12 Ocak 2016, Salı 11:41:18

Hürkuş dünya genelinde satılacak

TUSAŞ mühendisleri tarafından tasarlanan eğitim uçağı HÜRKUŞ'un, dünya genelinde satışlarının önünü açacak EASA CS-23’e göre sertifikalanmasına yönelik çalışmalarda sona gelindi.
  • EASA CS.23 e göre sertifiye olacak? Pardon onu kim kimin adına yapacak? Şurda yazılan herşey 1940 tan beri dünyada rutin yapılan işler . 2005 ten beri arge Ne yaptınız ??? Kırk yıllık flutter testleri abartılıp isimde bulmuşlar çırpınma filan. Hadi canim böyle reklam olmaz başka kapıya... Bu seneki yönetim kurulunda yine seni CEO yapacaklar yutar ancak, ama bize yutturamazsin.
  • Hürkuşa da KT-1'e de dışarıdan fotoğraftan bakan herkes aynı görür. Yan yana dururlarsa ancak fark görülür. Ayrıca gövdenin bu kadar büyük olması, motorun güçlü olması onu daha iyi eğitim uçağı da yapmaz. Milli dediğiniz aviyonikler de Aselsan'ın yıllardır lisans altında ürettiği ürünler. Hangi milli özgün aviyonik kullanılmış merak ettim. Hürkuşu insanlara tanıtın, laf atmayın.
  • ANKA NE OLDU BİLEN VARMI? ÖZELLİKLE SİLAHLI VERSİYONU YAPILACAKTI GELİŞMELER NE DURUMDA..BAŞARISIZ OLUP RAFA KALKMIŞ OLABİLİRMİ? YAZIK OLUR TÜM ÇALIŞMALARA..YETKİLİLERDENDE GELİŞMELER HAKKINDA BİR SES ÇIKMIYOR TAMDA İHTİYAÇ HİSSEDİLDİĞİ ZAMAN GELMİŞKEN YAZIK OLUR ?
  • Bak şimdi imam efendi müşterisi zaten sen olacaksın. Memleketin yüzlerce uçağı var. Alımlar da sürekli yapılıyor daha. Daha iyi pazar var mı? SÖZDE Avionik yapanlar hangi müşteriye yapıyormuş bilelim de biz de faydalanalım. Aslında araştırırsan bir halt yapmadıklarını anlarsın. Hodri meydan, getirin bakalım şu aviyoniklere. Öyle yazılımı Türk ayağına yatmak yok ama. Kristal ekranda veya İpad app menülerini Türkçeye çevirmekle avionik yapılmıyor. En temel avionik pusula, sürat saati, altimetre, varyometre ve gyro. Ben bu 40 senelik geçmişi olan kurumların bunları üretebildiğini görmedim. Pusulayı bile Rus pazarında gören bir milletin mühendisleri üretim yapamaz.
  • CIRPINMA testi orjinal adiyla "Flutter" testidir ve ozellikle kanat yapisinin aerodinamik yukler altinda istenmeyen titresimlerini tespit etmek icin yapilir. Bu test dunya uzerindeki tum yeni tasarim ucaklara uygulanan bir metoddur. Yani roportaji veren kisinin soylediginde bir anotmallik yok bence.
  • Aviyonik konusunda begenmedigini soyleyenler tamamen milli yazilimla yapilmis T-38M projesini inceleyebilirler. Cok basarili bir muhendis grubunun ortaya koydugu bir istir o. Elestirmeden once fikir sahibi olmaya ozen gosterelim..
  • Bilen varmı ???
  • Teknisyenini 1400 lira maasla baslatan muhendisini 3500 lira ile baslatan bir kurum ucak yapsa ne olur
  • Koreden aldığımız Kai 1. İle Tai nin ürettiği Tai 1 arasında ne gibi farklar olduğunu bir yetkili açıklayabilir mi acaba? Dizayn olarak aynı gibi,teşekkürler.
  • Buralarda aviyonik maviyonik diyen tecrubeli arkadaşlara bir soralım. Inşallah bir yardım eden çıkar. Ben bir adet Türk Malı analog altimetre ve sürat saati almak istiyorum. Var mı yardımcı olabilecek? Özellikle burada yorum yapan astronotlar cevap versin.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ/TAI) mühendisleri tarafından tasarlanan eğitim uçağı HÜRKUŞ'un dünya genelinde satışlarının önünü açacak sertifika sürecinde sona gelindi.

TUSAŞ Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, HÜRKUŞ Projesi'nde gelinen aşamaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Proje kapsamında EASA CS-23’e göre tip sertifikasyonu sürecine yönelik çalışmaların sürdüğünü anlatan Dörtkaşlı, uçuş testlerine de mevcut plan dahilinde devam edildiğini belirtti.

TUSAŞ’ın, HÜRKUŞ Projesi ile EASA’nın Türkiye’ye verdiği ilk uçak tasarlama yetkisinin de sahibi olduğuna dikkati çeken Dörtkaşlı, alınan yetkinin, TUSAŞ’ın, fikir aşamasından uçağı uçurana kadar tüm organizasyonunun uluslararası kurallara göre uyum içinde çalıştığının kanıtı niteliği taşıdığını belirtti.

İlk uçuşunu 29 Ağustos 2013'te gerçekleştiren uçağın 2 yılı geçen sürede yaklaşık 300 sortilik uçuş yaptığını ifade eden Dörtkaşlı, her sortide uçağın kabiliyetleriyle ilgili değişik bir test uygulandığını dile getirdi. Dörtkaşlı, şöyle konuştu:

"SHGM ve EASA'nın nezaretinde çalışmalarımızı ve uçuşlarımızı sürdürüyoruz, sona doğru yaklaşıyoruz. İnşallah 2016’nın ilk yarısında tip sertifikası almak için çalışmaları bitireceğiz. Zor bir süreç, adım adım bütün riskleri ve şartları simüle ederek gidiyoruz. Bu sürece yönelik olarak ikisi uçuş testleri ikisi ise yer testleri için olmak üzere toplam 4 uçak hazırladık. Uçuş ve yer test uçakları birbiri ile yakın konfigürasyonda oldukları için platformlara yönelik hemen hemen aynı masrafları yaptık. Konfigürasyonlar arasında farklılık olarak motor yerine aynı ağırlıkla simüle eden bir şey koyuyoruz. Uçağı işkenceye bağlıyoruz, işkence havacılık terminolojisinde uçağın asıldığı ve üzerine yüklerin uygulandığı, uçağı içine alan büyük bir test düzeneğidir. Yer testi uçaklarının birini statik testte kırıyoruz, diğerini fatik yükte (yorulma testi) kırıyoruz. Yani 4 uçaktan ikisini kırıyoruz, diğer ikisiyle uçuş testlerimiz devam ediyor."

Uçağa yönelik testler EASA tarafından onaylanıyor. SHGM ve EASA’dan alınacak söz konusu ruhsat, uçağın türüne/tipine göre "uçuş emniyetine uygun" olduğu anlamına geliyor.

Yeni Nesil Temel Eğitim Uçağı (HÜRKUŞ) Geliştirme Programı, Mart 2006’da Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile TUSAŞ arasında imzalanan anlaşma ile yürürlüğe girdi. Gece ve gündüz görev yapabilme kabiliyetine sahip HÜRKUŞ eğitim uçağı ile intibak, görerek, aletli uçuş, seyrüsefer, gece ve kol uçuşu eğitimleri yapılabilecek.

Program kapsamında 2 ayrı uçak konfigürasyonu geliştirildi. HÜRKUŞ-A EASA CS-23 gereksinimlerine göre sertifikalandırılan temel konfigürasyon, HÜRKUŞ-B ise Türk Hava Kuvvetleri ek isteklerini de içerecek şekilde geliştirilmiş konfigürasyon olarak tasarlandı.

HÜRKUŞ-A konfigürasyonunun ilk uçağı yer testleri ile taksi testlerini tamamlamasını takiben 29 Ağustos 2013'te TUSAŞ Kazan tesislerinde "ilk uçuşunu" başarıyla gerçekleştirdi. EASA ile koordine edilerek SHGM tarafından verilen uçuş izni sonrasında, planlamalara uygun olarak ilk uçuşunu iniş takımı açık olarak yaptı, 9 bin 500 feet yüksekliğe tırmanarak kumanda yüzeylerinin ilk kontrollerini tamamladı. Uçak, 33 dakika süren uçuş sonrasında başarılı bir iniş gerçekleştirdi.

Uçak ilk uçuştan sonra geçen sürede, sistem fonksiyon testleri, hava veri sistemi kalibrasyonu, kararlılık ve kontrol testleri, yapısal yük testleri, iniş takımı acil durum açılma, düşük süratli uçuş, detaylı stall ve aerodinamik konfigürasyon testleri, viril (spin) testleri, performans testleri, aerobatik ve operasyon testleri, yüksek hız ve çırpınma testlerinden de geçti.

Kalan testlerin başarıyla sonuçlanmasıyla HÜRKUŞ-A, EASA CS-23 kurallarına göre sertifikalandırılacak ve böylece bu sınıfta ilk sivil havacılık sertifikası alan uçak olarak tescil edilecek.

Sertifikasyon sürecinin ardından uçağın Avrupa ve dünya satışlarının önü açılacak. Böylece önümüzdeki yıllarda Türk Hava Kuvvetleri ve diğer dost ülkelerin envanterinde HÜRKUŞ ismi görülebilecek.

Hürkuş dünya genelinde satılacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (30)

EASA CS-23? ~ 8 yıl önce
EASA CS.23 e göre sertifiye olacak? Pardon onu kim kimin adına yapacak? Şurda yazılan herşey 1940 tan beri dünyada rutin yapılan işler . 2005 ten beri arge Ne yaptınız ??? Kırk yıllık flutter testleri abartılıp isimde bulmuşlar çırpınma filan. Hadi canim böyle reklam olmaz başka kapıya... Bu seneki yönetim kurulunda yine seni CEO yapacaklar yutar ancak, ama bize yutturamazsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
El cevaba cevap ~ 8 yıl önce
Hürkuşa da KT-1'e de dışarıdan fotoğraftan bakan herkes aynı görür. Yan yana dururlarsa ancak fark görülür. Ayrıca gövdenin bu kadar büyük olması, motorun güçlü olması onu daha iyi eğitim uçağı da yapmaz. Milli dediğiniz aviyonikler de Aselsan'ın yıllardır lisans altında ürettiği ürünler. Hangi milli özgün aviyonik kullanılmış merak ettim. Hürkuşu insanlara tanıtın, laf atmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Celal ~ 8 yıl önce
Yüzlerce uzman bizi kandırdı demek sayende aydinlandik.
ÜSKÜDARLI ~ 8 yıl önce
ANKA NE OLDU BİLEN VARMI? ÖZELLİKLE SİLAHLI VERSİYONU YAPILACAKTI GELİŞMELER NE DURUMDA..BAŞARISIZ OLUP RAFA KALKMIŞ OLABİLİRMİ? YAZIK OLUR TÜM ÇALIŞMALARA..YETKİLİLERDENDE GELİŞMELER HAKKINDA BİR SES ÇIKMIYOR TAMDA İHTİYAÇ HİSSEDİLDİĞİ ZAMAN GELMİŞKEN YAZIK OLUR ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volvo ~ 8 yıl önce
Silahlı versiyonu çıktı. Yerli üretim Som ve Cirit füzelerini başarılı bir şekilde kullanabiliyor.
Celal ~ 8 yıl önce
Kullaniliyor haberin yokmu. Tipki bayraktar gibi. Yoksa sen hala heron mu kullanıyoruz saniyorsun
mercedes ~ 8 yıl önce
Anka nin kendisi neyi başardı 2004 ten beri de silahlisi basarsın. Her 6 ayda bir ilk uçuş yapıyor, halkta koyun her seferinde alkışlıyor ya, yiyormuş gibi yapmaya devam... Düşman kim ne onu bile sapıttik sayelerinde...
YAMAN ~ 8 yıl önce
YOK KARDEŞ YOK. DAHA ANKANIN NORMAL VERSİYONU YAPILMADI SİLAHLISIDA 2025 ten ONCE YAPILMAZ. BİZİM MÜHENDİSLER BİRAZ CAHİL
imam bak ~ 8 yıl önce
Bak şimdi imam efendi müşterisi zaten sen olacaksın. Memleketin yüzlerce uçağı var. Alımlar da sürekli yapılıyor daha. Daha iyi pazar var mı? SÖZDE Avionik yapanlar hangi müşteriye yapıyormuş bilelim de biz de faydalanalım. Aslında araştırırsan bir halt yapmadıklarını anlarsın. Hodri meydan, getirin bakalım şu aviyoniklere. Öyle yazılımı Türk ayağına yatmak yok ama. Kristal ekranda veya İpad app menülerini Türkçeye çevirmekle avionik yapılmıyor. En temel avionik pusula, sürat saati, altimetre, varyometre ve gyro. Ben bu 40 senelik geçmişi olan kurumların bunları üretebildiğini görmedim. Pusulayı bile Rus pazarında gören bir milletin mühendisleri üretim yapamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Celal ~ 8 yıl önce
Diyoosunnn. Pusulayi rus pazarinda bende ilk gördüm. Sonra askerde. Isime yarasa neyse. Ne diye pusula peşine gideyim
beyceli ~ 8 yıl önce
CIRPINMA testi orjinal adiyla "Flutter" testidir ve ozellikle kanat yapisinin aerodinamik yukler altinda istenmeyen titresimlerini tespit etmek icin yapilir. Bu test dunya uzerindeki tum yeni tasarim ucaklara uygulanan bir metoddur. Yani roportaji veren kisinin soylediginde bir anotmallik yok bence.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
beyceli ~ 8 yıl önce
Aviyonik konusunda begenmedigini soyleyenler tamamen milli yazilimla yapilmis T-38M projesini inceleyebilirler. Cok basarili bir muhendis grubunun ortaya koydugu bir istir o. Elestirmeden once fikir sahibi olmaya ozen gosterelim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ÇIRPINMA testi? ~ 8 yıl önce
Bilen varmı ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çırpınma Testi ~ 8 yıl önce
Bu Hürkuşlar kartal yuvası gibi yerlerde yetiştiriliyor anne Hürkuş yem bulup getirip besliyor 3 aydan sonra yuvadan aşağıya atıyor bu yavru Hürkuş çırpınarak havada kalmaya çalışıyor yere yapışmazsa geçiyor ama yeri öperse geçemiyor. Testin açıklaması bu şekilde.
Tusasssd ~ 8 yıl önce
Teknisyenini 1400 lira maasla baslatan muhendisini 3500 lira ile baslatan bir kurum ucak yapsa ne olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Celal ~ 8 yıl önce
Çalış ma o parayaaaa.lise mezunu sadece cıvata sıkan adama uc yil önce mesai dahil 8500 tl veren de teknik değilmi. Çalış bi bakalim
Mustafa ~ 8 yıl önce
Koreden aldığımız Kai 1. İle Tai nin ürettiği Tai 1 arasında ne gibi farklar olduğunu bir yetkili açıklayabilir mi acaba? Dizayn olarak aynı gibi,teşekkürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hobi ~ 8 yıl önce
aynısı tıpkı atak helikopterde oldugu gibi t129 agusta biranda oluverdi a129 atak kai güney koreden alınan uçak birebir aynısıdır altay tanktada aynı durum sözkonusu motor yüzde yüz yabancı keşke bunlar bizim eserimiz olsa ama birileri bize önümüzdeki dönem sahte osmanlıcılık oynatmak istiyor bizi yok edene kadar hissettirmeyecekler
el cevap ~ 8 yıl önce
iki uçağı yanyana koy ve bak bakalım ne fark var. hürkuş kt-1 in iki katı. motor 1,5 kat daha güçlü. kabin basınçlandırma ve bir sürü ek sistem var. tamamen milii aviyonik suit var. var oğlu var. dizayn da tamamen farklı, hala benzer diyorsan gözlük al.
Volvo ~ 8 yıl önce
Bir eğitim uçağında uygulanacak tasarımlar aşağı yukarı bellidir. Embraer'in ürettiği Tucano'da, Beechcraft'ın ürettiği T-6 Texan'da, Kai'nin KT-1'i de hepsi şekil olarak %80 aynıdır. Eğer eğitim uçağı yapmak için aklına çok parlak, devrimsel nitelikte bir fikir gelmediyse senin de yapacağın buna çok benzeyecek. Ondan sonra da çıkar "Hobi" gibi bir aşağılık kompleksli arkadaş (hayatında kağıt uçak bile yapamadığına eminim) böyle bir projeye gübre atar.
Celal ~ 8 yıl önce
Senin dedigin gibi olsa lisans alamazdı. Her gittiği fuarda onlarca sipariş almazdı. Siz karalarken adamlar üretip satıyor. Sahi pervanesiz olmsliydi dimi. Yoksa benzer bir başkasına
Avionik ~ 8 yıl önce
Buralarda aviyonik maviyonik diyen tecrubeli arkadaşlara bir soralım. Inşallah bir yardım eden çıkar. Ben bir adet Türk Malı analog altimetre ve sürat saati almak istiyorum. Var mı yardımcı olabilecek? Özellikle burada yorum yapan astronotlar cevap versin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
imam hatipoğlu ~ 8 yıl önce
isteme kardeş yap da görelim biz de kullanalım. her şeyi aynı yerde yapmak da ne demek? tasarımı yap, altimetreyi yap bunlar artık üretilmeyecek unsurlar değil; müşterisini bul ben sana yapı vereyim sen de sat. öyle de böyle de tebrik etmek lazım. senin en hakiki mürşidin yalanlarla milleti kandırıyor bunca senedir de bir kaç senedir bir şeyler yapılıyor artık.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000