25 Mayıs 2013, Cumartesi 07:04:52

HEZARFEN'İN TORUNLARI YARIŞACAK

26 Mayıs Pazar, Red Bull Uçuş Günü 3. kez düzenleniyor. Daha önce Red Bull Flugtag adıyla düzenlenen heyecan, eğlence ve yaratıcılık dolu organizasyona 9 şehirden 40 takım katılıyor...

Türkiye 2008 yılında Red Bull Flugtag adında bir organizasyonla tanıştı. Yaratıcı, maceraperest, stratejiyle bilek gücünü birleştirmeyi bilen ekipler Caddebostan Sahili'nde hazırlanan uçuş rampasından kendilerini Marmara Denizi'ne bıraktılar. 2010’da yine aynı isimle düzenlenen ikinci organizasyonda takımlar yaratıcılıklarını konuşturdular, akıl almaz gösteriler düzenlediler ve tasarımlarıyla hepimizin ufkunu açtılar. İkinci Red Bull Uçuş Günü’nden beri Türkiye’de havacılık sektörü hızla büyüdü; dört bir yanda yeni havaalanları açıldı; yüzlerce yeni uçak siparişi verildi; yüzlerce yeni destinasyona uçuşlar başladı, Türkiye uzaya ikinci kez uydu gönderdi ve kendi uçağını geliştirmekten bahseder oldu!

Red Bull Uçuş Günü, Türkiye havacılık tarihine adını altın harflerle yazdıracak yeni isimlerin önünü açmak için 3. kez düzenleniyor. İstanbul, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, İzmir, Sakarya ve Kocaeli’den yarışmaya katılacak olan 40 ayrı ekibin kaptan pilotları “öyle uçulmaz, böyle uçulur” diyor ve Hezarfen’in torunları olarak herkesi 26 Mayıs 2013 Pazar, 11:00’da başlayacak olan 3. Red Bull Uçuş Günü’nü izlemek üzere Caddebostan Sahiline davet ediyor.
 
Red Bull Uçuş Günü

Red Bull Uçuş Günü, cesur ve zeki kişilere ev yapımı uçan makineler tasarlayıp yapmaları ve sonra da bunlarla özel bir uçuş pistinden atlayarak ufka doğru süzülmeleri ya da -çoğu zaman- altlarındaki suya gömülmeleri yönünde bir davettir. Uçuş Günü insan gücüyle uçuşun sınırlarını zorlar, ama yarışmacıların podyuma çıkmaları için sadece havada uzun süre kalmaları yeterli değildir. Takımlar üç kıstasa göre değerlendirilirler: uçuş mesafesi, aracın yaratıcılığı ve şovmenlik. Geçmişte bu kıstaslardan ilham alarak uçan takolar, tarih öncesi sürüngenler, şatafatlı kanatlı karavanlar, hatta Snoopy ile çetesi Uçuş Günü uçuş pistlerine çıktı! İlk Red Bull Uçuş Günü 1992’de Avusturya’nın başkenti Viyana’da yapıldığından beri dünyanın dört bir yanında 100’ü aşkın Uçuş Günü etkinliği düzenlendi ve tek bir etkinliği 300.000 kişinin izlediği oldu. En uzun mesafeyi 2012’de Almanya’da düzenlenen Red Bull Flugtag’da 69.79 metre mesafeyle Die Rückkehr der Teichfighter takımı kat etmiş oldu.

Toplam 23 ilden 586 kişinin başvurduğu 1.Red Bull Uçuş Günü'nde (Flugtag) Ankara'dan katılan "Flying Turkeys" ekibi 26,9 metre ile birinci olmuştu. 2010 yılı yılında gerçekleşen 2. Red Bull Uçuş Günü'nde (Flugtag) ise 11 metrelik uçuşları, dikkat çekici tasarımları ve sahne şovları ile İstanbul'dan katılan “Amerikan Hastanesi Uçuş Ekibi” birinci oldu.

 

HEZARFEN'İN TORUNLARI YARIŞACAK

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000