. Devleti hile ile ele geçiren din bezirganları herşeyde hile yaptıkları gibi (seçim-ekonomi-hukuk-vd) bu alanda da aldatmacaya devam etmektedirler. .. Hiçbir şekilde de artık iktidarı kaybetmezler. Anladınız...
Sinan ~ 8 yıl önce
Bi kasa soda icsen hazmetmen zor. Boru bu boru. Sen konuş. Agusta bakusta ne dusundun bu hususta. Sallaaaa.... yerli değilmiş. Bu uçağı keşan da pomaklar mi tescilledi de kimse senin dedigini demedi. Uluslarası havacılık kurumları keriz bir siz akillisiniz.
Sinan ~ 8 yıl önce
Sende meyveli soda iç
Yerli ~ 8 yıl önce
Bazı kıskanç siyaset girdabi yosunlari kıskanıyor bu projeyi. Oysa ben milli olmasindan dolayi gururluyum. Iktidar sadace kaynak saglar. Mühendis bu ülkenin mühendisidir. Teknik de uçak lastiği sokmeyi ucak yapmak sananlarin yorumlarini esefke okumuştum. Bir önceki hür kuş haberinde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aviation ~ 8 yıl önce
Anladığım kadarıyla uçağın sınırları deneniyor. Yoksa spin (viral) 'e girmek uçuş hocaları tarafından akademi öğrencilerine gösterilen bir hareket. Genelde perdövites'ten çıkarken karşılaşılan bir durum. Yeterli irtifa varsa; doğru manevra hareketleri ile 2-3 saniyede çıkılabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arbeitslos ~ 8 yıl önce
Uçağın test uçuşları çok önemli. Her türlü şekilde testi yapılmalı. Bu uçak ilerisi için çok önemli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Niye önemli ~ 8 yıl önce
Neden efendim, niye bu kadar önemli bu iki kişilik pervaneli eğitim uçağı? Bu ürünün dünya pazarı yılda kaç adet ki bu kadar masraf yapılıyor?
Afrika ~ 8 yıl önce
Afrikada safariye bile cikamazsiniz bunla :D Anca cahil halki kandirin siz :P
HAS ROKET ~ 8 yıl önce
Hürkuş'ü "KİZİR-1" füzesi ile de donattikmiydi vay halimize eehheyyteeht

Yanıtla

Kalan karakter 1000
oldu işte ~ 8 yıl önce
Acele etmeyin öyle hemen olmaz. Şimdilik koltuk kaplama yapıyoruz ama süngerini de üretmek için birtakım savunma sanayi kümelenmeleri var. Zaten bir prototibin üretime girmesi nerden baksanız 25 sene.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
remzi ~ 8 yıl önce
tamam yolun basindayiz ama unutmaki baslamak bitirmenin yarisidir
Aynı terane ~ 8 yıl önce
Hürkuş'un test sertifikasyon vs. haberleri kabak tadı verdi. Artık teslimat, yeni satış, ihracat haberleri görmek istiyoruz. Olduğu kadar satın gitsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haklısın da ~ 8 yıl önce
Atak helikopterini ürettik sipariş aldık teslimatlar yapıyoryz. TSK. pakistan. Azerbaycan. Katar. Vs ama hala pislik atiyor bizim yerli insanimiz
Palavra ~ 8 yıl önce
Atak helikopteri daha TSK'ya bile teslim edilmeden (verilenler EDH serisi) hemen ihracata başlamışlar he mi? Hem de motor üreticisi ABD firması Azerbaycan Pakistan için onay vermiş.. Atacaksaniz destekli atın..
dua ile ~ 8 yıl önce
Harbiden çok tehlikeli görünüyor, ölümle dans ediyor mübarek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000