10 Ocak 2010, Pazar 12:20:48

Hem güvenli hem kanserli!

ABD ve İngiltere'deki havaalanlarında kullanılmaya başlanan yeni X-ray cihazlarının tek 'kusuru' kişiyi çıplak göstermesi değil, cihazlar kanser de yapıyor...
  • daha gecen gun agzimin rontgeni cekildi be ölmem herhalde
  • Bu guvenlik tedbiri Amerika degilde Atatürk Havalimaninda yapilsaydi, yorum yazanlarin tavri daha farkli olurdu bundan hic suphem yok. Ancak konu Amerika olunca , onlarin yaptigi hersey dogruymuscasina " şak şak "cılık yapan yorumcularin haline acıyorum. Kendi degerlerinden yoksun , deger nedir bilmeyen degersiz insanlar toplulugu olarak nitelendiriyorum.
  • bu türden kapılar uygulandığı ülkelerde İKİNCİ KADEME güvenlik için kullanılıyor.yani ceket-kemer-saat-kalem-çakmak -kolye vb. çıkarıldıktan sonra manyetik kapı hala alarm vermeye devam ederse bu uygulamaya geçiliyor.tabiki birde şüpheli davranışlarda bulunanlar için.
  • Sigara da kanser yapıyor.

Havaalanı güvenliğinde yolcuların çıplak görüntülerini üreten X-ray cihazlarıyla ilgili tartışma sürerken şimdi de bu cihazların yüksek oranda kansere sebep olma riski taşıdığı konuşuluyor. Amerika ve İngiltere’deki bazı havaalanlarına yerleştirilen ve kişinin kıyafetlerinin altını gösterdiği için tartışma konusu olan cihazların yüksek oranda radyasyon yaydığını söyleyen uzmanlar, yeni tip X-ray cihazlarının kullanılmaya başlanmasıyla kanser vakalarının artacağına inandıklarını söylüyor.

ABD’li nükleer fizikçi Dr. Arjun Makhijani, “Havaalanlarına yerleştirilen yeni tip güvenlik cihazlarından geçerken aldığınız radyasyon vücudunuzda kalıyor. Önceki cihazlar, tıpkı hastanede röntgen çektirdiğinizde kullanılan cihaz gibi radyasyonu sadece bedenin içinden geçiriyordu. Yani ışınlar ön taraftan vücudunuza girip, bedeninizin arka kısmından dışarı çıkıyor ve havada kayboluyordu. Bu cihazdaysa ışınlar bedenin içinden geçip kaybolmuyor. Bedene çarpıp içerde kalıyor, bir kısmı da geri dönüyor” diyor. Cihazdan alınacak radyasyon oranının düşük olduğunu da söyleyen Makhijani, ancak bu miktarın sık uçanlar ve çocuklar için tehlikeli olabileceğini ifade ediyor.

Columbia’daki Radyolojik Araştırmalar Merkezi’nden David J. Brenner’sa bu cihazları ‘kanser üretme makineleri’ olarak tanımlayıp riskin ciddi ve yüksek olduğunu anlatıyor ve hamile kadınlar ve çocukların bu cihazlardan geçmesinin doğru olmadığını ekliyor.

Kanal D Haber

Hem güvenli hem kanserli!

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
daha gecen gun agzimin rontgeni cekildi be ölmem herhalde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu guvenlik tedbiri Amerika degilde Atatürk Havalimaninda yapilsaydi, yorum yazanlarin tavri daha farkli olurdu bundan hic suphem yok. Ancak konu Amerika olunca , onlarin yaptigi hersey dogruymuscasina " şak şak "cılık yapan yorumcularin haline acıyorum. Kendi degerlerinden yoksun , deger nedir bilmeyen degersiz insanlar toplulugu olarak nitelendiriyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu türden kapılar uygulandığı ülkelerde İKİNCİ KADEME güvenlik için kullanılıyor.yani ceket-kemer-saat-kalem-çakmak -kolye vb. çıkarıldıktan sonra manyetik kapı hala alarm vermeye devam ederse bu uygulamaya geçiliyor.tabiki birde şüpheli davranışlarda bulunanlar için.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sigara da kanser yapıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000