04 Haziran 2010, Cuma 08:12:11

Helikopterler göreve hazır

Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında mayıs ayında 2 yangın söndürme uçağının Muğla’nın Milas ilçesine gelmesinin ardından 1 yangın söndürme helikopteri de Milas Denizcik Orman Deposu’nda konuşlandı.
  • göletler tamam ama ya helikopterler ve bunlara yakıt ikmali yapan tankerler lütfen bunlarıdA DENETLEYİNİZ HİÇ BİRİSİ UYGUN DEGİL HAVACILIGA UYGUN FİLİTRELERİ YOK İDDAA EDİYORUMKİ ÜZÜLEREK BAYAN CORAPLARINDAN FİLİTRE KULLANIYORLAR BU YILDA HELİKOPTERLER DÜSERSE BİRİLERİ NEDEN DİYE DÜSÜNMESİN YAKITLAR TANKERLER UYGUNSUZ PROFÖYENEL
  • bu helikopterlerle bu tankerlerle bu yangınlar sönmeyecek çünkü hiç birisi uygun degil allahtan yamurlar cok bu yıl ama ya sıcaklar bastırınca ozman görecegiz ormanların halini (iddaacı)

Muğla’nın büyük bir kısmının ormanlık alan olmasından dolayı çıkabilecek orman yangınlarına hızlı ve etkin bir şekilde müdahale edilebilmesi için kiralan Kamof 32 tipi helikopter 1 Haziran’dan itibaren Denizcik Orman Deposu’nda konuşlandırıldı.

Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Milas Orman İşletme Müdürü Ayhan Bayrak, “Bakanlığımız ve Genel Müdürlüğümüz geçtiğimiz yıl Ocak ayında Ankara’da yapılan uçak ve helikopter kiralama işinin süresini uzun tuttu. Her yıl gerçekleştirilen uçak ve helikopter kiralama işlemi geçtiğimiz yıl uzun vadeli yapıldı. 5 yıl boyunca helikopter ihalesi, 7 yıl boyunca da uçak kiralama ihalesi yapılmayacak. Türk Hava Kurumu’ndan kiralanan iki adet Amfibik CL 215 tipi yangın söndürme uçağı geçtiğimiz ay içerisinde ilçemize gelerek askeri havalimanımızda konuşlandırıldı. Helikopterimiz ise 1 Haziran’da geldi.” dedi.

GÖLETLERİN ÖNEMİ BÜYÜK

Milas Orman İşletme Müdürlüğü sorumluluk sahasında yangın söndürmede kullanılmak üzere ilki 2007 yılında yapılan yangın söndürme göletlerinin sayısı 20’ye ulaştı.

Göletlerin orman yangınlarına karşı mücadelede çok faydalı olduğuna dikkat çeken Bayrak, hemen hemen bütün göletlerin arasında kuş uçumu 5-10 kilometre mesafe bulunduğunu ifade etti. Bayrak: “Denize uzak bir bölgede çıkan olası bir yangına helikopterlerimiz bu göletlerden su alarak müdahale ediyor. Geçtiğimiz yıl yaşadığımız yangınların birçoğuna bu göletlerden alınan sularla müdahale ettik ve çok da başarılı olduk. Ören’de 5, Karacahisar’da 3, Milas’ta 2, Mumcular’da 2, Kayadere’de 3, Selimiye’de 4 ve Sarıçay’da 1 olmak üzere toplam 20 yangın söndürme göleti bulunuyor” ifadelerine yer verdi.

Fethiye ve Marmaris’te de yangın söndürme helikopterinin bulunduğunu, Milas’ta görevlendirilen helikopterin 1 Ekim tarihine kadar Denizcik Orman Deposu’nda konuşlandırılacağını belirten Bayrak, helikopter ekibinin, Valeriy Haigorodov (pilot), Vladimir İbragimov (yardımcı pilot), Erdal Telgrat (yardımcı pilot), Savva Dragutsan (teknisyen) ve Rahsit Yamoltdinov (teknisyen) oluştuğunu söyledi.

Helikopterler göreve hazır

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
göletler tamam ama ya helikopterler ve bunlara yakıt ikmali yapan tankerler lütfen bunlarıdA DENETLEYİNİZ HİÇ BİRİSİ UYGUN DEGİL HAVACILIGA UYGUN FİLİTRELERİ YOK İDDAA EDİYORUMKİ ÜZÜLEREK BAYAN CORAPLARINDAN FİLİTRE KULLANIYORLAR BU YILDA HELİKOPTERLER DÜSERSE BİRİLERİ NEDEN DİYE DÜSÜNMESİN YAKITLAR TANKERLER UYGUNSUZ PROFÖYENEL

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu helikopterlerle bu tankerlerle bu yangınlar sönmeyecek çünkü hiç birisi uygun degil allahtan yamurlar cok bu yıl ama ya sıcaklar bastırınca ozman görecegiz ormanların halini (iddaacı)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000