10 Ocak 2010, Pazar 07:20:02

Heliport ihalesi Başbakan'ın mahallesinde...

İstanbul genelinde 10 heliport yaparak işleteceğini açıklayan İSPARK, ilk inşaatı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Mahallesi Kısıklı'da gerçekleştiriyor...

İstanbul genelinde 10 heliport yaparak işleteceğini açıklayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki İSPARK, ilk inşaatı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Mahallesi Kısıklı'da gerçekleştiriyor.

19 Ocak'ta gerçekleştirilecek ihalenin tahmini bedeli ve geçici teminatı açıklanmadı. İhaleye katılacaklar önerdikleri tahmini bedelin yüzde 3'ü kadar geçici teminat yatıracak. İhaleyi kazanana 5 iş günü içinde yer teslimi yapılacak. Yer teslimi yapıldıktan sonra 30 gün içinde işin bitirilmesi gerekiyor. Normal koşullarda işin ihalesinin en geç Şubat sonuna yetişmesi gerekiyor.

Helikopter taksilere yer hizmeti vermek amacıyla pist inşası hazırlık çalışmalarını sürdüren İSPARK, İstanbul’un çeşitli semtlerindeki incelemelerini tamamlamış ve yedi adet potansiyel pist alanı tespit etti. Öncelikli olarak Avrupa ve Anadolu yakasında birer adet helikopter pisti yapmayı planlayan İSPARK, heliport yönetmeliğine ve projenin hedef kitlesine en uygun alanları tespit etmek amacıyla fizibilite çalışmalarını devam ettiriyor. İSPARK, heliport projesi ile birlikte havayolu taşımacılığındaki yerini de alarak artan hava taksi talebine yönelik önemli bir ihtiyacı da karşılamayı hedefliyor.

Heliport ihalesi Başbakan'ın mahallesinde...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000