31 Ocak 2012, Salı 07:33:42

HÜKÜMETİN KARARINI MAHKEMEYE GÖTÜRÜYORLAR

ABD merkezli havayolları, hükümetin uçak bileti reklamlarında havalimanı ve diğer ek vergileri dahil gösteren net fiyat talebini mahkemeye götürüyor...
  • LÜTFEN ÇOK BİLDİKLERİNİ ZANNEDENLER YORUM YAZABİLİR İŞTE SİVİLHAVACILIK NOT ALIN LAZIM OLUR AŞAĞIDA YAZILANLARI İETT KAFASI OTOBUS BİLETİ İLE KARIŞTIRMAMASI İÇİNDİR ÜCRET İLAN EDİLMESİ ÖZEL UCUŞLAR İÇİNDİR BUNLAR CHARTER UÇUŞLARIDIR BUNLAR KONTORMARKET DENİLEN DÖKÜMANLARA YAZILIR BU BİR KİŞİYE KESİLMEKLE BİRDEN FAZLA KİŞİYE HATTA BİR UÇAK İÇİN BİR TANE BİLE KESİLİR YOLSUZLUK YAPMAYA ACIK DÖKÜNAMDIR IATA KAİDELERİNİ ESKİ SİVİLHAVACILAR BİLİR BUNLARDA ÜCRETLER BASILIDIR BİLET SATIŞ ELEMANI BUNLARI BİLİR UYGULAR BUMLARI ÖĞRENMEK İÇİN ÜÇ HAFTA REZERVASYON KURSU VE DÖRT HAFTA BİLET SATIŞ KURSUNA GİDİLİR IATA SERTİFİKASI ALINIR OTURUP BİLETİNİ EN UYGUN ŞARTA GÖRE MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ GÖZETİLEREK GÖREV İFA EDİLİR SAYGILARIMLA SARHOŞAHTAPOT
  • Türkiyede de bir baba yiğit çıksa bizdeki bu çıklanan fiyatın 2 katına bilet satmak bizim ülkeye mahsus buna THY'nin öncülük etmeside evlere şenlik. Hizmet bedeli diye ücretmi alınırmış senin işin bilet satmak. Eskiden hizmet bedeli diye fişler vardı ortalarda tam o misal.
AB örneğinde olduğu gibi, ABD federal hükümeti de tüketicileri aldatma riski barındıran ve haksız rekabete yol açabilecek uygulamalara karşı savaş açtı. Bir takım yeni yasaların gelmesiyle birlikte, en fazla etkilenecek olan yolcu hava taşımacılığı sektörü, yasal yollarla bu uygulamaları engellemek istiyor.
 
ABD Ulaştırma Dairesi, bu hafta Perşembe günü yürürlülüğe girecek yeni uygulamalar gereği, havayolu şirketlerinin bundan sonra yayınlayacakları ilanlarda, sadece tüm vergi ve ek vergileri dahil edilmiş fiyatları afişe etmelerini bekliyor.
 
Ancak Southwest, Spirit ve Allegiant havayolu şirketlerinin avukatları şimdiden mahkeme yolunu tuttular bile ve bu uygulamaya karşın yürütmeyi durdurma kararı çıkartmaya çalışacaklar.
 
Amerikan Havayolu Taşımacıları Birliği sözcüsü Steve Lott, “Hizmet sektörünün her türlü branşında ek ücretler talep edilebiliyor. Karayolu, demiryolu, bankacılık veya sigortacılık hizmetlerinde de ilk başta net veya ‘her şey dahil’ fiyatlar yazmaz. Bunu sadece hava taşımacılığından talep etmek yanlış” diyor.
 
Lott, tüketicinin psikolojik bir şok yaşayabileceğini ve bir süre uçmaktan vazgeçebileceğini belirterek, “Zaten havacılık sektörü hayli zor günler yaşıyor ve kimi önemli şirketler iflasın eşiğinde. Bu uygulamanın zamanlaması yanlıştır. Üstelik kademeli geçiş de öngörülmüyor” diye endişesini dile getiriyor.
 
ABD’nin en önemli seyahat dergilerinden biri olan ‘SmarterTravel.com’un baş editörü ise, tüketicinin bir ‘Fiyat şoku’ yaşayacağını iddia ediyor ve bu şoku atlatmasının haftalar süreceğini, bu süre içinde havayolu şirketlerinin ciddi sıkıntı yaşayacağını belirtiyor.
 
Spirit Airlines havayolu şirketi ise, gelişmeleri daha da derinleştirerek, hükümetin bu yasayla, kendinin ne kadar çok vergi aldığını gizlemeye çalıştığını iddia ediyor. Şirket sözcüsü, “Tüketici tek fiyat etiketinde kimin ne kadar aldığını anlaması zordur. Oysa mevcut uygulamada, havayolu şirketi ne kadar alıyor, havalimanı ne kadar alıyor, hükümet veya eyalet ne kadar alıyor, açıkça görüyor ve bir fikir oluşuyor” diyor.
 
Sözcü şöyle devam ediyor:
 
“Tüketici, bundan sonra göreceği ve ödeyeceği tek fiyatın sadece küçük bir bölümünün havayolu şirketine gittiğini görmeyecek. Bundan sonra havalimanı işletmeleri, eyaletler, belediyeler veya federal hükümet vergilere üst üste zam yapacak ama tüketiciye karşı havayolu şirketi günah keçisi olacak. Sanki havayolu şirketi zam yapmış gibi olacak. Bu yasayı ısrarla isteyen siyasetçiler, aslında sadece vergilere şiddetli zam yapmak isteyen yetkililerin gizli kalmasını için mücadele ediyorlar.”
HÜKÜMETİN KARARINI MAHKEMEYE GÖTÜRÜYORLAR

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
LÜTFEN ÇOK BİLDİKLERİNİ ZANNEDENLER YORUM YAZABİLİR İŞTE SİVİLHAVACILIK NOT ALIN LAZIM OLUR AŞAĞIDA YAZILANLARI İETT KAFASI OTOBUS BİLETİ İLE KARIŞTIRMAMASI İÇİNDİR ÜCRET İLAN EDİLMESİ ÖZEL UCUŞLAR İÇİNDİR BUNLAR CHARTER UÇUŞLARIDIR BUNLAR KONTORMARKET DENİLEN DÖKÜMANLARA YAZILIR BU BİR KİŞİYE KESİLMEKLE BİRDEN FAZLA KİŞİYE HATTA BİR UÇAK İÇİN BİR TANE BİLE KESİLİR YOLSUZLUK YAPMAYA ACIK DÖKÜNAMDIR IATA KAİDELERİNİ ESKİ SİVİLHAVACILAR BİLİR BUNLARDA ÜCRETLER BASILIDIR BİLET SATIŞ ELEMANI BUNLARI BİLİR UYGULAR BUMLARI ÖĞRENMEK İÇİN ÜÇ HAFTA REZERVASYON KURSU VE DÖRT HAFTA BİLET SATIŞ KURSUNA GİDİLİR IATA SERTİFİKASI ALINIR OTURUP BİLETİNİ EN UYGUN ŞARTA GÖRE MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ GÖZETİLEREK GÖREV İFA EDİLİR SAYGILARIMLA SARHOŞAHTAPOT

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Türkiyede de bir baba yiğit çıksa bizdeki bu çıklanan fiyatın 2 katına bilet satmak bizim ülkeye mahsus buna THY'nin öncülük etmeside evlere şenlik. Hizmet bedeli diye ücretmi alınırmış senin işin bilet satmak. Eskiden hizmet bedeli diye fişler vardı ortalarda tam o misal.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000