06 Şubat 2010, Cumartesi 13:45:04

Heronlarda sıcak gelişme

Türkiye'nin terörle mücadelesinde büyük önem taşıyan ancak uzunca bir süredir teslimatındaki aksamalar nedeniyle 'yılan hikayesine' dönen Heron adlı İnsansız Hava Araçları'nda mutlu sona yaklaşıldı...
  • Bu askeri ihalelerde çok sık duyduğumuz bir ifade.\"......lar nihayet geliyor.\" diye.Tanklar içinde böyle awacslar içinde böyle heron içinde böyle...ve daha niceleri.Paramızla rezil olmak budur.paşalarımız keşke bir balyozda bu konularda hazırlasalarmış.Kafes de olabilir;önemliş değil.Gene neyse üstüne yatmamışlarda bizde üstüne bir bardak su içmek durumunda kalmayız.Ahhhhh sevgili gözbebeğimiz ahhhh.
  • Utanıyorum! İnsansız havaaracı bile üretemediğimiz için, başkalarına bağımlı olduğumuz için ve bir çocuk gibi oyalandırıldığımız için utanıyorum. Bir mühendis olarak, bir vatandaş olarak ülkeme karşı görevlerimi yerine getiriyorum ama keşke yetse. Şu baştakiler de bir uğraşsa. Çok yazık ediyorlar ülkeme, ülkemin insanlarına.
  • Hani motorları Aselsanın görüntüleme cihazlarını taşıması için yetersizdi? Hani tam performansıyla kullanılamayacaktı? Koskoca Heronları senelerce beklettiler, bu büyük sorunları 2 günde 2 sanayi ustası ile mi hallettiler, bizimi kandırıyorlar ?
  • ordu davlarla ugraşır hükümet açılım diye teröristlere karşılama yapar nereye bakıcaz bu heronlarla tatil koylerine mi bakıcaz...........

Uçakların teslimatına önümüzdeki ay başlanıyor. İlk olarak 2 sistem 6 uçak teslim edilecek. Kalan 1 sistem 4 uçak ise 2 aylık bir zaman diliminde teslim alınacak.

Türkiye ile İsrail arasında, tatbikat gerilimi ile başlayan, TRT'de yayınlanan Ayrılık dizisi ile devam eden ve sonunda Türk Büyükelçisi Oğuz Çelikkol'a yapılan diplomatik nezaketsizlikle tavan yapan siyasi krizden etkilenen Heron uçaklarının teslimatına Mart başında başlanıyor. Alınan bilgiye göre, İsrail'den satın alınan 3 sistem 10 uçak İnsansız Hava aracı ile ilgili testler geçtiğimiz hafta sonunda tamamlandı. 15 kişilik Türk teknik ekibinin yaptığı testler sonunda, Türkiye'nin istediği tüm şartların yerine getirildiğini belirlendi.

Edinilen bilgiye göre teslimat, Mart başında başlayacak. İlk olarak 2 sistem 6 uçak teslim edilecek. Kalan 1 sistem 4 uçak ise 2 aylık bir zaman diliminde teslim alınacak. 12 milyon dolarlık gecikme cezası ise yedek parça olarak tahsil edilecek. Hava Kuvvetleri'nin sevk ve idare edeceği Heronlar Batman Hava Üssü'nde konuşlanacak.

Heronlar aynı anda 6 hedefi izleyeme yeteneğine sahip bulunuyor. İstihbarat toplamasının yanı sıra, uçak, helikopter ve karadan ateşlenecek güdümlü füzeler için hedef aydınlatması yapabiliyor. 52 saat süreyle havada kalıp, 30 bin feet irtifaya yükselebilen Heronlar 350 kilometre menzile sahip bulunuyor.

Heronlarda sıcak gelişme

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Bu askeri ihalelerde çok sık duyduğumuz bir ifade.\"......lar nihayet geliyor.\" diye.Tanklar içinde böyle awacslar içinde böyle heron içinde böyle...ve daha niceleri.Paramızla rezil olmak budur.paşalarımız keşke bir balyozda bu konularda hazırlasalarmış.Kafes de olabilir;önemliş değil.Gene neyse üstüne yatmamışlarda bizde üstüne bir bardak su içmek durumunda kalmayız.Ahhhhh sevgili gözbebeğimiz ahhhh.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Utanıyorum! İnsansız havaaracı bile üretemediğimiz için, başkalarına bağımlı olduğumuz için ve bir çocuk gibi oyalandırıldığımız için utanıyorum. Bir mühendis olarak, bir vatandaş olarak ülkeme karşı görevlerimi yerine getiriyorum ama keşke yetse. Şu baştakiler de bir uğraşsa. Çok yazık ediyorlar ülkeme, ülkemin insanlarına.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hani motorları Aselsanın görüntüleme cihazlarını taşıması için yetersizdi? Hani tam performansıyla kullanılamayacaktı? Koskoca Heronları senelerce beklettiler, bu büyük sorunları 2 günde 2 sanayi ustası ile mi hallettiler, bizimi kandırıyorlar ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ordu davlarla ugraşır hükümet açılım diye teröristlere karşılama yapar nereye bakıcaz bu heronlarla tatil koylerine mi bakıcaz...........

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000