20 Aralık 2012, Perşembe 08:53:07

HİÇ BİR UÇUŞ BU KADAR TARTIŞILMAMIŞTI!

Haliç’ten Mogan Gölü’ne yapılması düşünülen uçak seferleri için “Bu işler oldu bittiye getirilmez” diyen Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı Mogan’dan vazgeçmeyeceklerini söyledi.
  • Ankara rahat olsun yazın izmire,bozcaadaya uçamadılar ankaraya hiç gelemezler.
  • kugulu parka insin bence ucak. orda da göl var.
  • Genclik parkindaki suya insin.
  • Bu sefer baslasin 3 gun sonra iptal olacak zaten. Golbasi belediye baskani rahat olsun. Kirk yilin basi pirpir ucak inmekle de dogal hayata bi zarar gelmez. Haberi okuyan jumbo jetler inip kalkacak zanneder golbasina. Bu arada Ankara'nin boyle fantezi islerle vakit kaybetmemesi gerek. Adam gibi direk dishat cikis yok. Alamanci ve haci tasiniyor habire. Londra paris isteriz.
  • O Kanadada uçan arkadaşlarla tüm yaz beraberdik. Kara buza insanların güç bela yaşadığı ulaşımın olmadığı yerlere inip kalkıyorlarmış. Yani senin dediğin gibi lap diye doğal hayatın içine '' dalıyoruz '' demediler hiç.
  • Eco-Kanada yazan Arkadaş RAC - 1.14 Conservation okudun mu? Ülkemiz de havacılık daha emekleme aşamasında bile değil. Uçak alıp havayolu kurmakla havacılık olmuyor FAR CAR gibi oturmuş bir sistemimiz yok ya da RAC gibi bir yapımız. Ülkemizde havacılık = manav zihniyeti mevcut. Zaten örnek verdiğiniz ülkelerde ki gibi gelişmiş bir havacılığa sahip olsak kimse bukadar tepki vermezdi zaten kanunlar böyle gereksiz seyleri engeller ve şirketler böyle acemice adımlar atmazdı. Bizde boşuna buradan yazışmaz güzel ülkemizin üzerinde özgürce fakat hem diğer havacılara hemde doğamıza saygılı birşekilde uçuyor olurduk.
  • Kanada ya da US de yaşayan tek sizler değisiniz." Wildlife" bölgelerine hiç bir uçak indirilmiyor ! Ozaman Manyas da uygun bu tip operasyonlar için? Bunun Türkiye de ki gercilikle alakası yok, çevre bilinci ile alakası var. Su kaynaklarımız ve "Wildlife" alanlarımız kısıtlı ve kalan bölglerin muhakkak korunması lazım. Eğer Seabird para kazanmak istiyor ve bölge yönetim buna teşvik etmek istiyorsa bölge çevreye bir toprak pist yapılsın ya da var olan LT sahalrının altındaki pistler kullanılsın. Kimsenin hele havacıların havacılığı gelistirecek hiç bir adıma karşı çıkacağını sanmıyorum fakat iki üç kişi para kazanacak diye ülkemizim sınırlı doğal yaşamının rahatsız edilmesine herkezin karşı çıkacağına eminim. Birde konu uçağın çıkaracağı dalga boyu falan değil. US ya da CA de Wildlife Area nın üzerinden kim 1500 AGL in altından uçuyor ? Alaçatı-Bozcaada .... Haliç gibi uygun yerlerde yapsınlar operasyonlarını kazansınlar paralarını. Kime ne? Havacılığımıza birşey katmıyorlar zaten..
  • http://www.faa.gov/documentLibrary/media/advisory_circular/150-5200-33B/150_5200_33b.pdf Bir bakın bakalım...
  • Bu nasil bir sacmaliktir, nasil bir mantiktir anlayamiyorum ben gercekten. burda Kanada'da hem Sea Bird havayollarunun kullandigi ucaklar, hemde bunun gibi daha kucuk ucaklar, karayolu ile ulasilamayan yerlerdeki madenlere, gollere yada nehirlere inerek malzeme getiriyorlar. sanki Kanada'da kus yok, sadece bir mogan golunde var kus. Kanada'da sadece gollere ve nehirlere inen maden firmalarina malzeme tasiyan 10 ile 40 ucak arasinda degisen firmalar bile var. Neyse Turkiye'de olmaz bu olay ,Turkiye baska bir dunyanin ulkesi.
  • Birileri bu işten nemalanacaklardır bu doğrudur ancak Deniz Uçaklarının göle iniş kalkış yapması ne gölete zarar verir ne de çevreye zarar verir. Lütfen bunları araştırın veya bilenlere sorun.Sonra kararınızı verin. Benim bu konudaki bildiklerim ve gördüklerim deniz uçakları küçük bir kayık kadar suya zarar vermez.

İstanbul Haliç’ten Mogan Gölü’ne başlatılacak uçak seferleri için “Zaman kazanmayı hesap ederlerken Gölbaşı’nın neler kaybedeceğini de hesaplamalılar” diyen Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, “Bu işler oldu bittiye getirilmez” ifadesini kullandı. Haliç’ten Mogan Gölü’ne düzenlenmesi düşünülen deniz uçağı seferleri, göldeki doğal yaşamı bitireceği endişesiyle doğal hayatı koruma dernekleri, çevreciler ve kuş fotoğrafçıları tarafından büyük tepki görürken Başkan Odabaşı’nın da tepkisini çekti. Odabaşı, şunları söyledi:

MOGAN'I KAYBETMEYELİM

“Konuyla ilgili bize resmi bir bilgi gelmedi. Kamuoyunda yer alan bilgilere sahibiz. Zannedersem amaç iş adamlarının Ankara-İstanbul uçuşlarında zaman kaybetmeden işlerini halletmeleri. İş adamlarının zaman kaybını önlemek için böyle bir proje yapılıyor ama proje ile de Gölbaşı ve Mogan neler kaybedecek bunları da düşünmek göz önünde bulundurmak lazım. Zaman kazanmak isterken Mogan’ı kaybetmeyelim.

BAKANLIĞIMIZ HASSAS DAVRANACAKTIR

Eğer bu proje göle ve göldeki canlılara zarar verecekse bunları hesap etmek lazım. Gölbaşı için getirisi mi olacak, ne getirisi olacak, bunların iyice gözden geçirilmesi lazım. Bizim gölü kaybetmek gibi bir niyetimiz olamaz, göllerimizden vazgeçemeyiz. Bu işler oldu bittiye getirilmez. Gölle ilgili yetki Çevre Bakanlığı’mızda, herhalde bakanlığımız da bu konuda hassas davranacaktır.”

HİÇ BİR UÇUŞ BU KADAR TARTIŞILMAMIŞTI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Ankara ~ 11 yıl önce
Ankara rahat olsun yazın izmire,bozcaadaya uçamadılar ankaraya hiç gelemezler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
istanbullu ~ 11 yıl önce
kugulu parka insin bence ucak. orda da göl var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Indi indi... ~ 11 yıl önce
Genclik parkindaki suya insin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sacma isler ~ 11 yıl önce
Bu sefer baslasin 3 gun sonra iptal olacak zaten. Golbasi belediye baskani rahat olsun. Kirk yilin basi pirpir ucak inmekle de dogal hayata bi zarar gelmez. Haberi okuyan jumbo jetler inip kalkacak zanneder golbasina. Bu arada Ankara'nin boyle fantezi islerle vakit kaybetmemesi gerek. Adam gibi direk dishat cikis yok. Alamanci ve haci tasiniyor habire. Londra paris isteriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fire flyer ~ 11 yıl önce
O Kanadada uçan arkadaşlarla tüm yaz beraberdik. Kara buza insanların güç bela yaşadığı ulaşımın olmadığı yerlere inip kalkıyorlarmış. Yani senin dediğin gibi lap diye doğal hayatın içine '' dalıyoruz '' demediler hiç.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eco -Kanada ~ 11 yıl önce
Eco-Kanada yazan Arkadaş RAC - 1.14 Conservation okudun mu? Ülkemiz de havacılık daha emekleme aşamasında bile değil. Uçak alıp havayolu kurmakla havacılık olmuyor FAR CAR gibi oturmuş bir sistemimiz yok ya da RAC gibi bir yapımız. Ülkemizde havacılık = manav zihniyeti mevcut. Zaten örnek verdiğiniz ülkelerde ki gibi gelişmiş bir havacılığa sahip olsak kimse bukadar tepki vermezdi zaten kanunlar böyle gereksiz seyleri engeller ve şirketler böyle acemice adımlar atmazdı. Bizde boşuna buradan yazışmaz güzel ülkemizin üzerinde özgürce fakat hem diğer havacılara hemde doğamıza saygılı birşekilde uçuyor olurduk.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eco-Kanada ya ~ 11 yıl önce
Kanada ya da US de yaşayan tek sizler değisiniz." Wildlife" bölgelerine hiç bir uçak indirilmiyor ! Ozaman Manyas da uygun bu tip operasyonlar için? Bunun Türkiye de ki gercilikle alakası yok, çevre bilinci ile alakası var. Su kaynaklarımız ve "Wildlife" alanlarımız kısıtlı ve kalan bölglerin muhakkak korunması lazım. Eğer Seabird para kazanmak istiyor ve bölge yönetim buna teşvik etmek istiyorsa bölge çevreye bir toprak pist yapılsın ya da var olan LT sahalrının altındaki pistler kullanılsın. Kimsenin hele havacıların havacılığı gelistirecek hiç bir adıma karşı çıkacağını sanmıyorum fakat iki üç kişi para kazanacak diye ülkemizim sınırlı doğal yaşamının rahatsız edilmesine herkezin karşı çıkacağına eminim. Birde konu uçağın çıkaracağı dalga boyu falan değil. US ya da CA de Wildlife Area nın üzerinden kim 1500 AGL in altından uçuyor ? Alaçatı-Bozcaada .... Haliç gibi uygun yerlerde yapsınlar operasyonlarını kazansınlar paralarını. Kime ne? Havacılığımıza birşey katmıyorlar zaten..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çalışma ~ 11 yıl önce
http://www.faa.gov/documentLibrary/media/advisory_circular/150-5200-33B/150_5200_33b.pdf Bir bakın bakalım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eco-kanada ~ 11 yıl önce
Bu nasil bir sacmaliktir, nasil bir mantiktir anlayamiyorum ben gercekten. burda Kanada'da hem Sea Bird havayollarunun kullandigi ucaklar, hemde bunun gibi daha kucuk ucaklar, karayolu ile ulasilamayan yerlerdeki madenlere, gollere yada nehirlere inerek malzeme getiriyorlar. sanki Kanada'da kus yok, sadece bir mogan golunde var kus. Kanada'da sadece gollere ve nehirlere inen maden firmalarina malzeme tasiyan 10 ile 40 ucak arasinda degisen firmalar bile var. Neyse Turkiye'de olmaz bu olay ,Turkiye baska bir dunyanin ulkesi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SAYIN BAŞKANUM ~ 11 yıl önce
Birileri bu işten nemalanacaklardır bu doğrudur ancak Deniz Uçaklarının göle iniş kalkış yapması ne gölete zarar verir ne de çevreye zarar verir. Lütfen bunları araştırın veya bilenlere sorun.Sonra kararınızı verin. Benim bu konudaki bildiklerim ve gördüklerim deniz uçakları küçük bir kayık kadar suya zarar vermez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000