11 Mart 2017, Cumartesi 15:14:53

Hollanda, Çavuşoğlu'nun iniş iznini iptal etti

Hollanda hükümeti, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağının iniş iznini iptal etti.
  • Sayin cavus oglu bu tatsizliga son verin artik hic uzatmaya gerek yok dunyada bir iki devletin disinda gercek dostumuzyoktur. Iste islam ulkesi iran Vatandaslarina sesleniyor turkiyeye gitmeyin diyor iran daha dun bir cok devlet ambargo kuymustu bis kactane ucak verdik parca verdik bakimlarini biz ustlendik , yaziklar olsun bukadar,
  • Olay gene Rusya olayına dönmesinde:-(
  • ben kendi ulkemde istemiyorum bu adami ve onun dusunce yapisinda olanlari... elin hollandalisida niye istesin.. hayde baska kapiya, git mitingini suriyede yap
  • Bilimden uzak kalındığında sonuç kacınılmaz oluyor. Üniversitelerinde bilimsel. Eğitimi olmayan ülkeler çalkantılarıyla devam ederler.
  • Facist iki yuzlu nazi Hollanda
  • Rusya ile restleştiniz attınız tuttunuz yok biz özür dilemeyiz deyip adını feto koyup özür dilediniz . Şimdi Hollanda ile restleşme .. hikaye aynı açılış gelişme geri vites kapanış . Adamlar sizi ülkelerinde istemiyor . Bu kadar açık ve net . Siz kalkıp şu cevabı veriyorsunuz Hollanda uçakları gelemez .. yok artık ya ! Geçen yıl Rusya'dan sonra havacılık sektörünün belini kırdınız binlerce insan işsiz kaldı şimdi sırada Avrupadaki en önemli hat var !! Amsterdam uçuşları olmasın ben görürüm sizi. Adamlar thy yi ve diğer özel şirketlere ambargo koysun hiçbirşey kaybetmezler . Ama biz çok şey kaybederiz . 2 gün sonra kalkıp af dileyeceksiniz. Bizleri mağdur etmeyiniz artık !
  • Madur edebiyatı ile yine oy peşindeler, zerre ülkenin itibarını düşündükleri falanda yok. Hedef 16 Nisanda evet çıkması. Çakma reisin yine gırtlağı patlıyor izmitte.
  • İki sene öncesine kadar bunlar bizi koruyordu korumaları için ne diller döktük...yazık lan bize bakanımıza yapılan sana bana partileşmeyin lütfen beyler Rezil olan sensin Hollandalı umrundamı yanınamı kalacak
  • Ya daha geçen sene bize AB ye vizesiz girecek müjdesi veren bu bakan şimdi kendi gidemiyor:)))) rezillik!
  • biz, onlara aklı başında tepkiler vermediğimiz müddetçe daha çoook eziliriz,saygımızı kaybederiz...gerçekten güçlü devletsek,kessinler bütün ilişkileri,alışverişi,sokmasınlar hollanda,almanya,isviçre vatandaşlarını ülkemize,alman arabalarına binmesinler...biz bunları yapmadıkça onlar teröristlere kucak da açar,aleyhimize karar da verir, bizi sömürürler de herşey olur...

Hollanda Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Hollanda'nın kabul edilebilir bir çözüm istediği ancak yaptırımlara ilişkin açıklamaların, çözümü imkansız hale getirdiği savunuldu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağının iniş izninin iptal edildiği duyurulan açıklamada, "kamu güvenliği" ve "güvenlik" iptalin gerekçeleri arasında sayıldı.

Hollanda Dışişleri Bakanlığının açıklamasında, Hollanda'nın Çavuşoğlu'nun ziyaretiyle ilgili Türk yetkililerle kabul edilebilir bir çözüm için görüşmeler yaptığı belirtildi.

Açıklamada, "Ancak Türkiye'nin yaptırım uygulayacağına dair tehdidinin makul bir çözüm arayışını imkansızlaştırdığı" ileri sürüldü ve "Bunun üzerine Hollanda'nın iniş iznini iptal ettiği" kaydedildi.

Hollanda'nın olayların gelişiminden üzüntü duyduğu ve Türkiye ile diyalogda kararlı olduğu ifade edilen açıklamada, "Hollanda ve Türkiye arasında dostça bir ilişki var. Bu çerçevede kabul edilebilir bir çözüm arandı." ifadesine yer verildi. 

"İPTAL EDİLİRSE YAPTIRIMIMIZ AĞIR OLUR"
Çavuşoğlu, bugün Hollanda'ya yapacağı ziyarete ilişkin olarak da "Türkiye Cumhuriyeti'nin dışişleri bakanı gidecek. 'Yok uçuş iznini iptal ederiz. yok onu yaparız'. İnanamıyorsunuz değil mi? Türkiye Cumhuriyeti'nin dışişleri bakanını böyle tehdit ediyorlar. Ben de 'ben geleceğim' dedim. Rotterdam'a bugün gideceğim. Bunlar, faşizan uygulamalar. 2. Dünya Savaşı öncesine gidiyor Avrupa." değerlendirmesinde bulundu.

"Size gelmeyin demelerine rağmen siz gidiyorsunuz" değerlendirmesi için Çavuşoğlu, "Ben gidiyorum. Benim gitmemden dolayı tansiyon artacaksa artsın. Benim gitmemin ne zararı var onlara? Dışişleri Bakanıyım, istediğim yere gidebilirim." ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN İLK AÇIKLAMA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçuş iznini iptal eden Hollanda'ya seslendi ve şunları söyledi:

"Dışişleri Bakanımız Hollanda'da vatandaşlarımızla buluşma programına gidecekken kendisine 'uçuşa yasak' haberi geldi. Düşünün, Türkiye'nin Dışişleri Bakanı vatandaşlarıyla buluşmak için Hollanda'ya gidecek, Hollanda 'uçuşa yasak' notasını geçiyor. Hollanda, bir sıçrarsın, iki sıçrarsın ama bilesin ki oradaki benim vatandaşlarım sizin tezgahınızı bozacaklar 16 Nisan'da. İstediğiniz kadar baskı yapın, istediğiniz kadar teröristleri ülkenizde besleyin, büyütün, bunların hepsi size ters olarak dönecek ve bunlara yönelik şüphesiz ki 16 Nisan'dan sonra bizler uygulamalarımızı başlatacağız. Bizler sabırlıyız. İşte şu anda Bağcıların insanları, buradan Hollanda'ya notasını veriyor. Sen istediğin kadar Dışişleri Bakanımızın uçağını kaldırma, bundan sonra senin uçakların bakalım Türkiye'ye nasıl gelecek? Tabi burada ben diplomasiyi konuşuyorum, yoksa vatandaşların seyahatini değil, o ayrı bir konu ve bunların değerlendirmesini ona göre yapacağız. Bunlar ne siyaset biliyor, ne uluslararası diplomasi nedir bunu biliyor. Bunlar bu kadar ürkek, bu kadar korkak. Bunlar Nazi kalıntısı, bunlar faşist. Bunu böyle biliniz."

Hollanda, Çavuşoğlu'nun iniş iznini iptal etti

Yorumlar Tüm Yorumlar (110)

Siyset ~ 7 yıl önce
Sayin cavus oglu bu tatsizliga son verin artik hic uzatmaya gerek yok dunyada bir iki devletin disinda gercek dostumuzyoktur. Iste islam ulkesi iran Vatandaslarina sesleniyor turkiyeye gitmeyin diyor iran daha dun bir cok devlet ambargo kuymustu bis kactane ucak verdik parca verdik bakimlarini biz ustlendik , yaziklar olsun bukadar,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ggg ~ 7 yıl önce
Olay gene Rusya olayına dönmesinde:-(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ztk ~ 7 yıl önce
ben kendi ulkemde istemiyorum bu adami ve onun dusunce yapisinda olanlari... elin hollandalisida niye istesin.. hayde baska kapiya, git mitingini suriyede yap

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilim ~ 7 yıl önce
Bilimden uzak kalındığında sonuç kacınılmaz oluyor. Üniversitelerinde bilimsel. Eğitimi olmayan ülkeler çalkantılarıyla devam ederler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
H ~ 7 yıl önce
Facist iki yuzlu nazi Hollanda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Murat donulmez ~ 7 yıl önce
Facist nedir ?
Dispenser değil ~ 7 yıl önce
Rusya ile restleştiniz attınız tuttunuz yok biz özür dilemeyiz deyip adını feto koyup özür dilediniz . Şimdi Hollanda ile restleşme .. hikaye aynı açılış gelişme geri vites kapanış . Adamlar sizi ülkelerinde istemiyor . Bu kadar açık ve net . Siz kalkıp şu cevabı veriyorsunuz Hollanda uçakları gelemez .. yok artık ya ! Geçen yıl Rusya'dan sonra havacılık sektörünün belini kırdınız binlerce insan işsiz kaldı şimdi sırada Avrupadaki en önemli hat var !! Amsterdam uçuşları olmasın ben görürüm sizi. Adamlar thy yi ve diğer özel şirketlere ambargo koysun hiçbirşey kaybetmezler . Ama biz çok şey kaybederiz . 2 gün sonra kalkıp af dileyeceksiniz. Bizleri mağdur etmeyiniz artık !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TC ~ 7 yıl önce
Sevgili kardesim,sivil havacilikla ilgili degil.Bu sadece hollandanin diplomatlari için yani hollanda basbakani Mark Rutte artik ucagila gelemeyecek.Amma Alman ve Hollandali pilotlar ulkemizde Türk sirketlerinde ucmaya devam edecekler, yani boykot alman ve Hollandalilara degilde kendi insanina uygulanacak.
trtr ~ 7 yıl önce
Lütfen ! bende tam aksini düşünüyorum . Bu adamlar yakında tüm avrupa yollarını kapatacak. Beğenmediğiniz suriyeliler bile avrupa yaşam için türkiyeden ölümleri pahasına kaçıyor . :) Hepimiz çocuklarımız avrupada okusun istiyoruz. Bize kapatmayın avrupa kapılarını naparsanız yapın.
Kpt. Pilot ~ 7 yıl önce
Madur edebiyatı ile yine oy peşindeler, zerre ülkenin itibarını düşündükleri falanda yok. Hedef 16 Nisanda evet çıkması. Çakma reisin yine gırtlağı patlıyor izmitte.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Patri-ot ~ 7 yıl önce
İki sene öncesine kadar bunlar bizi koruyordu korumaları için ne diller döktük...yazık lan bize bakanımıza yapılan sana bana partileşmeyin lütfen beyler Rezil olan sensin Hollandalı umrundamı yanınamı kalacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazık ~ 7 yıl önce
Ya daha geçen sene bize AB ye vizesiz girecek müjdesi veren bu bakan şimdi kendi gidemiyor:)))) rezillik!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A9 ~ 7 yıl önce
İşte Türkiye'nin siyaseti bu kadar, yalan dolan
maalesef ~ 7 yıl önce
biz, onlara aklı başında tepkiler vermediğimiz müddetçe daha çoook eziliriz,saygımızı kaybederiz...gerçekten güçlü devletsek,kessinler bütün ilişkileri,alışverişi,sokmasınlar hollanda,almanya,isviçre vatandaşlarını ülkemize,alman arabalarına binmesinler...biz bunları yapmadıkça onlar teröristlere kucak da açar,aleyhimize karar da verir, bizi sömürürler de herşey olur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000