18 Mayıs 2009, Pazartesi 13:37:49

Heronların siparişi iptal mi ediliyor?

İsrail'in etkili gazetesi Haaretz, Türkiye'nin İsrail'den 10 adet "Heron" tipi insansız hava aracı alım anlaşmasını iptal etmeyi düşündüğünü yazdı.
  • ruslar 2 çeşit insansız hava aracı aldılar israilden onlarla şimdi adamlar kendi insansız hava aracını geliştircekler hatta bu bahsettiğim olay airport haberde bulunmakta.
  • Arkadaşlar TİHA gibi bir projemiz var.Predator almak bayağı maliyetli.Nerdeyse F-35 kadar maliyeti var.Bence en iyi seçim Parayı TAI verip TİHA yi daha hızlı ve daha yetenekli geliştirsin
  • Hatirlatirim,1- Antonov 2-Suchoi 3-MIG 4-Kamov 5-Erdogan (Apachiden cok üstün bir Helikopter) ve Toplam 256 Ucak Fabrikasi var Ruslarda!!! naber, adamlar Domatesle ugrasmiyor...
  • 1-Evet, iptal edilmeli. 2-Rus'lar başkasından mı alıyor sanki? Adamlar giydikleri donu, yedikleri domatesi bile bizden alıyorlar, İHA mı üretecekler bir de? Bizim kendi ürettiğimiz İHA'lar yeter. Daha yüksek özelliklerde istenirse de "Predator"lar temin edilebilir. Ama bir rus civatası bile temin edilmemeli! Vatandaşlarının yarısının kafası dumanlı, kalan yarısının da "fuhujj emekçisi" olduğu bir ülkeden ne beklenebilir ki?
  • Muhakkak iptal edilmeli, onlarin maksadi anlasildi. ruslardan alin sizde,mademki kendimiz yapamiyoruz...

Habere göre, Heronların alımının iptalinin düşünülmesinde, İsrail'in anlaşma ile belirlenen sürede teslimatı gerçekleştirememesi gösteriliyor.

2005 yılında imzalanan 185 milyon dolarlık Heron alımı anlaşmasına göre, İsrail'in Havacılık ve Uzay Sanayi Kurumu ile Elbit Sistemleri'nin, söz konusu araçları bir yıl önce teslim etmesi gerekiyordu.

İsrail Havacılık ve Uzay Sanayii yetkililerinin Haaretz'e yaptığı açıklamaya göre, Heron'larla ilgili asıl problem, araçların üzerine monte edilecek ve Türk firmasınca geliştirilen kameradan kaynaklanıyor. Kameranın çok ağır olduğu ve araçların öngörülen 30 bin feet yüksekliğe çıkmasını da engellediği savunuldu.

Türk tarafı ise "İsrailli firmaların, teknik gerekçeleri göstererek, anlaşmada öngörülen cezai yaptırımları önlemeyi amaçladıklarını" iddia ediyor.

Türk Savunma Bakanlığı'ndan bir yetkili gazeteye, İsrailli firmaların, kameranın hangi ağırlıkta olduğunu bildiklerini, ancak "bunun bir problem yaratmayacağı" sözünü verdiklerini hatırlattı.

"Heron"lardan ikisi geçen yıl Kasım ayı sonunda Türkiye'ye teslim edilmişti ve kabul testleri yapılıyordu.

Heronların siparişi iptal mi ediliyor?

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 15 yıl önce
ruslar 2 çeşit insansız hava aracı aldılar israilden onlarla şimdi adamlar kendi insansız hava aracını geliştircekler hatta bu bahsettiğim olay airport haberde bulunmakta.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Arkadaşlar TİHA gibi bir projemiz var.Predator almak bayağı maliyetli.Nerdeyse F-35 kadar maliyeti var.Bence en iyi seçim Parayı TAI verip TİHA yi daha hızlı ve daha yetenekli geliştirsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Hatirlatirim,1- Antonov 2-Suchoi 3-MIG 4-Kamov 5-Erdogan (Apachiden cok üstün bir Helikopter) ve Toplam 256 Ucak Fabrikasi var Ruslarda!!! naber, adamlar Domatesle ugrasmiyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
1-Evet, iptal edilmeli. 2-Rus'lar başkasından mı alıyor sanki? Adamlar giydikleri donu, yedikleri domatesi bile bizden alıyorlar, İHA mı üretecekler bir de? Bizim kendi ürettiğimiz İHA'lar yeter. Daha yüksek özelliklerde istenirse de "Predator"lar temin edilebilir. Ama bir rus civatası bile temin edilmemeli! Vatandaşlarının yarısının kafası dumanlı, kalan yarısının da "fuhujj emekçisi" olduğu bir ülkeden ne beklenebilir ki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Muhakkak iptal edilmeli, onlarin maksadi anlasildi. ruslardan alin sizde,mademki kendimiz yapamiyoruz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000