12 Ekim 2011, Çarşamba 15:49:08

HÜKÜMET TEKRAR GÖRÜŞECEK...

Almanya'da hava trafik kontrolörlerinin greve gitme kararı almaları üzerine Federal Ulaştırma Bakanı Peter Ramsauer olaya el koydu...
  • Almanya'da hava trafik kontrol görevlileri yılda yaklaşık 72 bin ila 130 bin Euro arasında değişen oranlarda ücret alıyor. Adamların en az kazananı benim 4 katım maaş alıyor. Alman kontrolör isteyen pilotlara duyurulur. Alman pilot istiyorum. Artık bende düz mantıklıyım.
  • fotoğraf ankara center dan :)
Hıristiyan Sosyal Birlik Patisi CSU'lu Ulaştırma Bakanı, GDF sendikası ve Alman Hava Güvenlik Kurumu (DFS) arasında arabuluculuk yapan Volker Rieble ile grevi önlemek için bir kez daha pazarlık masasına oturacaklarını duyurdu. Bakan Ramsauer, "Şimdilik grev masadan kalktı, korkulacak bir şey yok." derken sendika kanadı bugünkü pazarlıklardan bir sonuç çıkmazsa grev kararını uygulamaya koyacaklarını duyurdu. Grev kararı en erken 24 saat sonra uygulanabiliyor ve birkaç saatle sınırlı kalıyor. İki binden fazlası hava trafik kontrol görevlisi olmak üzere yaklaşık altı bin çalışan için DFS'le geçen hafta yapılan görüşmelerden bir netice çıkmayınca sendika temsilcileri dün Frankfurt'ta bir araya geldi. Konuyu değerlendiren GDF sendikası yöneticileri greve gitme kararı aldı. Ancak Bakan Ramsauer'in devreye girmesiyle bugün son bir kez daha Ulaştırma Bakanı'yla masaya oturacaklar. 
 
Almanya'da yaklaşık iki bin hava trafik kontrol görevlisi bulunuyor. DFS'e bağlı çalışan bu görevliler Alman hava sahasındaki uçuşların kontrol ve düzenlenmesinden sorumlu. Söz konusu grev engellenemezse ülkede tam bir trafik kaosu yaşanacak. Almanya içi ve dışına yapılacak, bu ülkeye gelecek veya bu ülkeden transit geçecek bütün uçuşlar bu grevden etkilenecek. Greve gidilmesi halinde yaklaşık iki bin uçuşun iptali veya gecikmeli yapılması söz konusu. On binlerce yolcu grev nedeniyle havalimanlarında mahsur kalacak. Hava yolu şirketleri de bu nedenle büyük zararlar yapacak. Almanya hava limanlarındaki yer personelinin de iştirak etmesi beklenen grev önlenemediği takdirde ülkede tam bir kaos oluşturabilir. GDF sendikası kendisine bağlı yaklaşık altı bin çalışan için maaşlara yüzde 6, 5'lik zam istiyor. DFS ise buna karşılık yüzde 4, 1'lik artış teklif ediyor. GDF ayrıca çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve yönetimde söz sahibi olmayı istiyor. Almanya'da hava trafik kontrol görevlileri yılda yaklaşık 72 bin ila 130 bin Euro arasında değişen oranlarda ücret alıyor.

Son Dakika
HÜKÜMET TEKRAR GÖRÜŞECEK...

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Almanya'da hava trafik kontrol görevlileri yılda yaklaşık 72 bin ila 130 bin Euro arasında değişen oranlarda ücret alıyor. Adamların en az kazananı benim 4 katım maaş alıyor. Alman kontrolör isteyen pilotlara duyurulur. Alman pilot istiyorum. Artık bende düz mantıklıyım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
fotoğraf ankara center dan :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000