26 Ocak 2011, Çarşamba 10:05:36

HER İLE BİR HAVAALANI... İSTANBUL'A 3. HAVAALANI!

AirportHaber yazarlarından Oktay Erdağı, bu haftaki köşesinde İstanbul'a yapılması planlanan üçüncü havalimanı projesini kaleme aldı. Peki, Erdağı neler dedi? İşte o yazı...
  • türkçeye yabancı dillerden giren bir çok kelime gibi hinterlandda kullanılmaktadır özellikle de bir coğrafya terimi olarak.
  • Türkce`de gercekten bu kelime var mi? Görünce cok gülümsedim, cünkü bu kelime almanca. :) Anlami da arkada kalan yerler

Elbetteki ülkemizde de modern çağın gereği olan kara, deniz, hava, demiryolu ve boru hatlarıyla taşımacılık modlarının tamamının entegre bir şekilde kullanılarak kombine taşımacılık geliştirilip yaygınlaştırılmalıdır. Zaten bu durum gerek kalkınma planlarında gerekse de yapılan tüm ulaştırma şuralarında defalarca vurgulanmıştır.
 
Ancak, unutulmamalıdır ki ülkemiz, Edirne’den Kars’a 1651 km olan, 777 bin km² yüz ölçümlü, ticaret ve turizm merkezleri dağınık, zorlu doğa ve iklim koşullarına sahip büyük bir ülkedir. 1976 yılında benim Ulaştırma Bakanlığı’nda işe başladığım tarihte yapımına  başlanan Ankara- İstanbul hızlı tren projesinin benim 32 yıl çalışıp, 21 hükümet, 33 bakan eskitip emekli olmama rağmen bu güne kadar geçen 35 yılda bitmemek için direnmesinin, ülkemizdeki inşaat sektörünün gelişmemişliği veya bu projeye yeterli kaynak ayrılamamasıyla da ilgili olduğunu sanmıyorum. Türk inşaat sektörünün gelişmişlik düzeyini ve başarısını tüm dünya kabul etmektedir. Sadece Ayaş Tüneli için yaklaşık 1 milyar doların harcandığı da bilinmektedir.

Bu nedenle geçmiş yıllardaki hükümetler  tarafından yerel yöneticilerin ve yöre halkının yoğun talepleri doğrultusunda uzunca bir süre uygulanan “Her İl’e Bir Havaalanı” politikası ile yaygın hava taşımacılığı için gerekli olan temel altyapının oluşturulmasının ülkemiz için doğru bir politika olduğunu değerlendiriyorum.

AirportHaber yazarlarından Oktay Erdağı'nın kaleme aldığı yazının tamamı için TIKLAYIN

HER İLE BİR HAVAALANI... İSTANBUL'A 3. HAVAALANI!

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
türkçeye yabancı dillerden giren bir çok kelime gibi hinterlandda kullanılmaktadır özellikle de bir coğrafya terimi olarak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Türkce`de gercekten bu kelime var mi? Görünce cok gülümsedim, cünkü bu kelime almanca. :) Anlami da arkada kalan yerler

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000