24 Mayıs 2008, Cumartesi 08:10:08

Hondajet'e sürpriz müşteri

Honda Aircraft Company, HondaJet'in Avrupa'da satışının başladığını ve ilk müşterisinin F1 Pilotu ve girişimci Jenson Button olduğunu açıkladı.

Avrupa İş Havacılık Kongresi ve Fuarı'nda (EBACE) Honda Aircraft Company tarafından yapılan açıklamada, Avrupa'daki müşterileri için satış ve servis desteği sağlamak amacıyla üç HondaJet özel satış ve servis merkezinden oluşan bir ağ kuracağını da açıkladı.

Honda Aircraft Company aynı zamanda, Avrupa'daki müşterileri için uçuş eğitimi sağlamak amacıyla dünyanın önde gelen pilot eğitim şirketlerinden FlightSafety International ile ilişkilerini genişleteceğini duyurdu. Honda, en yeni özelliklere sahip uçuş içi eğlence (IFE) sistem konseptini de tanıttı.

Honda Aircraft Company Başkanı ve CEO'su Michimasa Fujino, HondaJet'in Avrupa satışlarının başlaması ile ilgili şunları söyledi:

"Avrupa hafif jetler için dünyanın en hızlı büyüyen pazarlarından biri ve son iki yıl içinde HondaJet satın almak için bizimle iletişim kuran çok sayıda müşterimiz bulunuyor. Satış ve servis ortaklarımızı seçerken her türlü ayrıntıyı dikkate aldık ve büyük özen gösterdik. Bu ürün ile ilgili tutkumuzu paylaşan, Avrupa'da özel jet sahibi olma deneyimi ile ilgili yeni ve daha yüksek bir standart oluşturmak isteyen, zorluklardan sakınmayan kişileri bulmaya çalıştık." Honda tarafından yapılan tanıtıma, yeni bir hava taşımacılığı şirketi kurmakta olan ve yeni işi için iki adet HondaJet siparişi veren F1 yarışçısı Jenson Button'da katıldı. Button'a ilk uçağı 2012 yılı sonunda teslim edilecek.

Honda F1 pilotu Jenson Button, HondaJet'in ilk sahibi olarak şunları söyledi:

"Kiralık uçak işinin gelecekteki potansiyeli hakkında son derece umutluyuz. HondaJet'in sahip olduğu eşsiz özellikler yeni şirketimizin başarısına yardımcı olacak. HondaJet'in çevre konularından taviz vermeden sınıfında lider performans, verimlilik ve hız sağlayan son derece gelişmiş teknolojik özellikleri bizi özellikle etkiledi. Honda ile yaşadığım kişisel deneyimler, şirketin performans, kalite ve tasarımda mükemmelliğe verdiği önem HondaJet ile uçmanın büyük değerini açıkça gösteriyor." Honda Aircraft Company, yalnızca HondaJet satış ve servisi için kullanılacak üç adet bağımsız, mükemmel merkez kurmak amacıyla da Avrupa şirketleri ile ortaklık kurmaya hazırlanıyor. Avrupa'da ilk HondaJet teslimatlarına yetişecek şekilde 2012 yılı sonunda faaliyete geçmesi beklenen bu yeni bölgesel tesisler stratejik olarak İngiltere, Almanya ve İspanya'daki müşterilere yakın bir bölgede bulunacak.

Kuzey Avrupa ve İngiltere Honda Aircraft Company, TAG Aviation SA ile ortak olarak HondaJet İngiltere ve Kuzey Avrupa merkezini İngiltere'deki Farnborough Havalimanı'nda kuracak. HondaJet tesisi İngiltere, İrlanda, Belçika, Hollanda, Lüksemburg, Norveç, İsveç, Danimarka ve Finlandiya'daki HondaJet müşterileri için satış ve destek hizmetleri sağlayacak.

Orta Avrupa Honda Aircraft Company, Rheinland Air Service GmbH ile ortak olarak HondaJet Orta Avrupa merkezini Frankfurt, Almanya'da kuracaktır. Almanya, Avusturya, İsviçre, Liechtenstein, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Polonya ve Slovakya'daki HondaJet müşterilerine HondaJet Orta Avrupa tesisi hizmet verecek.

Güney Avrupa Honda Aircraft Company, Aviastec ile ortak olarak HondaJet Güney Avrupa merkezini Madrid, İspanya'da kuracak. HondaJet Güney Avrupa tesisi;İspanya, Portekiz, Fransa, Monaco, İtalya, Yunanistan ve Türkiye'deki müşterilerin ihtiyaçlarını karşılayacak.

Hondajet'e sürpriz müşteri

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000