13 Ağustos 2012, Pazartesi 20:10:23

HOCALARIN HOCASINA SON VEDA...

Marmara Ereğlisi açıklarında düşen uçakta hayatını kaybeden öğretmen Pilot Hikmet Aral, düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi...
  • Tüm Havacılık camiasının başı sağolsun.

Büyükçekmece'deki Hezarfen Havaalanı'ndan kalkışından bir süre sonra irtibat kesilen ve Marmara Ereğlisi açıklarında düştüğü açıklanan tek motorlu uçakta hayatını kaybeden Emekli Binbaşı 65 yaşında ve 2 çocuk babası Hikmet Aral'ın cenazesi bugün Büyükçekmece’deki Kuba Camii’nde kılınan ikindi namazı sonrası defnedildi.

Hikmet Aral’ın vasiyeti üzerine cenazesi defnedilmek üzere Çatalca’daki Bahçayış Köyü’ne götürüldü.

Hocaların hocası Aral’ın cenaze törenine başta ailesi ve yakınları olmak üzere Büyükçekmece belediye başkan yardımcıları, MHP İstanbul İl Başkanı ve aynı zamanda pilot olan Abdurrahman Başkan, öğrencilerinden ünlü şarkıcı Mustafa Sandal, Aral’dan eğitim alan çok sayıda öğrenci, akrobasi pilot Murat Öztürk, Ayjet Genel Müdürü Celal Cingöz, iş arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende uzun süre gözyaşı döken emekli Aral’ın eşi Ebru Aral bir ara baygınlık geçirdi.

Cenaze töreninden önce konuşan Emekli Binbaşı Hikmet Aral’ın oğlu Cenk Aral, “Sık sık öğrencileri ile beraber uçardı. Akşamleyin bana gelecekti. Ölmeden önce gün konuştuk. Göremedim, göremedi, çok üzgünüm” diye konuştu.
Toprağa verilmeden önce Hezarfen Havaalanı’nda veda edilen Aral’a öğrencilerinden birinin son sözleri herkesi gözyaşlarına boğdu. “Metal kanatlarla uçardın artık kendi kanatlarınla uçacaksın” diyerek veda eden Aral’ın öğrencisi hüzünlü anlar yaşattı.

Kılınan cenaze namazının ardından vasiyeti üzerine Bahçayış Köyü Mezarlığı’na defnedilen Hikmet Aral’ın arzularından biri de defnedilirken dünyaca ünlü akrobasi pilotu Ali İsmet Öztürk’ün üzerinden uçmasıydı.

Aral’ın bu arzusunu yerine getiren Ali İsmet Öztürk, deneyimli pilotun toprağa verilmesi esnasında gökyüzünde kalp çizerek hocaların hocasına veda etti.

©AirportHaber

HOCALARIN HOCASINA SON VEDA...

Yorumlar

Supernova ~ 12 yıl önce
Tüm Havacılık camiasının başı sağolsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000