28 Nisan 2009, Salı 09:02:16

"HOSTESLİK BİR SANATTIR"

Airport TV’de Pazartesi geceleri ekrana gelen ve Sefa İnan’ın hazırlayıp sunduğu ‘Kara Kutu’ bu hafta emekli kabin amirlerini ağırladı.
  • Airporthabere sıkça girip bakarım. Genelde haberin altındaki yorumlaı da okurum. Dikkatimi çeken var. Havacılık gibi bir meslekte çalışan pek çok insanın birbiriyle sürekli kavga halinde olduğunu görüyorum ve üzülüyorum. Yorumlar habere değil yorumlara yapılıyor. Hostes, pilot, teknisyen,mühendis, lisanslı, lisanssız,yer görevlisi,dispetch,harekat,operasyon,muhasebe,tüm genel müdürlük personeli,eğitim... ve aklıma gelmeyen tüm birimler hepimiz bir arada aynı geminin içindeyiz. Birbirmizle bu kavga neden? Bence sorun iletişimsizlik. Ben son iki ayda neredeyse tüm birimlerden pek çok insanla birlikte çalıştım. Hepsi birbirinden değerli ve hepsinin yaptıkları işi çok ama çok önemli. Lütfen birbirimizin emeğine saygı duyalım. Saygılar.
  • Arkadaslar yanlıs yerlerdesiniz..Kabin ekibinin aldığı para çok değil, diğer personelin maaşı az. 4 sene okumuş, yüksek lisans yapmış,toefl ı olan biri işe yeni başlayan lise mezunu bir 87 doğumlunun 1ooo ytl altında para alıyorsa burda bir sorun vardır. bunun sonucu uçucu ekibin maaşlarının düşürülmesi değil diğer personelin maaşının artmasıdır. iyi bir insan kaynakları yönetiminin yapılmasıdır. işin önemine göre,performansa göre, alınan riske göre ücret scalaları oluşturulmalıdır. burada insan kaynakları gn.md.yrd.sn kazım çalışkana büyük görev düşmektedir. kendisi bu re organizasyonu gerçekleştirebilecek donanımda liyakattedir. 12000 kişi kendisinden bunu beklemektedir. THY çok büyük bir şirkettir ve bizim yuvamızdır..
  • yazımı yayınladığınız için teşekkürlerimi sunuyorum.ıp im de sizde vardır.ben bu zatlara ve hakkımı yiyip adını sayamadığım kişilere hakkımı helal etmiyorum.saydıklarım zaten kendini biliyor.bilmesede birileri söyler.böyle bir başlık altında yazdığım için değerli kabin ekiplerimden özür dilerim.ama onlarda bu sayede özverili çalışmayı ve iş hayatını bi nebze öğrenmişlerdir.kabin ekiplerimize başarılı iş hayatları dilerim.
  • kabin ekiplerine saygımız sonsuz ama babasının parasıyla 5 yıllık bir sivil havacılık y.o bitirip hala uçak teknisyeni olarak çalışan kişiler bi hostes maaşından fazla almalılar.uçak görmeden uçak mühendisi olanlara bu paraları verenler falanca bakım kaçmış falanca ad atlanınca cezaya şaşmamalı.lamı cimi yok milli havayolumuz ortada.3 günlük hostesi baştacı yapın topkapıdan adam getirip ben bu uçakları baktırırım diyen erhan beyiniz hala bünyenizde.kendi personelinize yazık.cemil kayıhanlarınız erhan özcanlarınız sizin olsun.ben hakkımı helal etmiyorum.
  • programı seyredemedik malesef.kıymetli kabin ekiplerimizle sofyaya uçtum busines boş olduğu halde busines e uçak teknisyeni görevimle oturmama çok buzuldular bana gidiş dönüş yemek bile ikram etmediler.dönüşte 1 saat sonra a-340 ile amsterdam yazılmış.ams uçağına gidince ekibe anlattım şaşırdılar.sağolsunlar beni çok rahat ettirdiler uçağımızda deli julliet idi.bilen bilir.bi uçak teknisyeni olarak ve bikaç şirket tecrubeli olarak diyebilirim ki hosteslerimiz havada çok nazik kendilerini bu çalışmasından dolayı kutluyorum.ancak o anda yerde görevli olan uçak teknisyenlerine karşı nezaketi unutuyolar.seferden gelmiş bir kabin amiri teknik diyes esleniyor mesul pilotumuz makinist diye sesleniyor.bu gün hepimiz 5 yıl ünv mezunuyuz yakışmıyo..
  • civaoğlunu seven var mı çok merak ediyorum.gazetecilik adına ne yapmış.türkiye için ne yapmış.büyük bir lezzetle güzel boğaz manzaralı röportajlar programlar zaten sn civaoğluna haz veriyor.ben de sanal seyrediyorum zaten civaoğlunun camından boğaza olta sallayamıyorum çok zoruma gidiyor:)
  • kaprisli yolcuları sayarken hülya avşar hanımefendiyi ve eski fenerli cimbomlu thomas ı saymayı unutmuşlar ben hatırlatayım.
  • binlerce saatli uçuşum var.güleryüzlü hizmet eden hosteslerimize saygımız büyük.ama güleryüz bile gösteremeyen hizmetini binbir türlü teleş içinde yapıpı ter içinde yapan bi hostes gördüğüm zaman bende daralıyorum.ister hostes ister steward olsun.stewardlar daha başarılı bence çünki her zor durumda bile hanımlardan çok daha sakin kalıp yolcusunu rahat ettirebiliyor.eskiden örnek verilen düzensizlikler bu gün daha fazladır.yatılar olurdu filan denmiş.bu gün bi çok yer 3 -5 saat beklemeli.ekip ne yapsın??bu zor iş şartlarına rağmen yolcusunu memnun eden ekiplerimizi hosteslerimizi kutluyorum.bir ricam da uçaklarını onlara hazırlayan yer ekiplerine pilotu ve kabin ekibiyle güleryüz gösterbilmeleri.bu konuda tüm ekipleri başarısız buluyorum.
  • Terbiyesizce yapılan yorumları şiddetle kınıyorum. Herkesin mesleği kişiye özgü bir doruk noktasıdır. Önemli olan mesleği başarı ile sürdürebilmek ve tamamlayabilmektir. Torpilin olduğunu hepimiz biliyoruz, hala devam ettiğinide, işlerin "öyle gittiğini hepimiz biliyor, ama kabullenmiyoruz" önemli olan bunu saklamak mıdır? yoksa açıkça söyleyebilmek midir? Torpil var yada yok, bu arkadaşlarımız 27-30 senelik bir emek verdikten sonra böyle yorumlar yakışır mı sizlere? Kolay mı aileden uzak bu hayatı yaşamak..
  • senin uçuş emniyetinin kabin memurlarının elinde olduğunu anlaman için 1. si binlerce kişi içinden seçilip bir çok sınavdan geçip eğitimi hak etmen lazım ki anlayasın.cahilliğine veriyorum.keşke sende bir kaç dil bilsende o kadr insan içinden seçilip kabin memuru olabilsen.bir kere kabin memurları hizmet etmekten gocunsaydı bu mesleği seçmezdi.fesatlığınızdan artık ne diyeceğinizi bilmiyorsunuz siz böyle cahilce yorum yapmaya devam edin bizde sonuna kadar hak ettiğimiz maaşlarımızı sizin içinde yiyelim:)

Uzun süre Türk Hava Yolları’nda çalışan Ayfer Aras, Alev Doruk ve Emel Örnekol’un katıldığı ‘Kara Kutu’ ilginç hikayelerin yanı sıra dönemin zorluklarını da gündeme getirdi.

Hostesliğe 1973’te başladığını söyleyen Alev Doruk; “Bizim dönemimizde çok fazla seyahat edilirdi ve uzun yatılı uçuşlar olurdu. Çok güzel zaman geçirdiğimiz için isteğe göre fazla uçuşları da kabul ederdik. Dünyanın bir çok yerini gördük ve gezdik. Hayatımız düzensizdi ama onun tadı da çok başkaydı. Bazı uzun uçuşlarda çocuklarımızı da getirirdik ama bu durumu abarttığımız için yasak geldi. Hostesliğin tabi ki eksileri ve artıları da olurdu. Çocuğumun okula başladığı ilk günde yanında olamamıştım. Tabi bu durumlar işin zevkini ve eksi yönlerini dengeleyen unsurlardı” dedi

Kara Kutu - Eski Kabin Memurları

Dönemin kabin deneyimli kabin amirlerinden olan Emel Örnekol ise; “Hosteslik bir yolcuyu bir noktadan başka bir noktaya güvenli ve keyifli bir ortamda uçurmaktır. Ben maceracı yapımdan dolayı hostes oldum. Ailem bilmiyordu. Hostes olup da aileme açıkladığımda son derece anlayışla karşıladılar. Hosteslik bir insana vizyon katar. Ayrıca bir sanattır. Kimi zaman hastası gelir, kimi zaman üst düzey bir yolcu, kimi zaman yalnız uçan bir çocuk… bu durumlarda bazen hasta bakıcı olursunuz, bazen genel sekreter, bazen de anne. İşte bunların hepsi birleşince hostesin ne demek olduğunu anlayabilirsiniz.

SIRADIŞI UÇUŞ ANILARI

Uçuş sırasında çok enteresan olayların yaşandığını anlatan emekli hostesler, keyifli olmasının yanı sıra zor durumda kaldıklarını da ifade ettiler.

Alev DorukAlev Durak; “Benim ilk uçuşumda uçağın kapısının nasıl kapanacağını unutmuştum. Sonra anonsu da yanlış yapınca kaptandan fırça yemiştim” dedi.

Deneyimli hosteslerden Ayfer Aras ise; “İlk uçuşumda Zurih’e gidiyordum. Uçuşu yatılı sanıp valizimi de hazırlamıştım. Beni valizle gören kabin amiri kızmıştı ve uyarmıştı. Bir keresinde de Frankfurt’tan video almıştım. Hava durumu nedeniyle İstanbul yerine İzmir’e inmiştik. Gümrük kontrolünde videoyu yakalatınca yaptığımın gümrük kaçakçılığı olduğunu söylediler. Sonra onun vergisini ödedim ve tekrar Frankfurt’a yolladım. Bir hayrını göremedim” dedi.

Anılarından bahseden bir diğer kabin amiri olan Emel Örnekol ise; “İçtiğim sigaranın külü kaptana götürdüğüm çayın içine düşmüştü ve o an kendimi çok kötü hissettiğim anlardan biriydi” dedi.

HOSTES ALIMLARINDA TORPİL YAPILIYOR MU?

Hostes alımlarında torpil yapılıp yapılmadığı şeklindeki soruyu yanıtlayan Ayfer Aras; “Bizim dönemimizde de torpil yapılıyordu. Ben de torpille girdim. Şimdikiyle arada pek bir fark yok” şeklinde konuşurken Emel Örnekol ise; “Bizim zamanımızda da torpil vardı. Ben de torpille girenlerden biriyim. Şimdi bu torpilin oranı biraz daha yüksek olabilir. Torpil durumu hiçbir zaman değişmedi” dedi.

DEVLET BÜYÜKLERİYLE UÇUŞ

Devletin ileri gelenleriyle bir çok uçuş yaptığını anlatan Örnekol; “Ben dönemin Başbakan ve Cumhurbaşkanlarıyla çok uçuş yaptım. Normal işinizi yapıyorsunuz ancak biraz abartı tabi ki oluyor. Kenan Evren, Turgut Özal, Süleyman Demirel, Tansu Çiller gibi devlet başkanlarıyla uçtum. Kenan Evren ıhlamur, Tansu Çiller ise kuşburnu çayı içerdi. Biraz kaprisli oluyorlardı ancak bu da son derece normal.

Sefa İnan

”GÜNERİ CİVAOĞLU ÇOK KAPRİSLİ BİR YOLCUYDU”

Ünlü yolcularla olan uçuşlardan bahseden emekli kabin memurları, kimi ünlülerin çok anlayışlı kimilerinin ise son derece kaprisli olduğundan söz ettiler. Ayfer Aras; “Gönül Yazar uçuştan korkardı o nedenle kokpitte giderdi. M.Ali Erbil ve Sezen Aksu ile çok sık uçtum ve son derece keyifli yolculardı ancak Güneri Civaoğlu uçağı kendi uçağı sanardı ve ayaklarını uzatır köpeğini de yanına alırdı. İstediği her şeyi önceden bilmemiz gerekiyormuş gibi davranırdı. Biz kimsenin özel hostesi değiliz. Bütün yolcular için uçakta bulunan kabin memurlarıyız. Ayrıca Nazlı Ilıcak da son derece kaprisliydi. Ama Pekkan kardeşler inanılmaz keyifli ve anlayışlı yolculardı” dedi.

Kara Kutu - Eski Kabin Memurları

Hosteslerin işten çıkarılma durumlarına da değinen deneyimli amirlerden Alev Doruk; “İşten çıkarılma bizim dönemimizde başladı. İlk önce 25 yılı dolduranlar emekli edildi derken, Ayfer Aras ise; “Emekli edilmeler bizim son dönemimize denk geldi. Ben onların beni işten çıkarmalarına fırsat vermeden kendim istifa ettim ve o zevki onlara tattırmadım” şeklinde görüş bildirdi.

DÜNYANIN EN KANLI UÇAK KAÇIRMA OLAYI

Dünyanın en çok ölümle sonuçlanan uçak kaçırma olayında kabin memuru olarak bulunan Ayfer Aras o anı şöyle anlattı…

”1980 yılında İstanbul-Ankara seferini yapıyorduk. Yolcuların biri kalktı ve bana tuvaleti sordu. Ben de tuvaletin yerini söyledikten sonra silahını çıkardı ve kafasına dayadı. Sonra pilotun yanına giderek uçağını kaçırdığını söyledi. Yolcuların içinden 4 kişi daha ayaklandı ve bir anda 5 kişi oldular. Uçağı İran’a kaçırmak istediklerini söylediler ancak yakıtımız olmadığı için Diyarbakır’a indik. Kaptanımız yolcuları sakinleştirmeye ve güvenli bir şekilde tahliye edileceklerini söyledi. Olay yaklaşık 24 saat sürdü ve uçağın içinde yiyecek ve içecek hiçbir şey kalmadı. Uçak çok sıcak olmuştu ve insanlar ter içindeydi. Ben de korsanlardan birinin yanına gittim ve neden kaçırdıklarını sordum. O da korkacak bir şey olmadığını ve kimseye zarar vermeyeceklerini söyledi. Daha sonra sabaha karşı inanılmaz bir patlama oldu ve kurtarma ekipleri uçağı tarayarak içeri girdiler ve ayakta olanların hepsi öldü. Sanırım 12 kişi hayatını kaybetmişti. Dünyanın en çok ölümle sonuçlanan uçak kaçırma olayıydı” dedi.

Programın tüm detayları ve video olarak tekrarı ilerleyen saatlerde AirportHaber'de olacak...

"HOSTESLİK BİR SANATTIR"

Yorumlar Tüm Yorumlar (39)

Misafir ~ 15 yıl önce
Airporthabere sıkça girip bakarım. Genelde haberin altındaki yorumlaı da okurum. Dikkatimi çeken var. Havacılık gibi bir meslekte çalışan pek çok insanın birbiriyle sürekli kavga halinde olduğunu görüyorum ve üzülüyorum. Yorumlar habere değil yorumlara yapılıyor. Hostes, pilot, teknisyen,mühendis, lisanslı, lisanssız,yer görevlisi,dispetch,harekat,operasyon,muhasebe,tüm genel müdürlük personeli,eğitim... ve aklıma gelmeyen tüm birimler hepimiz bir arada aynı geminin içindeyiz. Birbirmizle bu kavga neden? Bence sorun iletişimsizlik. Ben son iki ayda neredeyse tüm birimlerden pek çok insanla birlikte çalıştım. Hepsi birbirinden değerli ve hepsinin yaptıkları işi çok ama çok önemli. Lütfen birbirimizin emeğine saygı duyalım. Saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Arkadaslar yanlıs yerlerdesiniz..Kabin ekibinin aldığı para çok değil, diğer personelin maaşı az. 4 sene okumuş, yüksek lisans yapmış,toefl ı olan biri işe yeni başlayan lise mezunu bir 87 doğumlunun 1ooo ytl altında para alıyorsa burda bir sorun vardır. bunun sonucu uçucu ekibin maaşlarının düşürülmesi değil diğer personelin maaşının artmasıdır. iyi bir insan kaynakları yönetiminin yapılmasıdır. işin önemine göre,performansa göre, alınan riske göre ücret scalaları oluşturulmalıdır. burada insan kaynakları gn.md.yrd.sn kazım çalışkana büyük görev düşmektedir. kendisi bu re organizasyonu gerçekleştirebilecek donanımda liyakattedir. 12000 kişi kendisinden bunu beklemektedir. THY çok büyük bir şirkettir ve bizim yuvamızdır..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
yazımı yayınladığınız için teşekkürlerimi sunuyorum.ıp im de sizde vardır.ben bu zatlara ve hakkımı yiyip adını sayamadığım kişilere hakkımı helal etmiyorum.saydıklarım zaten kendini biliyor.bilmesede birileri söyler.böyle bir başlık altında yazdığım için değerli kabin ekiplerimden özür dilerim.ama onlarda bu sayede özverili çalışmayı ve iş hayatını bi nebze öğrenmişlerdir.kabin ekiplerimize başarılı iş hayatları dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
kabin ekiplerine saygımız sonsuz ama babasının parasıyla 5 yıllık bir sivil havacılık y.o bitirip hala uçak teknisyeni olarak çalışan kişiler bi hostes maaşından fazla almalılar.uçak görmeden uçak mühendisi olanlara bu paraları verenler falanca bakım kaçmış falanca ad atlanınca cezaya şaşmamalı.lamı cimi yok milli havayolumuz ortada.3 günlük hostesi baştacı yapın topkapıdan adam getirip ben bu uçakları baktırırım diyen erhan beyiniz hala bünyenizde.kendi personelinize yazık.cemil kayıhanlarınız erhan özcanlarınız sizin olsun.ben hakkımı helal etmiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
programı seyredemedik malesef.kıymetli kabin ekiplerimizle sofyaya uçtum busines boş olduğu halde busines e uçak teknisyeni görevimle oturmama çok buzuldular bana gidiş dönüş yemek bile ikram etmediler.dönüşte 1 saat sonra a-340 ile amsterdam yazılmış.ams uçağına gidince ekibe anlattım şaşırdılar.sağolsunlar beni çok rahat ettirdiler uçağımızda deli julliet idi.bilen bilir.bi uçak teknisyeni olarak ve bikaç şirket tecrubeli olarak diyebilirim ki hosteslerimiz havada çok nazik kendilerini bu çalışmasından dolayı kutluyorum.ancak o anda yerde görevli olan uçak teknisyenlerine karşı nezaketi unutuyolar.seferden gelmiş bir kabin amiri teknik diyes esleniyor mesul pilotumuz makinist diye sesleniyor.bu gün hepimiz 5 yıl ünv mezunuyuz yakışmıyo..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
civaoğlunu seven var mı çok merak ediyorum.gazetecilik adına ne yapmış.türkiye için ne yapmış.büyük bir lezzetle güzel boğaz manzaralı röportajlar programlar zaten sn civaoğluna haz veriyor.ben de sanal seyrediyorum zaten civaoğlunun camından boğaza olta sallayamıyorum çok zoruma gidiyor:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
kaprisli yolcuları sayarken hülya avşar hanımefendiyi ve eski fenerli cimbomlu thomas ı saymayı unutmuşlar ben hatırlatayım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
binlerce saatli uçuşum var.güleryüzlü hizmet eden hosteslerimize saygımız büyük.ama güleryüz bile gösteremeyen hizmetini binbir türlü teleş içinde yapıpı ter içinde yapan bi hostes gördüğüm zaman bende daralıyorum.ister hostes ister steward olsun.stewardlar daha başarılı bence çünki her zor durumda bile hanımlardan çok daha sakin kalıp yolcusunu rahat ettirebiliyor.eskiden örnek verilen düzensizlikler bu gün daha fazladır.yatılar olurdu filan denmiş.bu gün bi çok yer 3 -5 saat beklemeli.ekip ne yapsın??bu zor iş şartlarına rağmen yolcusunu memnun eden ekiplerimizi hosteslerimizi kutluyorum.bir ricam da uçaklarını onlara hazırlayan yer ekiplerine pilotu ve kabin ekibiyle güleryüz gösterbilmeleri.bu konuda tüm ekipleri başarısız buluyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Terbiyesizce yapılan yorumları şiddetle kınıyorum. Herkesin mesleği kişiye özgü bir doruk noktasıdır. Önemli olan mesleği başarı ile sürdürebilmek ve tamamlayabilmektir. Torpilin olduğunu hepimiz biliyoruz, hala devam ettiğinide, işlerin "öyle gittiğini hepimiz biliyor, ama kabullenmiyoruz" önemli olan bunu saklamak mıdır? yoksa açıkça söyleyebilmek midir? Torpil var yada yok, bu arkadaşlarımız 27-30 senelik bir emek verdikten sonra böyle yorumlar yakışır mı sizlere? Kolay mı aileden uzak bu hayatı yaşamak..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
senin uçuş emniyetinin kabin memurlarının elinde olduğunu anlaman için 1. si binlerce kişi içinden seçilip bir çok sınavdan geçip eğitimi hak etmen lazım ki anlayasın.cahilliğine veriyorum.keşke sende bir kaç dil bilsende o kadr insan içinden seçilip kabin memuru olabilsen.bir kere kabin memurları hizmet etmekten gocunsaydı bu mesleği seçmezdi.fesatlığınızdan artık ne diyeceğinizi bilmiyorsunuz siz böyle cahilce yorum yapmaya devam edin bizde sonuna kadar hak ettiğimiz maaşlarımızı sizin içinde yiyelim:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000