29 Ocak 2010, Cuma 07:14:28

"Helios kazası pilot hatası"

2005 yılının ağustos ayında yaşanan Helios kazasının sorumlusu olarak pilotlar gösterildi.
  • bu zaten kesinleşmişti suç hem teknik ekibin hemde pilotların .ama büyük ölçüde pilotların.tamam teknik ekip basıç kontrolü yaptıktan sonra basınç kontrol düğmesini elle kumandada bırakmışlardı .ancak pilotlar kalkış öncesinde bunu fark etmemekle birlikte basınç uyarı sinyalinide ,kalkış uyarı sinyali olarak algılamışlardı. kuleyle bu sinyal üzerinde konuşurken bilinçleri kapandı sonrası da malum.ayrıca bu kazadan sonra boeing sinyal sesini daha belirgin bir başka sesle değiştirdi...bu uçakta birde cabin ekibinden biri similatör tecrübesi olduğu için kokpitte en son oturan kişiydi. ancak oda bilinci açık olmasına rağmen uçağı indirmek yerine düşürmüştü(bence biraz çaba gösterse durum başka olabilirdi)olan gene 737 ye oldu...
  • teknik ekibin hatası var tabii.. pilotların basınçlandırmayı kontrol etmeyeceklerini akıl edememiş.. ne kavun teknik personeller var.. cık cık.. :)
  • hiç mi uçak kabin basıncını düzenleyen sistemin manuel modda bırakan uçağın bakımını yapan teknik ekibin suçu yok?
  • ucak sistem uyarilarina aldirmayan, bozuk gostergelerle yola cikan ucaklar ve pilotlar iste boyle uzucu kazalara sebeb oluyorlar.

Yunan uzman İlias Nikolaidis, 14 Ağustos 2005’te meydana gelen “Helios” uçak kazasında, suçun uçak pilotlarına ait olduğunu söylediğini bildirdi.

Lefkoşa Rum Ağır Ceza Mahkemesi’nde geçtiğimiz çarşamba günü görülen davada, Nikolaidis’in, uçak pilotlarının kabin basıncında değişiklik olduğuna dair uçak sistemlerinin vermiş olduğu uyarıyı anlamadıkları, dolayısıyla pilotların herhangi bir müdahalede bulunmadıkları ve bunun sonucunda da uçağın düşmesine neden olduklarını söylediğini yazdı.

 

"Helios kazası pilot hatası"

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
bu zaten kesinleşmişti suç hem teknik ekibin hemde pilotların .ama büyük ölçüde pilotların.tamam teknik ekip basıç kontrolü yaptıktan sonra basınç kontrol düğmesini elle kumandada bırakmışlardı .ancak pilotlar kalkış öncesinde bunu fark etmemekle birlikte basınç uyarı sinyalinide ,kalkış uyarı sinyali olarak algılamışlardı. kuleyle bu sinyal üzerinde konuşurken bilinçleri kapandı sonrası da malum.ayrıca bu kazadan sonra boeing sinyal sesini daha belirgin bir başka sesle değiştirdi...bu uçakta birde cabin ekibinden biri similatör tecrübesi olduğu için kokpitte en son oturan kişiydi. ancak oda bilinci açık olmasına rağmen uçağı indirmek yerine düşürmüştü(bence biraz çaba gösterse durum başka olabilirdi)olan gene 737 ye oldu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
teknik ekibin hatası var tabii.. pilotların basınçlandırmayı kontrol etmeyeceklerini akıl edememiş.. ne kavun teknik personeller var.. cık cık.. :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
hiç mi uçak kabin basıncını düzenleyen sistemin manuel modda bırakan uçağın bakımını yapan teknik ekibin suçu yok?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ucak sistem uyarilarina aldirmayan, bozuk gostergelerle yola cikan ucaklar ve pilotlar iste boyle uzucu kazalara sebeb oluyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000