12 Kasım 2012, Pazartesi 09:35:46

HEM ÇALIŞ HEM PİLOT OL

Er-ah uçuş okulu, çalışan öğrencileri rahata kavuşturacak %75 uzaktan eğitim modelini hayata geçirdi. Böylelikle pilotluk hayali kuranlar için, hem eğitimini hem işini aksatmadan pilot olabilme yolu açıldı.
  • Meyve veren ağaç taşlanır. Şu an Türkiye'de tek e-kitapla ATPL eğitimi veren, ezbere değil öğrenmeye yönelik öğrencisi zorlayan ve motive eden, G1000 uçakları ve filosu kadrosu ile yabancı öğrencilere eğitim verme kabiliyeti olan bir okuldur. Kimse bu okulu görmeden, ziyaret etmeden eleştirmesin. Ayrıca uzaktan eğitim konusunda da %75 yetkiyi alan Tek Okuldur. bu sistemde gerçek anlamda eğitim verilir. Sözlü ve yazılı sınavlardan geçen kişiler o dersi geçmiş sayılır ve SHGM de sınavlara girmeye hak kazanır. Herkes bu sıralardan geçmiştir. Kimse kimseyi küçümsemesin, zamanı gelince herkes tecrübeye ulaşacaktır.
  • Peki fiyat ve ödeme koşulları konusunda bilgi verebilirmisiniz?
  • Bu işi dünyada pilot olabilmişlerin yüzde doksanından fazlası bu şekilde yapmıştır. kaldıki 15 bin kusur soruyu ezberlemek yetmiyor hepsini ezberleyerekde yapamassın!! yeri geliyor harita acıyorsun hesap yapıyorsun.. birde bu atpl e çalıştığın kadar ( ezber yada farklı bir yok ) kpss ye çalışsa bi insan inanın bana en azından biryerlere atanıcak kadar puan alabilir!! keşke bu sektörde Turk pilot karşıtı yorum yapan arkadaşların çalıştığı sektörede yabancı iş alımı yapılsa kendiside işsiz kalsa..
  • Katılıyorum.Şu anda işsiz TRI kaptan bile var; değil ki 200 saatle iş bulasın.
  • Bugün yolcu olarak uçtum,artık ben de pilot olabilirim sanırsam!!!
  • Ankarada sivil havacilik pilotluk sinavlarinda yasadigim bir animi anlatayim. Bilenler bilir shgm deki sinavlar streslidir. bir gun shgm deyiz herkes sinava cagrimayi bekliyor bir yandanda da soru cozuyor konu calisiyor derken birden soyle uc dort kisilik bir grup geldi arkadaslar erah tanmis o gun yeni duydum bu ucus okulunun ismini ama arkadaslari gorseniz bir rahat bir rahatlar anlatamam dedim naneyi yedik adamlara bak sonra ben sorulara bakiyodum bu arkadaslardan biri benim bilgisayarin ekranina dogru soyle bi uzandi ve dediki ne yapiyosunuz abi bu nedir neye bakiyorsunuz, dedim kendi kendime herhalde arkadas saka yapiyor dedimki bu atpl online buradan sorular cozuyorsun sinava hazirlaniyorsun simdi dikkat cocuk demezmi ama abi bu sorular yabanci dilde yani hangi dilde oldugunu bile anlamamis garibim dedim evet ingilizce sinav. Cocuk demezmi abi ben sinavlari turkce yapiliyor diye biliyorum ve arkadaslarida oyle biliyormus. O an ben sok oldum aslinda meslek adina uzuldum yazik...
  • Abartmayın arkadaşlar, sonuçta alınan eğitim sonunda pilot adayı arkadaşlarımızı denetleyen Sivil Havacılık diye bir kurum var. Yeterli görmedikleri arkadaşlara lisans verilmiyorlar, kendilerini geliştirmeleri için tekrar süre tanınıyor. Yani uzun lafın kısası boşa yormayın kendinizi, bunun kararını verecek olan sizler değilsiniz. Hem ben pilot arkadaşlara güveniyorum, ne mutlu sizlere...
  • aslında sıkıntı olan konu 6-7 ay yer dersi ya da 1 ay yer dersi değil. tabikide 6-7 ay okula gidip akşama kadar ders dinleyip günü öldürmek iyi birşey değil ama sorun bu değil ki. 6-7 ay yer dersine gidip mezun olan ile 1 ay yer dersine gidip mezun olan baby pilotcuklar gene iş bulamayacak ??
  • Bilmeden ne kadar çok konuşan bu forumda, eğitim alamıyoruz diye kıskançlıktan mı yaparlar neden yaparlar bilemiyorum ama, güvenmiyorsanız Türk pilotlarına binmeyin uçaklara falan orada uçanların nerde eğitim aldığını nasıl aldığını çok iyimi biliyorsunuz da konuşuyorsunuz, pilot olmak için verilen teori ve uçuş sınavlarının zorluğunu bir araştırın, veya havayoluna girmeden önce geçilen minimum 3 aşamalı mülakatları bir tecrübe edin öyle konuşun. Uzaktan eğitim opsiyonel birşeydir, arzu eden seçer arzu etmeyen seçmez, ama bunun mezun olmak veya havayoluna girmek ile alakası yok. İnanın bu laf ettiğiniz sistemde yer alan veya ezberliyorsunuz dediğiniz derslerden 3 cümle bak çok değil 3 cümle bile anlayamazsınız. Ama lafa gelince hepiniz pilotsunuz. Sizler var oldukça zaten Sivil Havacılığımız gelişmiyor gelişmeyecekte. Uçakta bir sarsıntı olsa tüm bildiğiniz duaları edersiniz ama, hayatınızı kurtarsa o pilot şükredersiniz. Şimdi yok öyle ders geçiyorlar yok böyle diye topa tutuyorsnz
  • tabiri caizse ineğimdir ,hırslıyımdır ancak bir müddet para sıkıntım vardı bunu da duydumm ya playstation da iyyimdir konsollar süper ben kasarım bunu bekleyin geliyorrrrrrrr

Türkiye’nin en prestijli uçuş okullarından Antalya merkezli  Er-Ah Uçuş Okulu, dünyada birçok uçuş okulu tarafından kullanılan uzaktan eğitim modelini  hayata geçirerek Türkiye’de bir ilke imza attı.

Uzaktan eğitim modelinde pilotaj eğitimi alan öğrenci, 7 aylık eğitim süresince sadece 33 gün eğitime gelecek, diğer günlerde ipadinden PADPILOT uygulamasıyla derslerine çalışacak.

SHGM tarafından %75 uzaktan %25 yerinde eğitime ilişkin yetki alan ve 10 Aralık 2012 tarihinde yeni dönem uzaktan ATPL teorik bilgi kursu eğitimini başlatacak olan Erah Uçuş Okulu’nun kullandığı eğitim sistemi PADPILOT,  kolaylıkla ipade yüklenebiliyor.  ATPL teoriye ilişkin 14 dersin tamamı konu anlatımlı soru bankası ve ders bitimlerinde ara sınavları barındıran bu sistemin öğrencilere birçok avantajı bulunuyor.

Uzmanlar, uzaktan pilotaj eğitiminin avantajlarını şöyle sıralıyor:

-Toplam 3 modülden oluşan sistemin her modülü yaklaşık iki buçuk ay sürüyor. Her modül sonunda öğrenci sınavlara girmeye hak kazanıyor.

- Öğrenciler uzaktan eğitim aşamasındayken PIC (Yalnız uçuş)olarak adlandırılan ‘’Sorumlu Pilot Uçuşlarını da yaparak hem vakit kazanıyor hem de uçuşa ara vermedikleri için öğrenilenlerini tekrar edebiliyor.

- Uzaktan eğitim sayesinde Eğitim 14-16 ayda bitirilebiliyor.

- Hem çalışıp hem de pilotaj eğitim almak isteyenler için toplamda sadece 33 gün yerinde eğitim zorunluluğu olması nedeniyle yıllık izinle bile derse katılım sağlanabiliyor.

- Ders devam zorunluluğu tek seferde 33 gün olarak planlanmadığı için,12,11 ve 10 gün olarak 2 buçuk ayda bir planlandığı için devamlılık konusunda öğrenciler çok zorlanmıyorlar.

- Okulda oluşturulan uzaktan eğitim sınıfı ile isteyen öğrenci istediği zaman sınıfta çalışıp takıldığı konuları anında öğretmenleri ile çözüme kavuşturabiliyor.

- İnternet olan her yerde çalışan bir sistem olması sebebiyle öğrenciler her boşluğu değerlendirebiliyor.

HEM ÇALIŞ HEM PİLOT OL