01 Mart 2015, Pazar 11:23:16

HOSTESLİK GÜZEL, EĞİTİM ZOR

En gözde meslekler arasındaki hostesliğe (kabin memuru) gösterilen ilgi, her geçen gün artıyor. Toplumdaki saygınlığının yanı sıra yurtiçi ve yurtdışına gerçekleştirilen seyahatlerin cazibesi de bu mesleği gençler arasında ilgi odağı haline getiriyor.
  • Bende edebiyat ogretmeniyim atanamadim ve thyde hostes olmak zorunda kaldim..kimse kusura bakmasin ama hosteslik yapilasi bir is degil..ha oyle kimsenin 9000 tl falanda aldigi yok.aliyorum diyen yalan soyluyor inanmayin.evet aynen dediginiz gibi garsonluktan bi farki yok.amirlerin ve yolcularin kaprisini cektigimiz de cabasi.ha bir dd tuvalet okeyleri vardir bu hic girmeyelim zaten.kimsede bu durumu dillendirmez meslegini iyi gostermek adina.oyle sanildigi gibi de gezme tozma olaylari anca ilk 1 sene oluyor o da yorgunluktan kimildayabilirseniz..hele 4 bacak ucusunuz varsa yandiniz.su an bile kpss ye calisiyorum bos gunlerimde.atandigim gibi 1 saniyr bile bu isi yapmam..hostesligi merak arkadaslar hic bu ise bulasmasinlat derim.sonradan benim gibi coookk pisman olurlar.
  • Sekiz senedir uçuyorum öğrendiklerim şunlar. 1.Kimseye yukarıdan bakmayacaksın ben bu oldum deyip hor görmeyeceksin.(Pilotsan mesela yanlış bir taxiyoluna dönersin hayatın bir anda değişir,memursan bir slide patlatırsın emergency sırasında yanlış bir hareket yaparsın hesabını sorarlar) 2Ben bu hatayı asla yapmam demeyeceksin.(Hazırlayıcı durum ve koşullar oluştuğunda oturup eleştirdiğin duruma nasıl düştüm diye düşünürsün) 3Bu meslekte kimseyle ters düşmeyeceksin kalbini kırmayacaksın.Profesyonellik çerçevesinde yapıcı tartışmalar hariç tabi ki.Kimin ne zaman ne şartlarda bir daha karşına çıkacağını bilemezsin. 4Asla büyük konuşmayacaksın.Anlık söylenen aslaları günü gelir yaşarsın. Bunları göz önüne alıp uçuşa geldiğinde kimse kimse ile zıtlaşmaz herkes görevini yapar evine gider.
  • Hahayyyyt zor mu?güleyim bari aldiklari egitimin yuzde 50 sini uygulayamazlar emergency olsun gorelim donup kallllldim simdi bennnn yaaaa derler sokaktan geceni cevirip egiten sari kirmizi boyali sirketin kabin memurlari ah ah
  • Yıl 2009 veya 2010 Yeşilköy sahilde aracımı parkedip indim ve yüksek sesle 35-40 yaşlarında bir adam ben bu şeref...lerle aynı havayı solumam diyor bir mekandaki görevliye görevli sizi farklı bir yere alalım demeye kalmadan atıştığı masadan 5 erkek ten biri daha sert bir uslupla karşılık verdi....... veriş o veriş o adamın tek başına aralarına dalması aynı yaş grubundan o beş erkeğin kaçışları, kaçarken etraftaki sandalyeleri masaları devirmeleri ve köşeye sıkışan bir tanesinin abi ben size ne yaptım ki diye yakarışı:))) olay sonradan ortaya çıkıyorki oturan 5li grubun hepsi pilot ve diğer tek kişi de o pilotlardan biri tarafından görev esnasında hakarete maruz kalmış yer görevlisi veya teknisyen veya kabin görevlisi ama hangisi onu tam öğrenemedim. Görülesi bir olaydı. Burdan atarlanıyorlar belli ki tayyaredede atarlanıyorlar herkese (yolcu hariç tabi ona cesret edip atarlanabileceklerini hiç zannetmiyorum) ama önemli olan üniforman yokken ne yapabiliyorsun mertlik işte tam orda.
  • Eh rasyonel bir insan da boyle yapmaz. Bu sebeple buradaki yorumlari veri olarak kabul etmeyiniz. Operasyonun hangi kisminda olursaniz olun bir sure gectikten sonra insanlari, mesleki sanlarina gore degil profesyonel yasantinizi kolaylastiran ya da zorlastiran hallerine gore ayirirsiniz. Neyseki nepal'de bana bira icerken ailesini ozledigini anlatan teknisyen abim, cop posetini tam baglamadigi icin apronu battaniyeye bulan temizlik gorevlisini rapor etmeyen ama babacan bir kararlilikla uyaran kaptanim (C/I), gerektiginde ailemin ancak yapacagi iyilikleri yapan memur arkadaslarim gibi insanlar cogunluktayiz. Aramiza katilip, saygiyla ve sevgiyle ve kompleksiniz olmadan bize yoldaslik edecekseniz aramiza bekleriz.
  • Bu mesleğe ilgi duyup, bu habere bakıp meslektaşımız olmakla ilgili fikir sahibi olmak isteyen genç arkadaşlarım lütfen bizleri bu yorumları yapan insanlar olarak düşünmeyiniz. Evet gördügünüz üzere edebiyat ögretmeni rumuzlu ya da f/o olduklarini iddia eden arkadaslar gibi kimseler aramizda varlar. Ancak bu umudunuzu kirmasin. Bu arkadaslar gibi arkadaslara 5 yilda sadece 2 kere denk gelmisimdir. Bizim hakkimizda gercek bir fikir edinmek istiyorsaniz size soyle soyleyeyim; biz mesaimizi korkunc bir zaman kisiti altinda icra edip, insan oldugumuz icin birbirimizle paylasabilecegimiz ne varsa paylasan insanlariz. Bir dispatchi sallamayan kaptan olmaz. Operasyon/harekat memuruyla ters dusmek isteyen onu kucuk goren amir diye bir sey yoktur. Bir memur asla ucaga gelen teknisyene "merhaba/kolay gelsin" i esirgemez. Bunu neden yapmaz ? Yaparsa kendi isini olmasi gerekenden cok cok daha zor sartlarda yapmis olur.
  • Siz burada birbirinizi yerken durmadan 2500 kişilik alımlarla yarı maaşlarla çalışan elemanların sayısı mevcut sayının 2 katına ulaşmakta. Bunu üzülerek yazıyorum ama bu da yakında hepinizi sepet havası şeklinde güzel bir dansa davet edecektir. Küçük bir matematik ile mevcut filo ağına hizmet verenlerin yanısıra 2 katına çıkarılan yeni genç kabin memurlarının bu alımları ne içindir?
  • Hepinizden tiksiniyorum nasıl insanlarla calisiyoruz
  • Toplumdaki saygınlık? Hatırlatırım TK da klibi yayınlanan arkadaşı
  • Buradaki yorumların hiçbirine inanmıyorum. Hepsi troll, bu mesleği isteyip olamayan 10 binlerce insan var ve bu tarz yerlerde kendilerini tatmin ediyorlar!!

En gözde meslekler arasındaki hostesliğe (kabin memuru) gösterilen ilgi, her geçen gün artıyor. Toplumdaki saygınlığının yanı sıra yurtiçi ve yurtdışına gerçekleştirilen seyahatlerin cazibesi de bu mesleği gençler arasında ilgi odağı haline getiriyor.

Gençlerin hayallerini süsleyen hosteslik, yoğun çalışma temposu ve eğitim programlarıyla da dikkat çekiyor. Kabin memuru sertifikası alabilmek için çok disiplinli bir eğitim sürecinden geçen gençler, görevleri süresince de teorik ve pratik eğitime devam ediyor. Hostes adaylarına teorik derslerin ardından kabin simülatöründe yangına müdahale ve kazada yolcu tahliyesi gibi konularda uygulamalı eğitim sunuluyor.

Havacılık sektörü son 13 yılda büyük mesafe kat etti. Gelişen sektörde pilot, kabin memuru ve uçak teknisyeni gibi mesleklere ilgi arttı. Havayolları pilot ve kabin memuru ihtiyaçlarını kurdukları tesisler veya diğer şirketlerle işbirliğine giderek karşılamaya çalıştı. Örneğin THY, bünyesindeki uçuş eğitim merkezi ile yurtiçi ve yurtdışında işbirliğine gittiği eğitim kurumlarıyla pilot ve hosteslerini yetiştiriyor. Atlasglobal Havayolları da kurduğu Atlantik Uçuş Akademisi (AFA) ile pilot ve kabin memuru ihtiyacını karşılıyor. Pegasus Havayolları ise bu alanda büyük bir hamle gerçekleştirdi. Özel havayolları arasında hosteslerin yetiştirildiği ‘kabin simülatörünü’ ilk kez kuran şirket, teorik eğitimleri kendi tesisinde pratiğe dönüştürmeye başladı.

Pegasus Havayolları Kabin Hizmetlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nurçin Özsoy, teorik ve uygulamalı eğitimlerin tekrar edilmesinin, kabin ekiplerinin olası durumlara karşı daha hazırlıklı hale gelmesini sağlayacağını söylüyor. Üniversitelerde kabin hizmetleri meslek yüksekokullarının yanı sıra havacılık eğitimi sunan kurumların da açılmaya başladığını dile getiren Özsoy, kabin simülatörüyle hem ihtiyaçlarını karşılayacaklarını hem de bu donanımı yerli ve yabancı havayolları, meslek yüksekokulları ve eğitim kurumlarıyla paylaşacaklarını dile getiriyor. (Mustafa Gün)

HOSTESLİK GÜZEL, EĞİTİM ZOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (127)

bir dost ~ 8 yıl önce
Bende edebiyat ogretmeniyim atanamadim ve thyde hostes olmak zorunda kaldim..kimse kusura bakmasin ama hosteslik yapilasi bir is degil..ha oyle kimsenin 9000 tl falanda aldigi yok.aliyorum diyen yalan soyluyor inanmayin.evet aynen dediginiz gibi garsonluktan bi farki yok.amirlerin ve yolcularin kaprisini cektigimiz de cabasi.ha bir dd tuvalet okeyleri vardir bu hic girmeyelim zaten.kimsede bu durumu dillendirmez meslegini iyi gostermek adina.oyle sanildigi gibi de gezme tozma olaylari anca ilk 1 sene oluyor o da yorgunluktan kimildayabilirseniz..hele 4 bacak ucusunuz varsa yandiniz.su an bile kpss ye calisiyorum bos gunlerimde.atandigim gibi 1 saniyr bile bu isi yapmam..hostesligi merak arkadaslar hic bu ise bulasmasinlat derim.sonradan benim gibi coookk pisman olurlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tecrübe ~ 9 yıl önce
Sekiz senedir uçuyorum öğrendiklerim şunlar. 1.Kimseye yukarıdan bakmayacaksın ben bu oldum deyip hor görmeyeceksin.(Pilotsan mesela yanlış bir taxiyoluna dönersin hayatın bir anda değişir,memursan bir slide patlatırsın emergency sırasında yanlış bir hareket yaparsın hesabını sorarlar) 2Ben bu hatayı asla yapmam demeyeceksin.(Hazırlayıcı durum ve koşullar oluştuğunda oturup eleştirdiğin duruma nasıl düştüm diye düşünürsün) 3Bu meslekte kimseyle ters düşmeyeceksin kalbini kırmayacaksın.Profesyonellik çerçevesinde yapıcı tartışmalar hariç tabi ki.Kimin ne zaman ne şartlarda bir daha karşına çıkacağını bilemezsin. 4Asla büyük konuşmayacaksın.Anlık söylenen aslaları günü gelir yaşarsın. Bunları göz önüne alıp uçuşa geldiğinde kimse kimse ile zıtlaşmaz herkes görevini yapar evine gider.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bir dost ~ 9 yıl önce
Hahayyyyt zor mu?güleyim bari aldiklari egitimin yuzde 50 sini uygulayamazlar emergency olsun gorelim donup kallllldim simdi bennnn yaaaa derler sokaktan geceni cevirip egiten sari kirmizi boyali sirketin kabin memurlari ah ah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AGALAR ~ 9 yıl önce
Yıl 2009 veya 2010 Yeşilköy sahilde aracımı parkedip indim ve yüksek sesle 35-40 yaşlarında bir adam ben bu şeref...lerle aynı havayı solumam diyor bir mekandaki görevliye görevli sizi farklı bir yere alalım demeye kalmadan atıştığı masadan 5 erkek ten biri daha sert bir uslupla karşılık verdi....... veriş o veriş o adamın tek başına aralarına dalması aynı yaş grubundan o beş erkeğin kaçışları, kaçarken etraftaki sandalyeleri masaları devirmeleri ve köşeye sıkışan bir tanesinin abi ben size ne yaptım ki diye yakarışı:))) olay sonradan ortaya çıkıyorki oturan 5li grubun hepsi pilot ve diğer tek kişi de o pilotlardan biri tarafından görev esnasında hakarete maruz kalmış yer görevlisi veya teknisyen veya kabin görevlisi ama hangisi onu tam öğrenemedim. Görülesi bir olaydı. Burdan atarlanıyorlar belli ki tayyaredede atarlanıyorlar herkese (yolcu hariç tabi ona cesret edip atarlanabileceklerini hiç zannetmiyorum) ama önemli olan üniforman yokken ne yapabiliyorsun mertlik işte tam orda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ilgililere/2: ~ 9 yıl önce
Eh rasyonel bir insan da boyle yapmaz. Bu sebeple buradaki yorumlari veri olarak kabul etmeyiniz. Operasyonun hangi kisminda olursaniz olun bir sure gectikten sonra insanlari, mesleki sanlarina gore degil profesyonel yasantinizi kolaylastiran ya da zorlastiran hallerine gore ayirirsiniz. Neyseki nepal'de bana bira icerken ailesini ozledigini anlatan teknisyen abim, cop posetini tam baglamadigi icin apronu battaniyeye bulan temizlik gorevlisini rapor etmeyen ama babacan bir kararlilikla uyaran kaptanim (C/I), gerektiginde ailemin ancak yapacagi iyilikleri yapan memur arkadaslarim gibi insanlar cogunluktayiz. Aramiza katilip, saygiyla ve sevgiyle ve kompleksiniz olmadan bize yoldaslik edecekseniz aramiza bekleriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ilgililere: ~ 9 yıl önce
Bu mesleğe ilgi duyup, bu habere bakıp meslektaşımız olmakla ilgili fikir sahibi olmak isteyen genç arkadaşlarım lütfen bizleri bu yorumları yapan insanlar olarak düşünmeyiniz. Evet gördügünüz üzere edebiyat ögretmeni rumuzlu ya da f/o olduklarini iddia eden arkadaslar gibi kimseler aramizda varlar. Ancak bu umudunuzu kirmasin. Bu arkadaslar gibi arkadaslara 5 yilda sadece 2 kere denk gelmisimdir. Bizim hakkimizda gercek bir fikir edinmek istiyorsaniz size soyle soyleyeyim; biz mesaimizi korkunc bir zaman kisiti altinda icra edip, insan oldugumuz icin birbirimizle paylasabilecegimiz ne varsa paylasan insanlariz. Bir dispatchi sallamayan kaptan olmaz. Operasyon/harekat memuruyla ters dusmek isteyen onu kucuk goren amir diye bir sey yoktur. Bir memur asla ucaga gelen teknisyene "merhaba/kolay gelsin" i esirgemez. Bunu neden yapmaz ? Yaparsa kendi isini olmasi gerekenden cok cok daha zor sartlarda yapmis olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uyanın ~ 9 yıl önce
Siz burada birbirinizi yerken durmadan 2500 kişilik alımlarla yarı maaşlarla çalışan elemanların sayısı mevcut sayının 2 katına ulaşmakta. Bunu üzülerek yazıyorum ama bu da yakında hepinizi sepet havası şeklinde güzel bir dansa davet edecektir. Küçük bir matematik ile mevcut filo ağına hizmet verenlerin yanısıra 2 katına çıkarılan yeni genç kabin memurlarının bu alımları ne içindir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Hepinizden tiksiniyorum nasıl insanlarla calisiyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Toplumdaki saygınlık? Hatırlatırım TK da klibi yayınlanan arkadaşı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Buradaki yorumların hiçbirine inanmıyorum. Hepsi troll, bu mesleği isteyip olamayan 10 binlerce insan var ve bu tarz yerlerde kendilerini tatmin ediyorlar!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000