29 Kasım 2009, Pazar 11:52:20

HELIOS DAVASI BAŞLADI

Güney Kıbrıs’ta son dönemlerin en ilgi çekici davası geçtiğimiz cuma günü başladı.
  • darısı ATLASJET davasının başına.
  • hadi canım telsiz teması kurulamadıgı için havalandı f 16 lar kimseyi göremeyince kokpitte uçağı indirdiler daglara daglara

Simerini gazetesi, 121 kişinin ölümüyle sonuçlanan, Güney Kıbrıs’ın ilk özel uçak şirketi olan “Helios” şirketine ait uçağın düşmesi ile ilgili açılan davanın, geçtiğimiz gün Rum Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandığını bildirdi.

Boeing 737 tipi uçak 2005 yılında Larnaka’dan, Yunanistan’ın başkenti Atina’ya gitmek ve Atina – Selanik seferini yapmak için havalanmış ve havalandıktan bir süre sonra radardan kaybolmuştu. Uçağın radardan kaybolması üzerine Yunanistan makamları olası bir korsan girişimi şüphesiyle arama başlatmış ve daha sonra dağa çakılan uçağın enkazı bulunmuştu.

Gazete, “Helios” uçak şirketi Başkanı Andreas Draskos, Müdür Dimitris Pantazis, uçak şirketinin baş pilotu Bulgar uyruklu Yanko Stoymenof ve şirketin girişimlerinden sorumlu üyesi Yorgos Kikkidis aleyhinde dava okunduğunu yazdı.

Habere göre uçağı aramak için yola çıkan F-16 uçakları, uçağa yaklaştıklarında pilotlardan birinin baygın olduğunu, diğerinin ise yerinde olmadığını görmüştü. Bu durumun oksijensizlikten kaynaklandığı düşünülmüştü.

Davada tanıklık eden bir kişi, pilotlara ait oksijen maskelerinden birinde pilotun DNA’sına rastlandığını, bunun da uçaktaki oksijensizliğe kanıt olduğunu, fakat pilotun oksijen maskesini kullanıp kullanmadığının bilinmediğini söyledi.

Gazete, olayla ilgili 22 delilin mahkemeye sunulduğunu ve davanın 1 Aralık’ta yeniden görüleceğini yazdı.

HELIOS DAVASI BAŞLADI

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
darısı ATLASJET davasının başına.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
hadi canım telsiz teması kurulamadıgı için havalandı f 16 lar kimseyi göremeyince kokpitte uçağı indirdiler daglara daglara

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000