08 Ocak 2009, Perşembe 07:32:18

Helikopterler can kurtarmaya devam ediyor

Erzincan-Erzurum karayolunun 30. kilometresinde meydana gelen trafik kazasında yaralanan Nurten Çelik, Sağlık Bakanlığı'na ait helikopter ambulans ile Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Erzincan-Erzurum karayolunun 30. kilometresinde otomobilin şarampole uçması sonucu meydana gelen trafik kazasında 3 kişi hayatını kaybederken 6 kişi de yaralandı.

Kazada yaralanan Nurten Çelik, dün Sağlık Bakanlığı'na ait helikopter ambulans ile Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Devlet Hastanesi A Bloktan 112 acil servis ambulansı ile getirilen Çelik, helikopter ambulansa bindirildi. Nurten Çelik'in dalağının alındığını, kalça ve bacaklarında kırıklar olduğunu belirten Erzincan Sağlık İl Müdürü Dr. Mesut Turan, "Ailesinin isteği doğrultusunda tedavisinin Erzurum'da yapılması amacı ile helikopter ambulans ile Erzurum'a gönderildi." dedi.

Erzincan'a ikinci kez gelen ambulans helikopter, Devlet Hastanesi bahçesine indikten sonra vatandaşların ilgi odağı haline geldi. Kimi vatandaşlar ellerindeki cep telefonları ile fotoğraf çekti.

Erzincan'da dün meydana gelen trafik kazasında annesi Fatma Çelik'in cenazesi için İstanbul'dan Erzurum'a giden Reşat Çelik (28) yönetimindeki 34 DJ 8867 plakalı araç, dikkatsizlik sonucu takla atarak yaklaşık 100 metrelik şarampole yuvarlanmıştı. Kazada yaralanan sürücü Reşat Çelik (28), eşi Nurten Çelik (29) çocukları Mahmut Tahsin Çelik (15 aylık), Mahmut Yasin Çelik (40 günlük), Saliha Çelik (32), yeğenleri İrem Çelik (3), Şevval Çelik (4) Erzincan Devlet Hastanesi A Blok Acil Servisi'ne kaldırılmıştı. Aynı araç içerisinde bulunan sürücü Reşat Çelik'in dayıları Orhan Kaplan(45) ile Osman Kaplan(40) ise Erzincan Devlet Hastanesi B Blok'a kaldırılmıştı. Kazada yaralanan Osman Kaplan, 40 günlük bebek Mahmut Yasin Çelik ve Orhan Kaplan yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti.

Helikopterler can kurtarmaya devam ediyor

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000