13 Nisan 2010, Salı 15:59:39

HERKES ONUN PEŞİNDE!

FIFA Dünya Kupası, Coca - Cola tarafından düzenlenen, bugüne kadarki en büyük FIFA Dünya Kupası Turu kapsamında İstanbul’a geldi.

Tur için hazırlanan MD-83 tipi özel uçak ile Atatürk Havalimanı’na gelen FIFA Dünya Kupası’na futbolseverlerin gol sevinci gösterileriyle yakından tanıdığı, gol coşkusunu unutulmaz dansı ile gösteren Kamerunlu ünlü futbolcu Roger Milla da eşlik etti. Futbolda heyecanın ve coşkunun doruk noktası olan gol sevinci kutlamalarını FIFA Dünya Kupası 2010 iletişimine taşıyan Coca-Cola, Roger Milla’nın yer aldığı reklam filmi ile futbolun unutulmaz gol sevinçlerini sporseverlere yeniden hatırlatıyor.

Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali’nde düzenlenen FIFA Dünya Kupası karşılama töreninde konuyla ilgili bilgi veren Coca-Cola Türkiye Kurumsal İletişim Direktörü Ebru Bakkaloğlu Tüzecan, “Coca-Cola şirketi 1974 yılından bu yana FIFA’nın en uzun soluklu kurumsal iş ortaklarından biri. 1950 yılından bu yana da FIFA Dünya Kupası turnuvalarının vazgeçilmez markası. FIFA Dünya Kupası erişilemezliği, uzun bir maratonun sonunda elde edilen en büyük sevinci temsil etmesi ve taşıdığı gurur ile bugün futbolun en değerli ikonu. FIFA Dünya Kupası’nı İstanbul’daki futbolseverlerle buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Yapılan açıklamanın ardından Havaalanı’na iniş yapan özel yapım MD–83 tipi uçağın çevresinde çok sayıda güvenlik elemanı sıkı güvenlik önlemleri aldı. Töreni 50’ye yakın yerli ve yabancı basın mensubu görüntüledi.

Uçakta basın mensuplarına açıklama yapan Roger Milla gazetecilerin sorularını yanıtlarken Türkiye’nin Dünya Kupası’na katılamamış olmasını üzüntüyle karşıladığını çünkü Türkiye’nin Afrika insanı gibi sıcakkanlı olduğunu, önümüzdeki Dünya Kupasında Türkiye’yi de görmeyi arzuladığını ifade etti. Dünya Kupası’nda 32 takımında favorisi olduğunu ifade eden Milla, açıklamalarının ardından gazetecilerle kupa önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

FIFA Dünya Kupası Hakkında

FIFA Dünya Kupası 36,8 cm yüksekliğinde ,6,175 gr ağırlığında, 18 karat som altın, tabanda iki tabaka malakit taşı bulunuyor. Kupanın altında, 1974’ten beri FIFA Dünya Kupası’nı kazanan ülkeler ve turnuva yılı kazılı. FIFA Dünya Kupası’nı kazanan takımlara, kupanın bir benzeri (replikası) veriliyor. Altın kaplama olan bu benzerler (replika), FIFA Dünya Kupası Kazananları Kupası adıyla anılıyor.











 

HERKES ONUN PEŞİNDE!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000