05 Şubat 2012, Pazar 08:18:54

HER GEÇEN GÜN EYLEMCİ SAYISI BÜYÜYOR

Berlin ve Frankfurt'ta binlerce kişi, gece uçuşlarının yasaklanması için yürüdü.
Uzun yıllar boyu tartışma konusu olan ve gündemden düşmeyen Frankfurt Havaalanı Kuzey-Batı Pisti'nin kapatılması için mücadelesine devam eden Wiesbaden Çevre Çalışma Grubu (AKU Wiesbaden) geniş çaplı bir protesto yürüyüşüne imza attı.

Yaklaşık 15 bin kişinin katıldığı yürüyüşte Kuzey-batı pistinin çevre ve ses gürültüsü verdiği gerekçesi ile havaalanı yakınlarında oturanların rahatsız olduğu dile getirildi.

Almanya'nın en büyük ve en yoğun uçuş noktası olan Frankfurt Uluslararası Havalimanı'nın uçuş koridorunda yaşayan binlerce kişi ellerinde pankartlarla gece uçuşlarını protesto ettiler.

"Binlerce uçağın inip kalktığı havaalanında gece uçuşu istemiyoruz" diyen protestocular, hazırladıkları pankartlarla seslerini yetkililere duyurmaya çalıştılar.

"Uçak gürültüsünü durdurun, sesimizi duyun" sloganları atan göstericiler, özellikle yeni açılan Kuzey-Batı pistinin ağırlıklı olarak kullanılmasını sert bir dille eleştirdiler.

Göstericiler Başbakan Volker Bouffier ve havaalanını işleten Fraport'tu tutumlarından dolayı kınadı. Gösteriye çok sayıda Türk vatandaşının da katıldığı dikkat çekti.

Gösteriye davulla katılan Hasan Ağgül, "32 yıldır Almanya'da yaşıyorum. Uçak seslerine artık tahammül edemiyoruz. Gelen misafirlerimiz, dışarı çıkmak isteyen çocuklarımız sesten bunaldılar. Özellikle son 6 aydır büyük sıkıntı yaşıyoruz. Mart ayında Leipzig Mahkemesi gece 22.00-06.00 arası uçuşlara izin verme kararı alacak. Bu kararın alınmaması için elimizden geleni yapacağız. Herkesi bu anlamlı protestolara desteğe bekliyoruz." dedi.

Bu arada, Wiesbaden Çevre Çalışma Grubu'nun Berlin'de düzenlediği yürüyüşe de ilgi büyük oldu. Berlin Schoenefeld Havalimanı'nda, organize bir grup, ellerinde pankartlarla beraber ciddi bir protesto gösterisi düzenledi.

Göstericiler, havaalanından gece uçuşu yapılmaması ve talep edilen diğer düzenlemelere uyulması istediler. Emniyet güçleri ise yaptığı açıklamada protestoya Bad Vilbel, Flörsheim, Frankfurt-Lerchesberg, Hanau, Kelsterbach, Mainz, Mörfelden-Walldorf, Niederrad, Offenbach, Steinheim, Wiesbaden ve çevre bölgelerinden 15 bin kişinin katıldığını açıkladılar. Gösteriye katılanlar seslerinin duyulmaması halinde protesto yürüyüşlerinin daha da genişleyerek süreceği mesajını verdiler.
HER GEÇEN GÜN EYLEMCİ SAYISI BÜYÜYOR

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000