17 Temmuz 2018, Salı 14:20:12

Hürjet Farnborough AirShow'un yıldızı oldu

Türkiye'nin jet eğitimi ve yakın destek uçağı ihtiyacının karşılanması amacıyla tasarlanan Hürjet, İngiltere'deki Farnborough Airshow'daki dünya lansmanında ilgi odağı oldu.
  • Hayatınızda hiç böyle bir fuar gördünüz mü ? Dalga geçtiğiniz projeler gerçekleşecek elbet . Başlamaya cesaret edemezsiniz bu kafayla ama gerçekleştirilenlere laf atmayın. Her yeni projede bu gibi mock up lar yapılır ve sergilenir. T-38 jet eğitim uçağı yerini alması planlanıyor. İşte yıllar önce de biz yapamayız kafasıyla kapatıldı uçak fabrikalarımız bu sefer size rağmen başaracağız Türkiye olarak.
  • Aynı fuarda İngiltere'de mokup sergiledi ama eminim ki bizim projeyi beğenmeyen soysuz ezikler "oouv İngilizler süper uçak yapmış aga!" diye birbirlerine anlatıyordur.
  • Kendi iktidarlarında bunların değil prototipini yapmak, hayalini bile kuramayanlar şimdi "tü kaka" deme yarışına giriyorlar. Muhalefet olsun da nasıl olursa olsun. Köstek olmakta sınır yok bu tipler için. Türkiye'de bu zihniyet muhalefette kalmaya mahkumdur.
  • Bilmedigimden soruyorum, yer prototipi derken tam olarak ne denmek isteniyor? Yani, motorsuz, elektronik ekipmansiz, sadece arabalardaki gibi sadece kaporta mi? Eger öyleyse eminim ki cok ilgi cekmistir...
  • Milli yerli yolcu uçağı vardı noldu ses seda var mi ? Araba ? Elektrikliygi hani?
  • Maket dalında birinci olmuş. Yıldız olmuş. Tek maket savaş uçağı bu.
  • Naylondan mı yapmışlar bu uçağı. Oralara kesin kutu içinde yollamışlardır.
  • Ucmayan ucak yapmışlar yer prototipi kime satcanız
  • he he yaptiniz yalan soylemeyin bari Amarikalinin yaptigi ucak vidasıni yapin da getirin gözüme sokun
  • Alım var mı

Türkiye'nin jet eğitimi ve yakın destek uçağı ihtiyacının karşılanması amacıyla tasarlanan Hürjet, İngiltere'deki Farnborough Airshow'daki dünya lansmanında ilgi odağı oldu.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, dünyanın en önemli havacılık fuarları arasında yer alan Farnborough Airshow'a güçlü bir katılım gösteriyor.

Şirket, fuara milli hava platformları ve yeni logosuyla adeta çıkarma yaptı.

Fuarda, eylül ayında ilk uçuşu planlanan T-625 Özgün Helikopter ve İnsansız Hava Aracı ANKA sergilenirken, Türkiye'nin tek kalemde en büyük savunma ihracatının gerçekleştirildiği T129 Atak helikopteri de uçuş gösterisi yaptı.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayiinin fuardaki en büyük sürprizi ise Hürjet oldu.

Türk Hava Kuvvetlerinin ve uluslararası pazarın kısa dönemdeki ihtiyaçlarını hedef alarak, jet eğitim ve hafif taarruz uçağı geliştirilmesi amacıyla başlatılan Hürjet Projesi kapsamında ortaya çıkan "yer prototipi" ilk kez fuarda sergilendi.

Fuarda dijital kamuflajlı olarak yer alan Hürjet'in kuyruğunda tarih boyunca Türk milletinin ve Türk Hava Kuvvetlerinin sembolü olan kartal figürü yer aldı. Hürjet'le birlikte TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilen Hassas Güdüm Kiti-82, Kanatlı Güdüm Kiti, Türkiye'nin ilk milli hava füzeleri Gökdoğan ve Bozdoğan; ROKETSAN tarafından geliştirilen Teber Lazer Güdün Kiti MK-81 ve MK-82, L-Umtas'a yer verildi.

Hürjet, Farnborough Airshow'da ilgiyle karşılandı. Havacılık profesyonelleri uçağın yer prototipini incelerken, Hürjet ekibi sorulara yanıt verdi.

Dijital kamuflaj tercihiyle ilgili çok sayıda soru gelirken, bu tercih, uçak tasarımlarının tanıtımında yeni bir trend oluşturulup oluşturulmayacağı değerlendirmelerine konu oldu.

Sektörden gelen soruların odağında Hürjet'in kime rakip olacağı yer aldı.

Bazı önemli uçak üreticilerinin yönetici ve temsilcileri de Türk Havacılık ve Uzay Sanayii şalesini ziyaret ederek Hürjet'i inceledi.

"Hürjet ne zaman uçacak", "Projeye ne zaman başladınız da tasarım ortaya çıktı" soruları, Hürjet ekibinin en fazla yanıtladığı sorular oldu.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii yetkilileri, Hürjet lansmanı dolayısıyla yoğun bir mesai harcarken, ilgiden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Hürjet Farnborough AirShow'un yıldızı oldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Havacı ~ 6 yıl önce
Hayatınızda hiç böyle bir fuar gördünüz mü ? Dalga geçtiğiniz projeler gerçekleşecek elbet . Başlamaya cesaret edemezsiniz bu kafayla ama gerçekleştirilenlere laf atmayın. Her yeni projede bu gibi mock up lar yapılır ve sergilenir. T-38 jet eğitim uçağı yerini alması planlanıyor. İşte yıllar önce de biz yapamayız kafasıyla kapatıldı uçak fabrikalarımız bu sefer size rağmen başaracağız Türkiye olarak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alfa Lima ~ 6 yıl önce
Aynı fuarda İngiltere'de mokup sergiledi ama eminim ki bizim projeyi beğenmeyen soysuz ezikler "oouv İngilizler süper uçak yapmış aga!" diye birbirlerine anlatıyordur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doğrucu Davut ~ 6 yıl önce
Kendi iktidarlarında bunların değil prototipini yapmak, hayalini bile kuramayanlar şimdi "tü kaka" deme yarışına giriyorlar. Muhalefet olsun da nasıl olursa olsun. Köstek olmakta sınır yok bu tipler için. Türkiye'de bu zihniyet muhalefette kalmaya mahkumdur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gurbetci ~ 6 yıl önce
Bilmedigimden soruyorum, yer prototipi derken tam olarak ne denmek isteniyor? Yani, motorsuz, elektronik ekipmansiz, sadece arabalardaki gibi sadece kaporta mi? Eger öyleyse eminim ki cok ilgi cekmistir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sıva Ustası ~ 6 yıl önce
Gardaş alçıpen ve gartonpiyerden yapıyorlar. Gaporta için çok emek ve masraf lazım. Dünya ligindeyiz hamdolsun
Sıva ustası'na... ~ 6 yıl önce
Halbuki eskiden nasıl yapar yapar uçururdunuz uçakları değil mi? Civatasına kadar %100 yerli olurdu hemide! Hey gidi günler hey... Hey hey! :-)
Milli ~ 6 yıl önce
Milli yerli yolcu uçağı vardı noldu ses seda var mi ? Araba ? Elektrikliygi hani?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yıldız ~ 6 yıl önce
Maket dalında birinci olmuş. Yıldız olmuş. Tek maket savaş uçağı bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volvo ~ 6 yıl önce
Aynı fuarda başka firmalar da mokup (hadi senin gibi cahillerin anlayacağı şekilde yazayım: "maket") sergiledi. Bu ezikliğinizin soysuzluğunuzun sebebi nedir?
Dünya birincisi ?!?!?! ~ 6 yıl önce
Naylondan mı yapmışlar bu uçağı. Oralara kesin kutu içinde yollamışlardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hhhaaa ~ 6 yıl önce
Ucmayan ucak yapmışlar yer prototipi kime satcanız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kurmay ~ 6 yıl önce
he he yaptiniz yalan soylemeyin bari Amarikalinin yaptigi ucak vidasıni yapin da getirin gözüme sokun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sadece ~ 6 yıl önce
Gözünüze mi
Boş kurmay ~ 6 yıl önce
Biz yapılanları getiririz ama senin gözden daha büyük bir yere ihtiyacın var
Emirates ~ 6 yıl önce
Alım var mı

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000