20 Mart 2018, Salı 11:50:17

Her 100 Kilometreye bir havalimanı için son viraj!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, Türkiye'de aktif havalimanı sayısının 55'e ulaştığını, 2023 yılına kadar yapımı tamamlanacak havalimanlarıyla isteyen herkesin en fazla 100 kilometre mesafede havalimanına ulaşabileceğini bildirdi.
  • Havaalanı yaparken öncelik ihtiyaç ve rantabil olması. Bunlar gözetmeden yapılan havaalanları halkın sırtına yük olur , şuanda köprülerde olduğu gibi. Hava yolları maliyetleri karşılayacak alanlara uçar. Örneğin Lufthansa Almanya dan Türkiye ye 2 noktadan direkt uçar fakat yalnızca Munich hattında TK dan daha fazla business class yolcu taşır.
  • Sayın bakanım her 100 km ye bir havalimanı diyorsunuzda ülkede bunun için bölgesel yolcu uçakları gerekiyor hem maliyetleri azaltmak ve randıman sağlamak adına hem de yolcu başına olan maliyetler adına daha sağlıklı ve doluluk oranlarıda daha iyi olur,dünyada bunun örnekleride çok
  • Sadece yol değil havalimanı yapdı da dersiniz.
  • Aktif 55 havalimanından kaç tanesi kar etmektedir. Şimdi sizi zahmete sokmadan söyleyeyim sadece 10 tanesi kalan 45 havalimanının işletme maliyetlerini dahi karşılayamıyor. Sonuç hazineden vatandaşın ödediği vergilerden zararlar karşılanıyor.
  • Bakan Arslan beyin yapmış olduğu hizmetlerden ötürü teşekkürlerimi sunar başarılarının devamını dilerim Bakan Arslan beyin dediğine göre 100 km de bir havalimanı diyor peki karaman da bile olacak olan havalimanı aydında neden olmuyor sadece eğitim uçuşları yapılıyor diğer uçuşlarada açılmalı bu kadar millet denizli veya izmire gidip gelmemeli....
  • almanyada havalimanı sayısı 500'den fazla bizde ise 97 tane var. uçurum.
  • cukurova bolgesindeki sehirlerde herkesin dilinde yillardir her konuda birsey var: tipki ibb'nin oy alamadigi yerlere metro yapmamasi gibi, buralardan hukumete oy cikmadigi surece cukurovada yatirimdir hizmettir ya-pil-maaaz... zamaninda iptal edilmeyip yuklenicinin kredisine yardimci olunsaydi (cunku kimlere ne yardimlar yapiliyor goruyoruz) destek olunsaydi cukurova simdiye coktan bitmisti. peki noldu? o kadar yatirim yapildi fesih edildi.. yeniden ihale yapildi zaman kaybedildi.. ihale peskes cekildi maliyet.. simdi de ustyapi ihalesi cikacak, peskes... amaaaaaan ayni film ayni film
  • çukurova havalimanı yanlış bir projedir seçilen bölge verimli arazilerin ortası ve adana da geliştirilmeye müsait havalimanı zaten var , ticari açıdan bakılırsa seçilen lokasyon yine yanlış var olan havalimanı yakınına yapılıp adana havalimanını kapatma firkri var bu bölge için olumsuz bir gelişme , mersin için havalimanı yapılacaksa eğer bu mersinin batı bölgelerinde yapılabilirdi serbest bölge ve liman yakınlığı için , ama var olan proje yer olarak hiç iyi olmayacağını göreceklerdir
  • Bugüne kadar hükümetin en değer vermediği havalimanı Çukurova havalimanıdır. Hem Sebze ve meyve kargo potansiyeli fazla hemde yolcu potandiyeli. Bu sebeplerden dolayı öncelikli olması gerekirken en sonlara itildi.
  • Havacılık hayalle yönetilmez havacılık ciddi iştir ortalıkta garip garip havaalanları dolu kastamonu ne alemde ya zonguldak var olan boş boş duruyor yeni boşlar yapılmaya çalışıyor yazık paralara çarçur etmeyin.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, Türkiye'de aktif havalimanı sayısının 55'e ulaştığını, 2023 yılına kadar yapımı tamamlanacak havalimanlarıyla isteyen herkesin en fazla 100 kilometre mesafede havalimanına ulaşabileceğini bildirdi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ulaştırma sisteminin en önemli dişlilerinden biri olan havacılığın gelişmesi için 2003'ten bu yana köklü adımlar atıldığını söyledi.

Bütçe dışında alternatif finans modeli olan kamu-özel iş birliği çerçevesinde hayata geçirilen projelerle özel sektörün sivil havacılıkta önünün açıldığına işaret eden Arslan, seyahat maliyetlerinde düşüş yaşanırken, havayolunun "halkın yolu" olmasının sağlandığını dile getirdi.

Aktif havalimanı sayısının yurt içinde 55'e çıktığını belirten Arslan, "Rize-Artvin, Yozgat, Bayburt-Gümüşhane (Salyazı), Karaman, İzmir Çeşme-Alaçatı, Batı Antalya, Çukurova ve Tokat havalimanlarının da yapımı için adımlar atıldı." diye konuştu.

Arslan, Rize-Artvin ve Çukurova havalimanlarının alt yapı inşaatlarının sürdüğüne dikkati çekerek, bu yıl ihalesi yapılan Yozgat Havalimanı'nda da sürecin devam ettiğini ifade etti. Bayburt-Gümüşhane (Salyazı) Havalimanı'nda yer tesliminin yapıldığını, Tokat Havalimanı'nda mali tekliflerin alınması aşamasına gelindiğini bildiren Arslan, Karaman Havalimanı'nın da bu yıl içinde ihalesinin yapılacağını belirtti.

Yap-işlet-devret (YİD) modeliyle yapılacak İzmir Çeşme-Alaçatı Havalimanı için 20 Nisan'da ihale yapılacağını aktaran Arslan, yine YİD modeliyle inşa edilecek Batı Antalya Havalimanı için fizibilite çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

"Çukurova Havalimanı'nda teklifler haftaya alınmaya başlayacak"

Bakan Arslan, Çukurova Havalimanı'nın altyapı inşaatının bu yıl içinde biteceğini ve üst yapı için de gelecek hafta tekliflerin alınmaya başlanacağını söyledi.

Tokat Havalimanı'nda ise altyapı için ihaleye çıktıklarının dile getiren Arslan, teknik değerlendirme çalışmalarının tamamlandığını, mali teklifleri alma aşamasına geldiklerini bildirdi.

Arslan, yurt içinde havayolunu kullanan vatandaşların ve yabancı konukların yüzde 90'ının karayoluyla en fazla 100 kilometre yol alarak herhangi bir havalimanına erişebildiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"2023'e kadar yapımı tamamlanacak Rize-Artvin, Karaman, Bayburt-Gümüşhane, Yozgat, İzmir Çeşme, Batı Antalya, Çukurova ve Tokat havalimanlarıyla havayolunu yurt içinde kullananların tamamı, 100 kilometre mesafe katederek herhangi bir havalimanına ulaşabilecek."

"Yurt dışı uçuş ağı yüzde 372 arttı"

Uçak sayısının 2003 yılında 162 iken bugün 517'ye çıktığını, toplam yolcu sayısının 2003'e göre yaklaşık 6 kat artarak geçen yıl sonunda 193,3 milyona yükseldiğini dile getiren Arslan, "Havacılık anlaşması bulunan ülke sayısının 81'den 169'a çıkması Türk sivil havacılığına büyük katkı sağladı." değerlendirmesinde bulundu.

2003'te 2 havayolu şirketiyle 60 noktaya gidilen yurt dışı uçuş ağı bulunduğuna dikkati çeken Arslan, bu ağın yüzde 372 arttığını, bugün itibarıyla 6 havayolu şirketiyle 121 ülkede 300'ü aşkın noktaya ulaşıldığını söyledi.

Arslan, Türkiye'nin, yıllık 200 milyon yolcu kapasiteli olacak ve ilk etabı 29 Ekim'de devreye girecek İstanbul Yeni Havalimanı ile dünyanın en önemli transit merkezlerinden biri haline geleceğine dikkati çekerek, projenin tamamlanmasıyla Türkiye'nin havacılık tarihinde yeni bir sayfa açılacağını kaydetti.

Her 100 Kilometreye bir havalimanı için son viraj!

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Havaalani ~ 6 yıl önce
Havaalanı yaparken öncelik ihtiyaç ve rantabil olması. Bunlar gözetmeden yapılan havaalanları halkın sırtına yük olur , şuanda köprülerde olduğu gibi. Hava yolları maliyetleri karşılayacak alanlara uçar. Örneğin Lufthansa Almanya dan Türkiye ye 2 noktadan direkt uçar fakat yalnızca Munich hattında TK dan daha fazla business class yolcu taşır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bölgesel Uçaklar Şart ~ 6 yıl önce
Sayın bakanım her 100 km ye bir havalimanı diyorsunuzda ülkede bunun için bölgesel yolcu uçakları gerekiyor hem maliyetleri azaltmak ve randıman sağlamak adına hem de yolcu başına olan maliyetler adına daha sağlıklı ve doluluk oranlarıda daha iyi olur,dünyada bunun örnekleride çok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KAy ~ 6 yıl önce
Sadece yol değil havalimanı yapdı da dersiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsraf ve zarar ~ 6 yıl önce
Aktif 55 havalimanından kaç tanesi kar etmektedir. Şimdi sizi zahmete sokmadan söyleyeyim sadece 10 tanesi kalan 45 havalimanının işletme maliyetlerini dahi karşılayamıyor. Sonuç hazineden vatandaşın ödediği vergilerden zararlar karşılanıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Treasury ~ 6 yıl önce
12 nüfuslu bir ailede 4 kişi çalışıyor hepsine bakıyor,gül gibi geçinip gidiyorlar,sıkıntı yok.Aile dayanışması var,istihdam var,ekmek var...Kıskanma,doğru hesap yap...Vahşi kapitalizmi örnek alma...81 milyonuz....Hazineden tek kuruş takviye yok aksine hazineye kazanç var....Yıl sonu bilançosuna bak,totalde kar yazıyor55 nüfuslu aile.Bilmeden manüpilasyon da yapma.
aydın çıldır ~ 6 yıl önce
Bakan Arslan beyin yapmış olduğu hizmetlerden ötürü teşekkürlerimi sunar başarılarının devamını dilerim Bakan Arslan beyin dediğine göre 100 km de bir havalimanı diyor peki karaman da bile olacak olan havalimanı aydında neden olmuyor sadece eğitim uçuşları yapılıyor diğer uçuşlarada açılmalı bu kadar millet denizli veya izmire gidip gelmemeli....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aydın ~ 6 yıl önce
Bravo eminim bakan sizin adınızı not edip ödül verecektir. Ayıptır kardeşim ayıp
fxts ~ 6 yıl önce
almanyada havalimanı sayısı 500'den fazla bizde ise 97 tane var. uçurum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
peskese yazik ~ 6 yıl önce
cukurova bolgesindeki sehirlerde herkesin dilinde yillardir her konuda birsey var: tipki ibb'nin oy alamadigi yerlere metro yapmamasi gibi, buralardan hukumete oy cikmadigi surece cukurovada yatirimdir hizmettir ya-pil-maaaz... zamaninda iptal edilmeyip yuklenicinin kredisine yardimci olunsaydi (cunku kimlere ne yardimlar yapiliyor goruyoruz) destek olunsaydi cukurova simdiye coktan bitmisti. peki noldu? o kadar yatirim yapildi fesih edildi.. yeniden ihale yapildi zaman kaybedildi.. ihale peskes cekildi maliyet.. simdi de ustyapi ihalesi cikacak, peskes... amaaaaaan ayni film ayni film

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cukurova ~ 6 yıl önce
çukurova havalimanı yanlış bir projedir seçilen bölge verimli arazilerin ortası ve adana da geliştirilmeye müsait havalimanı zaten var , ticari açıdan bakılırsa seçilen lokasyon yine yanlış var olan havalimanı yakınına yapılıp adana havalimanını kapatma firkri var bu bölge için olumsuz bir gelişme , mersin için havalimanı yapılacaksa eğer bu mersinin batı bölgelerinde yapılabilirdi serbest bölge ve liman yakınlığı için , ama var olan proje yer olarak hiç iyi olmayacağını göreceklerdir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B737 ~ 6 yıl önce
Bugüne kadar hükümetin en değer vermediği havalimanı Çukurova havalimanıdır. Hem Sebze ve meyve kargo potansiyeli fazla hemde yolcu potandiyeli. Bu sebeplerden dolayı öncelikli olması gerekirken en sonlara itildi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ercan ~ 6 yıl önce
ADA tarafı karşı, şehir merkezinden ulaşım o kadar kolayken 30-35 km ye kim gidecek? Hem metrosu da havalimanı bitişinden 20 sene sonra başlayacaksa birde !!
01adana ~ 6 yıl önce
Cunku adana uvey evlat itilip kalkilan havalimaninini bitirseler saha kalkacak onemli ve stratejik bolge burasi cok degerli ve kiymetli
E-devlete ~ 6 yıl önce
Baktım ben 7. Nesilmişim milli uçağımız daha inanılmaz nesilli olucak kimse tutamayacak şaha kalkıp gidicek millet kıskanacak.
Hayaller hayaller ~ 6 yıl önce
Havacılık hayalle yönetilmez havacılık ciddi iştir ortalıkta garip garip havaalanları dolu kastamonu ne alemde ya zonguldak var olan boş boş duruyor yeni boşlar yapılmaya çalışıyor yazık paralara çarçur etmeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000