09 Mayıs 2010, Pazar 16:34:52

HERON'DAN SONRA DOMINATOR

İsrail’den alınan Heron adlı insansız hava araçlarında sorun yaşayan Türk Silahlı Kuvvetleri, bunlara alternatif olarak Dominator sistemini devreye soktu.
  • Bildiğim kadarı ile Heronlar kullanılmaya başlandı.Hatta üzücü ama bir tanesi yerde taxi sırasında kırım bile yaptı.Ama malesef karakol baskınları,şehit sayımız artarak devam ediyor.Bu Heron'larla yer tespiti yapılamıyor mu?Ne işe yarıyor bu Heron'lar?Bilen varsa lütfen bir açıklama yapabilir mi?
Türkiye ile İsrail arasında yaşanan ‘siyasi’ krizler nedeniyle, Heron adı verilen insansız hava araçlarında da yaşanan sıkıntılar ‘Dominator’ sistemiyle çözülüyor. Türkiye, Heronlara alternatif olarak Dominator sistemini devreye soktu. ABD - İsrail ortaklığındaki Aeronautics Defence Systems firmasından 6 ay için 6 milyon dolara kiralanan Dominator, Heronlara oranla havada daha uzun kalabiliyor ve daha yüksek irtifaya ulaşabiliyor.

ANKA’nın edindiği bilgiye göre, Heron teslimatı konusunda sıktılar yaşayan Türk Silahlı Kuvvetleri, insansız hava aracı ihtiyacında alternatif olarak Dominator - 2 sistemini de envanterine kattı. Bu sistem Avusturya üretimi Diamond Aircraft DA42 çift motorlu ve pilotlu uçağın insansız hava aracına dönüştürülmüş hali. Uçak, ABD - İsrail ortaklığındaki Aeronautics Defence Systems firmasından 6 aylık süre için 6 milyon dolara kiralandı. Heronların havada kalma süresi 20 saat düzeyinde kalırken, bu uçak 28 saat havada kalabiliyor. Heronların 30 bin feet irtifaya çıkamama sorunu da bu uçakta yok. 13 metre uzunluğundaki uçağın kanat açıklığı 13 metre. 2 tonun üzerinde ağırlığı bulunan uçak, 400 kilogram yük taşıyabiliyor.
HERON'DAN SONRA DOMINATOR

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Bildiğim kadarı ile Heronlar kullanılmaya başlandı.Hatta üzücü ama bir tanesi yerde taxi sırasında kırım bile yaptı.Ama malesef karakol baskınları,şehit sayımız artarak devam ediyor.Bu Heron'larla yer tespiti yapılamıyor mu?Ne işe yarıyor bu Heron'lar?Bilen varsa lütfen bir açıklama yapabilir mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000