10 Temmuz 2008, Perşembe 08:33:09

Hostes, hızır gibi yetişti

Haliç Köprüsü çıkışında, kullandıkları otomobille hafriyat kamyonuna çarparak ağır yaralanan 2 gence ilk müdahaleyi, özel otomobiliyle yoldan geçmekte olan bir hostes yaptı. Özel bir havayolu şirketinde çalışan hostes, yaralı gençlere pansuman yapıp kanı durdurmaya çalıştı.

Kaza, geçen gece 23.30 sıralarında D-100 Karayolu Haliç Köprüsü Çıkışı Boğaziçi Köprüsü istikametide meydana geldi. Yılmaz Turhan'ın (24) kullandığı 34 V 3645 plakalı otomobil, aşırı hız nedeniyle duramayarak, yol çalışması nedeniyle aniden yavaşlayan Nihat Akın'ın kullandığı 34 PAM 43 plakalı hafriyat kamyonuna arkadan çarptı. Kazada Yılmaz Turhan ve arkadaşı Besim Tğmen (24) ağır yaralandı. Yaralılar vatandaşlar tarafından otomobilden çıkarılarak yere yatırıldı. Bu sırada özel otomobiliyle kaza yerinden geçmekte olan, özel bir havayolu şirketinde çalışan hostes, aracından inerek ağır yaralanan gençlere müdahale etti. Aşırı derecede kan kaybeden gençlerin kanamasını durdurmaya çalışan hostes, yaralılarla diyaloğa girerek onları sakinleştirmeye çalıştı. Daha sonra yaralılar ambulanslarla Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. İsmini vermek istemeyen hostes, işi gereği ilk yardım konusunda eğitim aldığını söyledi.

Görgü tanıkları ve kamyon sürücüsü gençlerin içinde bulunduğu aracın çok hızlı olduğunu belirterek, "Nasıl olduğunu anlayamadım. Çok hızlı geliyorlardı. Aniden kamyonun arkasına gidiler." dedi.

Polis, kaza yerinde yaptığı incelemelerin ardından, kazaya karışan aracı olay yerinden kaldırdı. Kazanın, metrobüs hattı çalışması nedeniyle, yol üzerindeki aydınlatma lambalarının kaldırılmasından meydana gelmiş olabileceği de iddia edildi.

Hostes, hızır gibi yetişti

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000