29 Aralık 2008, Pazartesi 15:59:40

Hükümetten havayolu şirketlerine destek kararı

Rusya; kredi, faiz, borç yapılandırması ve mali destek gibi konularda, krizde öncelikli olarak desteklenecek firma ve kuruluşların listesini açıkladı. Firmaların durumunu bir komite ile izleyecek olan yönetim bulgulara göre destekleri de vermeye başlayacak.

Hükümetin krizde destek vereceği ve 1 milyondan fazla yolcu taşıyan havayolu şirketlerine ayıracağı rakamın 1 milyar dolar seviyelerinde olduğu vurgulanırken, bu miktarın düşük faizli ve uygun ödeme koşulları ile sunulması bekleniyor.

Havayolu şirketlerine verilecek olan destekler içinde, havalimanlarında alınan hizmet ve ücretlerde eşit yaklaşım da dile getirilirken, yakıt alımlarında da kolaylıklar sunulacak.

Öte yandan şirketlerin uçak alım ve kiralamalarında, bazı vergi ve ücretlerin miktarında da indirim veya sıfırlama gibi unsurlar da gündemde.

Destek verilecek firmalar şöyle;

Transfneft, Russian Railways, Far Eastern Shipping Company, Primorsk Shipping Corporation, Murmansk Shipping Company, North Western Shipping Company, Moscow Steamship Company, Aeroflot-Russian Airlines, Siberia Airlines, Transaero, Sheremetyevo International Airport (Vladivostok International Airport), EAST LINE Group, Vnukovo International Airport, Pulkovo International Airport, and Sochi International Airport.

 

Hükümetten havayolu şirketlerine destek kararı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000