29 Haziran 2010, Salı 08:22:09

"Hukuka uygun olarak yolcu taşımacılığı yapıyoruz"

Türkiye Havaalanı Taksicileri Üst Birliği Denetim Kurulu Başkanı Sinan Kaçanoğlu, Çardak Havaalanı'ndan yolcu taşınması konusunda yaptıkları her işin hukuka uygun olduğunu, Çardak Acıgöl Taksi ve Minibüs Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'nin iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Kaçanoğlu, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi'nde Kooperatif Müdür Yardımcısı Levent Soydan ve Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Kaçanoğlu'yla birlikte basın toplantısı düzenleyerek, Çardak Havaalanı'ndan yolcu taşınması konusunda iddialara cevap verdi. Kooperatiflerinin 1991 yılında kurulduğu ve o günden beri hizmet verdiklerini ifade eden Kaçanoğlu, "O zamanlar bir uçağın yolcularını taşıyorduk ve kazandığımızı, 31 kişi arasında pay ediyorduk. Yolcunun çok az olması nedeniyle para kazanamayan üyelerimizden 15 kişi, 2000 yılında kooperatifimizden ayrıldı. Şimdi ise uçuş sayıları arttı ve sadece İstanbul'a değil, Ankara'ya da uçak kalkıyor. Havaalanından yolcu taşımak daha kârlı bir iş haline gelince, 'Siz bugünlere getirdiniz, biz bu işin kaymağını yiyeceğiz.' der gibi elimizden almak istiyorlar. Kooperatif olarak yaptığımız her şey kanunlara uygun. Çardak Havaalanı'ndan yolcu getirip götürmeye devam edeceğiz. Oradaki rantı görenler, para kazanma hırsıyla üç yıldır bizimle uğraşıyorlar. Madem ki havaalanından yolcu taşıyacaktınız, 19 yıldır aklınız neredeydi?" dedi.

Çardak Havaalanı'nda verdikleri taksi hizmetinin hiçbir siyasi gücün etkisi altında olmadığını ifade eden Sinan Kaçanoğlu, "Tüm siyasilere eşit mesafedeyiz. Hiç kimseyle yakınlığımız, hiç kimseyle de aramızda mesafe yok. Denizli'de 6 bin 500 müşteri potansiyelimiz var. Onlara en güzel, kaliteli ve konforlu taksi hizmetini sunuyoruz. 19 yıldan bu yana Devlet Hava Meydanları ile sözleşmelerimizi her yıl arttırarak yeniledik. Onlar bizden memnun. Müşterilerimizden de hiçbir şikâyet almıyoruz. Yıl sonuna kadar da sözleşmemiz yenilendi. 19 yıldır yaptığımız tüm çalışmalar yasal ve hukuka uygun. Çardak Havaalanı, onların iddia ettiği gibi Çardak ilçesi değil, Sazak köyü sınırlarındadır. Sazak da Bozkurt ilçesine bağlıdır." diye konuştu.

Karayolları Ulaştırma Genel Müdürlüğü'nün 26 Şubat 2010 tarihli genelgesine göre hareket ettiklerini ifade eden Kaçanoğlu, "Çardak Havaalanı'ndan yolcu taşımamız normaldir. Pamukkale Taksi Kooperatifi olarak, Çardak Belediyesi yakınındaki havaalanına gidiş dolu, havaalanından Denizli il merkezine dönüş dolu olarak, yani iki yönlü yolcu taşıma hakkına sahibiz. Bizim hukuksuz davrandığımızı iddia edenler ve Çardak Havaalanı'ndan yolcu taşınmasına ilişkin ihalenin, tam kendileri kazanacakken iptal edildiğini öne sürenler, ihalenin durdurulmasının mahkeme kararıyla olduğu gerçeğini unutmuş görünüyor." şeklinde konuştu.

Çardak Acıgöl Taksi ve Minibüs Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi üyeleri, geçen hafta yaptıkları basın toplantısında, Pamukkale Taksi'nin Çardak Havaalanı'ndan yolcu taşımasının hukuksuz olduğunu ileri sürmüş ve bunun için eylem yapma kararı aldıklarını açıklamıştı.
 

"Hukuka uygun olarak yolcu taşımacılığı yapıyoruz"

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000