30 Nisan 2008, Çarşamba 16:10:57

Helikopterli tur 50 bin Euro!

Esas Holding'e bağlı havacılık kuruluşu Medair, filosuna kattığı üçüncü helikopteri ile VIP ve turizm odaklı hizmetlerini geliştirmeyi hedefliyor.
  • BEN BU "ESAS" I BEĞENİYORUM..,ADAMLAR HEP YENİLİKÇİ..DAHA DOĞRUSU,,BAŞKA ÜLKELERDE NE VARSA BİZEDE GETİRİYORLAR.

Esas Holding'e bağlı havacılık kuruluşu Medair, filosuna kattığı üçüncü helikopteri ile VIP ve turizm odaklı hizmetlerini geliştirmeyi hedefliyor. Haftasonu Boğaz uçuşları ile geniş bir kitleye hitap eden şirket, "Büyük Anadolu Turu" ile VIP konuklara hizmet veriyor.

Helikopterli taşımacılığın Türkiye'deki öncülerinden Medair, VIP turizmde ilginç adımlar atıyor. İstanbul- Boğaz turu gibi kısa turların yanı sıra, şirket Rus milyarderler için helikopterli Türkiye turları da düzenliyor. Bu turlar 50 Bin Euro'ya çıkıyor.

Esas Holding çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Medair, filosuna bir helikopter daha ekledi. Medair'in yeni helikopterinin tanıtımı, Esas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emine Sabancı Kamışlı ile Medair Satış ve Pazarlama Direktörü Etem Emre Yıldız'ın katılımları ile Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirildi.

Medair'in pazar payı yüzde 23'e ulaştı

Toplantıda konuşan Esas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emine Sabancı Kamışlı, Türkiye'de önemli bir potansiyel gördükleri helikopter taşımacılığı alanına 2006 yılında girdiklerini belirterek şirket olarak toplam 10 milyon Euro'luk bir yatırım gerçekleştirdiklerini söyledi.

Medair helikopterlerinin çok kısa sürelerde hava ambulansına dönüşebildiğine dikkat çeken Kamışlı, "İki helikopterimiz 3 dakikada hava ambulansına dönüşebiliyor. 400 saatlik ambulans uçuşu yaptık ve bundan gurur duyuyoruz. Bunun yanında bilimum romantik ve turistik seyahatler ile 2 bin'e yakın kişiyi uçurduk" şeklinde konuştu.

Medair'in pazar payı ile ilgili açıklamalar da yapan Kamışlı, "Şu anda 3 helikopter ile pazarın yüzde 23'üne sahibiz. Biz bu işi sevdik ve büyüteceğiz." şeklinde konuştu.

Satış ve Pazarlama Direktörü Yıldız: Turizm odaklı hizmetlerimizi geliştiriyoruz

Emine Sabancı Kamışlı'dan sonra konuşan Medair Satış ve Pazarlama Direktörü Etem Emre Yıldız da Türkiye'deki helikopter taşımacılığı pazarını değerlendirdi. Medair olarak 2006 yılında 300 saatin üzerinde 2007 yılında ise 1000 saatin üzerinde uçuş gerçekleştirdiklerini söyleyen Yıldız, sektörün henüz yeni yeni geliştiğini söyledi. Türkiye'deki sivil helikopter sayısının sadece 32 adet olduğunu hatırlatan Yıldız, bu sayının Brezilya'da 1089, Meksika'da 400 Venezuella'da 200 olduğuna dikkat çekti.

Medair'in turizm alanında ağırlığını arttırmak amacıyla farklı organizasyonlar düzenlediklerini belirten Yıldız şöyle konuştu: "Plan Tours ile yapılan işbirliği neticesinde, her hafta sonu Haliç, Tarihi Yarımada ve Boğaz'ı kapsayan helikopter turlarına başlandı. Bu turlar ile daha çok kişiye helikopterle uçuş deneyimi yaşatılması hedefliyoruz. İstanbul çıkışlı Efes, Truva, Pamukkale ve Kapadokya turları ile turizm amaçlı günübirlik uçuşlar gerçekleştiriyoruz."

F1 ile Anneler Günü çakıştı mayıs ayında yoğunluk yaşanıyor

Turizm alanındaki çalışmaların deha uzun menzilli uçuşlar ile de sürdüğünü söyleyen Yıldız, "Büyük Anadolu Turu dediğimiz İstanbul-Kapadokya-Nemrut-Harran-Urfa-Diyarbakır-Van-İshakpaşa-Ağrı-Sümela-Trabzon ve Hattuşaş'ı kapsayan 4 günlük Anadolu turları yapılıyor. Hatta bu turumuza geçen yıl Rus bir petrol milyarderi 50 bin Euro ödeyerek katıldı." şeklinde konuştu.

Yıldız, bu yıl mayıs ayında F1 transferleri ile Anneler gününün yoğunluğunun da eklenmesiyle yoğun bir döneme girdiklerini söyleyen Satış ve Pazarlama Direktörü Yıldız, F1 Pilotları'ndan Felipe Massa'yı geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Medair'in taşıyacağını ifade etti.


Medair'in yeni helikopteri Bell Long Ranger


Bell Long Ranger

• Modeli: Bell 206 L - 4
• Yıl: 1999
• Koltuk: 2 Pilot + 5 Yolcu
• Havada Kalış Süresi: 2 saat 30 dakika
• Menzil: 300 deniz mili
• Maksimum Hız: 127 deniz mili
• Motor: 1 adet Allison

Helikopterli tur 50 bin Euro!

Yorumlar

karanfilci ~ 16 yıl önce
BEN BU "ESAS" I BEĞENİYORUM..,ADAMLAR HEP YENİLİKÇİ..DAHA DOĞRUSU,,BAŞKA ÜLKELERDE NE VARSA BİZEDE GETİRİYORLAR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000