07 Kasım 2008, Cuma 11:44:56

Herkes küçülüyor, Onur Air büyüyor

Onur Air krize rağmen uçak aldı. Havacılık sektöründe şirketler küçülmenin yollarını ararken kriz bağışıklısı olduğunu açıklayan Onur Havayolları ise uçak almaya devam ediyor.
  • Gecenin bir vaktinde konuyla ilgili yapmış olduğum yorumumun neden hala yayınlanmadığını merak ediyorum doğrusu??? Hiçbir hakaret ve kötü söz içermeyen yorumumu yayınlayın lütfen. Ya da sadece 3-5 tanıdığınızın yorumlarıyla sitenizi çevirecekseniz bunu bilelim de ona göre yormayalım kendimizi.
  • Maalesef Berline ucuslariniz yok..... :-( Erkan Kaptana selamlar.
  • aklıevvel in birisi onurair in elindeki MD lerin kullanım tarihinin geçtiğini yazmı, yadediğim gibi zeka ile ilgili bir sorunu var, yada sallıyor sadece karalamak için, onurun md leri md-88 modeli ve dünyadaki en yeni md ler,ve üretim yıllarıda 1997, yani sadece 11 yaşındalar, ki bu yaş airline da gayet genç bir filo demek, millet 25 - 30 yaında uçaklarla uçuyo hala
  • SHGM yi anlamak imkansız...Antalya base bir şirketin 2 adet 737-400 anlaşmasını yaşı tam bilmiyorum ama 15 yakındı sanırım onaylamdığını duymuştum Onur air Türk sivil havacılığına bağlı değilmi...Bir de yanlış hatırlamıyorsam SKY ında yeni aldığı airbuslardan bu yaş sınırında (tabii SHGMye göre)olanlar vardı...Demek ki son zamanlarda ortaya atılan 3,5 havayolu planına SHGM ninde sadık olduğu anlaşılıyor....
  • Onur Air uçaklarını Arabistana kiralamış.Bu yeni aldığı da oraya gidiyomuş.Madem uçurmuyosunuz niye alıyosunuz bu uçakları.Alıyosanız da büyüyoruz demeyin.Bir de şu son kullanma tarihleri geçmiş efsane MD serisi dinazor uçakları filodan çıkarırsanız Onur Air yolcuları rahata kavuşacaktır.
  • ONUR AIR büyüyor ama ne yazıkki Onur Air'i Ankara'da göremiyoruz
  • Sayın Airporthaber bir 300-600 uçağının haberini tam 3 kere verdiniz sanki madalya vericekler Onur a getirdiyse getirdi Cankut Bagana istese 10 tane A330 getirir ne alemi var bu kadar abartmanın?*
  • OnurAir, isteyen kabul etsin isteyen etmesin Turkiyenin En buyuk ve Kurumsal Havayolu Sirketidir..Rakamlar ortada, Filo Ortada..Calisan Sayisi Ortada..Tasinan Yolcu Sayisi Ortada...
  • Olympic Hava Yollarından alınan A300-600 uçağı kaç yıllıktır? Olympic'in kayıtlarına göre neredeyse 18 yıllık. Onur Air'in büyüme çabalarını kutlamak gerek yanlız bu büyüme eski uçaklarla olmamalı.
  • Türkiyede wide body işleten THY den sonra ikinci şirket Onurdur.Şirketin Koltuk kapasitesine bakınız.1*A300-600=2*B737=2*A320=1,7B757=2*MD88=4*CRJ vs vs....Uçtuğu rotaları inceleyiniz.Ondan sonra konuşunuz.

Küresel krizin havacılık sektörü çok daha büyük ölçekte etkilenir ve dünyada birçok havayolu şirketi iflas edip yolcusuz kalan uçaklar hangara çekilirken Onur Air filosuna bir uçak daha kattı. 16 yıllık bir Türk şirketi olarak krize karşı bağışıklı olduklarını söyleyen Onur Havayolları Genel Müdürü Şahabettin Bolukçu; “Öz sermayesi güçlü şirketler için her kriz bir fırsattır. Onur Air olarak o kadar çok kriz atlattık ki bu krizi de bir fırsat olarak değerlendirebilecek aşıya sahibiz” dedi. Bolukçu; sadece bu tek uçak sayesinde bile ülkemize yılık 4 milyon dolar navlun döviz girdisi sağlanacağını söyledi.

Yakıt fiyatlarının en üst noktalara doğru tırmandığı Nisan ayında uçak alımı için görüşmelere başlayan Onur Air bir adet Airbus 300-600 tipi uçağın imzasını 31 Ekim tarihinde attı. Önceki gün İstanbul Atatürk Havalimanı’na gelen ve hemen hac-umre operasyonu için kiralandığı Suudi Arabistan Havayolları renklerine boyanan uçak daha önce Yunan Olimpic şirketinde uçuyordu.

Uçakta, 28’i business ve 241’i ekonomi olmak üzere toplam 269 koltuk bulunuyor. Bu uçakla Onur Havayolları uçak sayısını 25’e, koltuk kapasitesini ise toplam 5714’e çıkarttı.

Herkes küçülüyor, Onur Air büyüyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

inspector ~ 15 yıl önce
Gecenin bir vaktinde konuyla ilgili yapmış olduğum yorumumun neden hala yayınlanmadığını merak ediyorum doğrusu??? Hiçbir hakaret ve kötü söz içermeyen yorumumu yayınlayın lütfen. Ya da sadece 3-5 tanıdığınızın yorumlarıyla sitenizi çevirecekseniz bunu bilelim de ona göre yormayalım kendimizi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Berlin ~ 15 yıl önce
Maalesef Berline ucuslariniz yok..... :-( Erkan Kaptana selamlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
halis ~ 15 yıl önce
aklıevvel in birisi onurair in elindeki MD lerin kullanım tarihinin geçtiğini yazmı, yadediğim gibi zeka ile ilgili bir sorunu var, yada sallıyor sadece karalamak için, onurun md leri md-88 modeli ve dünyadaki en yeni md ler,ve üretim yıllarıda 1997, yani sadece 11 yaşındalar, ki bu yaş airline da gayet genç bir filo demek, millet 25 - 30 yaında uçaklarla uçuyo hala

Yanıtla

Kalan karakter 1000
enteresan ~ 15 yıl önce
SHGM yi anlamak imkansız...Antalya base bir şirketin 2 adet 737-400 anlaşmasını yaşı tam bilmiyorum ama 15 yakındı sanırım onaylamdığını duymuştum Onur air Türk sivil havacılığına bağlı değilmi...Bir de yanlış hatırlamıyorsam SKY ında yeni aldığı airbuslardan bu yaş sınırında (tabii SHGMye göre)olanlar vardı...Demek ki son zamanlarda ortaya atılan 3,5 havayolu planına SHGM ninde sadık olduğu anlaşılıyor....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
jeunepilot ~ 15 yıl önce
Onur Air uçaklarını Arabistana kiralamış.Bu yeni aldığı da oraya gidiyomuş.Madem uçurmuyosunuz niye alıyosunuz bu uçakları.Alıyosanız da büyüyoruz demeyin.Bir de şu son kullanma tarihleri geçmiş efsane MD serisi dinazor uçakları filodan çıkarırsanız Onur Air yolcuları rahata kavuşacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MURAT ~ 15 yıl önce
ONUR AIR büyüyor ama ne yazıkki Onur Air'i Ankara'da göremiyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pilot ~ 15 yıl önce
Sayın Airporthaber bir 300-600 uçağının haberini tam 3 kere verdiniz sanki madalya vericekler Onur a getirdiyse getirdi Cankut Bagana istese 10 tane A330 getirir ne alemi var bu kadar abartmanın?*

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Evrim SUTEL ~ 15 yıl önce
OnurAir, isteyen kabul etsin isteyen etmesin Turkiyenin En buyuk ve Kurumsal Havayolu Sirketidir..Rakamlar ortada, Filo Ortada..Calisan Sayisi Ortada..Tasinan Yolcu Sayisi Ortada...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çağdaş ~ 15 yıl önce
Olympic Hava Yollarından alınan A300-600 uçağı kaç yıllıktır? Olympic'in kayıtlarına göre neredeyse 18 yıllık. Onur Air'in büyüme çabalarını kutlamak gerek yanlız bu büyüme eski uçaklarla olmamalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Batman ~ 15 yıl önce
Türkiyede wide body işleten THY den sonra ikinci şirket Onurdur.Şirketin Koltuk kapasitesine bakınız.1*A300-600=2*B737=2*A320=1,7B757=2*MD88=4*CRJ vs vs....Uçtuğu rotaları inceleyiniz.Ondan sonra konuşunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000